Bachelor in wereldwijde communicatie en management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het Global Communication and Management Program (GCM) biedt een Bachelor of Arts-graad in communicatie voor internationale, inschrijvende studenten vanaf 2020. Het programma kan worden afgerond in vier jaar studie.

Overeenkomstig de al lang bestaande internationale onderwijsfilosofie van Zhejiang University, zet het GCM-programma zich in om ondernemers en toekomstige bedrijfsleiders op te leiden die interdisciplinaire kennis, expertise in financiële en bedrijfsanalyse en een diep begrip van de Chinese zakelijke omgeving combineren om uit te blinken in China en wereldwijd concurreren. Studenten zullen afstuderen met tweetalige vaardigheid in Chinees en Engels, interculturele communicatieve vaardigheden en een solide basis van kennis over China. Uitgerust met de grondbeginselen van communicatie en management, zullen studenten kunnen slagen in multinationale ondernemingen en Chinese ondernemingen op het gebied van management, zaken, communicatie en marketing en zullen ze goed uitgerust zijn om als brug tussen China en de wereld te dienen.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Programmakenmerken

Interdisciplinaire pedagogie

Het programma van GCM is het eerste niet-gegradueerde bedrijfsprogramma van Zhejiang University om internationale studenten te verwelkomen. Het baanbrekende programma is ook het eerste in zijn soort dat studies op het gebied van management, financiën, communicatie en China combineert tot een interdisciplinair platform voor internationale niet-gegradueerde studenten.

Toegepast en tweetalig curriculum

Er worden praktische cursussen aangeboden in de Chinese taal en cultuur, communicatie, financiën en wereldwijd zakendoen. Engels is de primaire instructietaal, waarbij Chinees wordt gebruikt in toegepaste omgevingen en onderzoek. Cross-culturele communicatie wordt gedurende het hele programma benadrukt.

Betrokkenheid bij een leeromgeving van wereldklasse

De Zhejiang University International Campus, waar het programma zich bevindt, is een model voor internationale samenwerking en integratie van oosterse en westerse onderwijsstijlen. De campus brengt prestigieuze Chinese en buitenlandse professoren en een grote internationale studentengemeenschap samen en laat jaarlijks honderden hooggekwalificeerde Chinese middelbare scholieren toe.

Hub voor ondernemerschap en innovatie

Naast het klaslokaal biedt ZIBS uitzonderlijke kansen voor beroepspraktijken, stages in de industrie en culturele ervaringen. ZIBS heeft strategische partnerschappen opgezet met Ant Financial en andere toonaangevende bedrijven, waardoor studenten de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan een praktijkprogramma van 6 maanden in toonaangevende bedrijven.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Toelating

Kwalificatie van toepassing

 • Kandidaten moeten niet-Chinese staatsburgers zijn tussen de 18 en 30 jaar en in het bezit zijn van een middelbare schooldiploma.
 • Kandidaten wordt aanbevolen om basisvaardigheden in het Chinees te hebben. Programma-aanvragers slagen voor een Chinese vaardigheidstest georganiseerd door ZIBS.
 • Kandidaten van wie de moedertaal geen Engels is of die geen middelbare schooldiploma in de Engelse taal hebben behaald, moeten een bewijs van Engelse taalvaardigheid overleggen, zoals TOEFL (80 of hoger), IELTS (5.5 of hoger).
 • Volgens de voorschriften van het Chinese ministerie van Onderwijs worden kandidaten uit het vasteland van China, Hongkong, Macau en Taiwan na immigratie naar het buitenland beschouwd als internationale studenten als ze vóór 30 april 2016 in het bezit zijn van een geldig buitenlands paspoort of nationaal identiteitsbewijs, en een record hebben van minimaal 2 jaar in het buitenland woonachtig tussen 30 april 2016 en 30 april 2020 (verblijf in het buitenland gedurende ten minste 9 maanden van een bepaald jaar geldt als verblijf in het buitenland het hele jaar. Verblijfplaats wordt berekend vanaf binnenkomst en exit stempels).
 • Als de aanvrager automatisch het buitenlandse staatsburgerschap heeft verkregen op het moment van geboorte in een ander land en een of beide ouders zijn Chinees staatsburger, zal de beoordeling van de aanvraag van de aanvrager worden uitgevoerd volgens het artikel No.210 [2008], uitgegeven door Exit-Entry Administratiekantoor, Provinciaal Bureau voor openbare veiligheid, provincie Zhejiang.

Aanvraagprocedure en documenten vereist

※ Neem voor de details en de deadline van de aanvraag contact op met het ZIBS-programmateam (gcm@intl.zju.edu.cn) voordat u uw aanvraag indient.

 • Stap één: online applicatie
  • Meld u aan bij het online aanvraagsysteem (http://isinfosys.zju.edu.cn/recruit/login.shtml) om het aanvraagformulier online in te vullen, af te drukken en uw naam te ondertekenen.
 • Stap twee: Betaal de aanvraagkosten aan het online aanvraagsysteem. Als iemand de online betaling niet verricht, MOET men de aanvraagkosten betalen op de bankrekening van de universiteit en de overmakingsbrief uploaden naar het systeem.
 • Stap drie: Dien de volgende aanvraagdocumenten in (in de volgende volgorde geplaatst):
 • Aanvraagformulier met ID-foto (witte achtergrond, 35 mm x 45 mm groot).
 • Een fotokopie van het paspoort.
 • Senior middelbare schooldiploma (origineel exemplaar of notariële kopie). Afstuderende middelbare scholieren kunnen een pre-afstudeercertificaat overleggen.
 • Afschrift voor alle cursussen op de middelbare school (originele kopie of notariële kopie);
 • TOEFL / IELTS of andere scoreverslagen van de Engelse taaltoets (voor Engelstalige programma-aanvragers, wier moedertaal niet Engels is).
 • Twee aanbevelingsbrieven van leraren van de middelbare school. De handtekening van de leerkracht, het telefoonnummer van de contactpersoon en het e-mailadres moeten op de brief worden vermeld.
 • Een persoonlijke verklaring moet studie-ervaring, redenen voor toepassing, persoonlijke sterke punten bevatten. Minder dan 800 woorden.
 • Fotokopie van awardcertificaten met betrekking tot academische cursussen tijdens uw hogere middelbare schoolperiode. (Indien aanwezig)
 • Aanvragers die hun oorspronkelijke Chinese staatsburgerschap hebben opgegeven en buitenlandse staatsburgers zijn geworden, moeten (30) annuleringsverklaring van het Chinese staatsburgerschap indienen (2) huidig staatsburgerschapscertificaat (3) uitreis- en inreisgegevens op paspoort, van 30 april 2016 tot 30 april 2020 .
 • Als een aanvrager automatisch het buitenlandse staatsburgerschap heeft verkregen op het moment van geboorte in een ander land en een of beide ouders Chinese staatsburgers zijn, moet de aanvrager (1) een geboorteakte van het buitenland overleggen (2) een permanente verblijfsvergunning van de Chinese ouders van de buitenland (certificaat van permanent ingezetene moet zijn verkregen vóór de geboorte van de aanvrager). Kopieën van de bovengenoemde certificaten zijn acceptabel.
 • Aanvragers jonger dan 18 jaar (uiterlijk op 1 september 2020) moeten (1) garantieverklaring (downloaden) (2) notariële machtigingsbrief van ouders indienen.
 • Ontvangst van de aanvraagkosten. (Indien aanwezig)

Opmerkingen:

 1. Resultaten van internationale standaardtests (bijv. SAT / IB / GCE A-LEVEL / ACT / OTHER) worden geaccepteerd.
 2. Aanvraagdocumenten in andere talen moeten in het Chinees of Engels worden vertaald en notarieel bekrachtigd.
 3. De bovengenoemde documenten moeten per expresse worden ingeleverd of bezorgd aan het Office of Admissions, International College, Zhejiang University. Het aanvraagpakket moet het label "Bachelor Degree Program Application Materials" hebben.
 4. Toepassingsmaterialen en de aanvraagkosten worden NIET geretourneerd, ongeacht het resultaat van de aanvraag.
 5. Zhejiang University kan de aanvragers vragen om aanvullend materiaal in te dienen of indien nodig een telefonisch / video-interview of schriftelijk examen af te leggen.

Voorzichtigheid:

 1. Als studenten om persoonlijke redenen niet komen of stoppen met inschrijven om persoonlijke redenen, wordt het vooruitbetaalde collegegeld NIET terugbetaald.
 2. Bij het overmaken van het collegegeld naar de bankrekening van de universiteit moeten het serienummer en de naam van de aanvrager worden ingevuld. Naam van de aanvrager. Anonieme overmakingen worden beschouwd als een donatie aan de universiteit.

Aanvraagkosten: RMB 800 yuan (betalingsinformatie)

Interviews: het toelatingsbureau van ZIBS zal kandidaten op de shortlist zetten en bepalen wie er geïnterviewd zal worden. Interviews worden face-to-face of via videoconferentie gehouden.

Collegegeld

 • Het collegegeld bedraagt 65.000 RMB per jaar.
 • Het definitieve collegegeld is onderhevig aan verandering volgens het laatste overheidsbeleid.

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134960_pic6.jpg" />

ZIBS Undergraduate Entrance Scholarship (RMB 10.000-30.000 Yuan)

 1. Doelen
  • De ZIBS Undergraduate Entrance Scholarship is opgericht om individuen met een uitstekend potentieel te belonen. Het staat open voor GCM-aanvragers. De beurs wordt maandelijks aan de studenten uitbetaald als levensonderhoud, beginnend een maand na de registratieperiode van de student. De beurs wordt uitbetaald over een periode van één schooljaar (10 maanden). Studenten zijn echter verplicht om het collegegeld volledig te betalen bij inschrijving.
 2. Richtlijnen voor toepassingen
  • Aanvragers moeten het aanvraagformulier voor een beurs invullen en naar het Undergraduate Program Team sturen (gcm@intl.zju.edu.cn).
 3. Evaluatiecriteria
  • Het beursaanbod zal worden bepaald op basis van de transcripties van aanvragers op de middelbare school, interviewprestaties en mogelijke bijdragen. Het resultaat wordt medio juni bekend gemaakt.

Medische verzekering

 • Studenten die het volledige collegegeld op tijd hebben betaald of een beurs krijgen, hebben recht op de uitgebreide ziektekostenverzekering van de universiteit.
 • Let op: De medische kosten voor lichamelijke of geestelijke aandoeningen die studenten opliepen voordat ze naar de universiteit gingen, kunnen niet door deze verzekering worden gedekt.

134964_pic7.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134964_pic7.jpg" />

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Lees meer

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Lees Minder