Bachelor of Animal Husbandry (BSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Online open dag 28 mei!

Schrijf je nu in voor onze online open dag en bekijk je favoriete bachelor- of masterprogramma! Tijdens deze online open dag vertellen docenten en studenten je alles over de opleidingen, stages en carrièremogelijkheden. Ook kun je een indruk krijgen van de school en studeren in Nederland!

Veeteelt

Ben je ondernemend en heb je een passie voor dieren?

De Nederlandse dierenindustrie is dynamisch en van zeer hoog niveau. Nederland loopt internationaal voorop op het gebied van fokken, voeding en het welzijn van dieren. Draag jij bij aan de verdere ontwikkeling in de branche? Steun jij de mensen en bedrijven die actief zijn in de paardenindustrie? Of zorgt u ervoor dat Nederland een belangrijke speler blijft in de wereldwijde veehouderij? Ontwikkelingen gaan razendsnel. De productie op veehouderijen neemt snel toe en deze ontwikkeling valt samen met een toenemende focus op de gezondheid en het welzijn van dieren. Ga jij de grote uitdagingen aan? De branche kan zeker gebruik maken van goed opgeleide specialisten zoals jij!

Je kunt je specialiseren in:

  • Paarden, sporten en bedrijven
  • Toegepaste dierwetenschappen

Paarden, sporten en bedrijven

In Europa zijn miljoenen mensen actief in de paardensector. Denk aan fokkerij, sport, vrije tijd of zakelijke activiteiten op alle verschillende niveaus. De paardenhouderij breidt zich snel uit over de hele wereld en blijft daarom als sector professionaliseren. West-Europese landen, zoals Nederland, Duitsland en het VK, zijn belangrijke spelers geworden op dit internationale gebied. Deze landen worden wereldwijd zeer erkend voor het fokken en verhandelen van sportpaarden, evenals voor hun hoge sportprestaties en kennis van paarden.

Het toenemende aantal internationale transacties - sportpaarden, paardenproducten en paardenkennis - vereist internationaal georiënteerde mensen, die hun interesse in paarden kunnen combineren met degelijke bedrijfskennis.

De sector heeft individuen nodig die in staat zijn om bedrijfsprestaties te analyseren, marktkansen te ontdekken en innovaties te bedenken. Om op dit gebied succesvol te zijn, moet je resultaten uit wetenschappelijk onderzoek kunnen omzetten in praktijksituaties. Hiervoor is gedegen kennis van paarden en een constante focus op het vinden van nieuwe oplossingen vereist. Equine Sports and Business zoekt een evenwicht tussen paardenwetenschap en bedrijfskennis. Tijdens dit programma houd je je bezig met onderwerpen als voeding, fokken, bewegingsfysiologie, training, ruiterfysiologie en psychologie plus welzijn en gedrag. Daarnaast zijn onderwerpen als financiën, managementeconomie, management, marketing en internationale handel belangrijke elementen van het programma. Naast kennis leer je ook belangrijke vaardigheden zoals netwerken, adviseren, plannen en organiseren.

Toegepaste dierwetenschappen

Ben je benieuwd naar dieren en hun bijzonderheden? Wil je alles leren over een bepaalde soort? Vindt u het belangrijk dat dieren die voor commerciële doeleinden worden gehouden, overal ter wereld op de best mogelijke manier worden verzorgd? Kies dan voor focus op Applied Animal Science - jouw toegangspoort tot de wereld van wetenschappelijk dieronderzoek. Specialisatie wordt steeds meer

belangrijk in alle sectoren van de dierenverzorging, van gezelschapsdieren tot productiedieren. Hoewel er veel landbouwvoorlichters en adviseurs zijn op het gebied van veeteelt, is er ook behoefte aan mensen met een grondige wetenschappelijke kennis van elk van de belangrijkste soorten binnen het houderijsysteem; runderen, paarden, varkens of pluimvee.

Door je te concentreren op Applied Animal Science, kun je je specialiseren in de soort van je keuze. Je werkt aan real-life opdrachten en projecten in samenwerking met bijvoorbeeld boeren, onderzoekers en adviseurs. In deze opdrachten en projecten leer je wetenschappelijke kennis te vertalen naar aanbevelingen voor de dagelijkse praktijk. Hiermee ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en ontdek je je ondernemerskwaliteiten.

Inhoudsprogramma

Je volgt objectieve specifieke cursussen, doet praktijkperiodes en bereidt een boeiende afstudeeropdracht voor. Het programma is competentiegericht: elk theoretisch onderwerp ondersteunt werkgroepsituaties waarin studenten praktische problemen aanpakken en werkbare oplossingen onderzoeken. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag actief bent en leert zelfstandig te werken terwijl je samenwerkt met anderen. Het programma culmineert in praktische stages en een afstudeerproject uitgevoerd in een internationale setting.

Carrièremogelijkheden

  • Adviseur over diervoeders
  • Projectmanager in de agribusiness
  • Accountmanager in paardenverzekering
  • Evenement organisator
  • Marketeer in een brancheorganisatie
  • Zelfstandige professional
  • Dierdeskundige

De wereld ligt aan je voeten als je een afgestudeerde student bent van veeteelt.


Meer informatie?

Wilt u een open dag bezoeken of deelnemen aan een webinar voor meer informatie? Kijk op onze website voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Lees meer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Lees Minder
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Meer Minder