Bachelor of Arts (Hons) in Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen en doelstellingen

Fysiek actief zijn is een integraal en belangrijk onderdeel van gezond leven. Met het toenemende bewustzijn en de behoefte aan kwaliteit en een actieve levensstijl, is het aantal publieke en private sportfaciliteiten, fitnessclubs en residentiële clubhuizen in de loop van de jaren aanzienlijk toegenomen. Er is een grote vraag naar professioneel beheer van sport- en recreatieprogramma's en -faciliteiten, evenals het leveren van kwalitatief hoogstaand lichamelijk onderwijs in school- en gemeenschapsomgevingen. Met de voortdurende vraag naar opgeleide afgestudeerden op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport en recreatiebeheer, werd het programma "Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management" (PERM) in 1992 opgericht. Het algemene doel van de PERM is om studenten voldoende diepte te geven en breedte van kennis, vaardigheden en praktische ervaring (stage) in de discipline van lichamelijke opvoeding en recreatie management. Bovendien, onder het ethos van "whole person education" van de universiteit, zullen onze studenten ook een sterk vrijzinnig kunstonderwijs ontvangen, zodat ze aan verschillende carrières kunnen beginnen.
Concreet zijn de doelstellingen van de PERM om studenten in staat te stellen om:

 • Verwerven van kennis en concepten op het gebied van lichamelijke opvoeding, sportwetenschappen en recreatie;
 • Begrijp de belangrijkste kwesties met betrekking tot lichamelijke opvoeding en recreatiebeheer in de samenleving;
 • Toepassen van kennis en vaardigheden om programma's op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport, gezondheidsfitness en recreatie effectief te selecteren, plannen, uitvoeren en beheren;
 • Een verscheidenheid aan beoordelingsinstrumenten toepassen voor het evalueren van lichamelijke opvoeding, sport, gezondheidsgeschiktheid en recreatieprogramma's;
 • Ontwikkel kritisch denken, onafhankelijke onderzoeksvaardigheden, communicatievaardigheden en teamworkvaardigheden; en
 • Ontwikkel positieve attitudes ten aanzien van het aannemen van een gezonde actieve levensstijl.

Het PERM-programma omvat theorieën over sportwetenschap en praktische vakken voor kennis en sportvaardigheid die essentieel zijn voor zowel een leerkracht lichamelijke opvoeding, als voor een sportcoach. Voor die studenten die kiezen voor de loopbaan "Teaching Physical Education in Schools", moeten ze zich inschrijven voor een extra jaar van het "Teacher Certificate" -programma. Door te voldoen aan de vereiste lerarenopleiding, kunnen afgestudeerden vervolgens in aanmerking komen voor de status "Geregistreerde Leraar lichamelijke opvoeding".

109238_trackfield.JPG

Stage programma

De stage is een van de essentiële onderdelen van de Bachelor of Arts (Honours) Degree in Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management (PERM) aan de Hong Kong Baptist University. Het is een strategie van toegepast leren en een gestructureerd programma ontwikkeld en gecontroleerd door de universiteit in samenwerking met lokale en overzeese sport- en recreatiebureaus. De stage-ervaring is een waardevol element om de professionaliteit en praktijk van studenten te koesteren om zich voor te bereiden op hun toekomstige carrière.

110256_PERM-DSC_0973.JPG

Doelstelling:

 • Praktische ervaring op recreatie- en sportterreinen opdoen.
 • De theorieën en kennis uit het klaslokaal integreren en toepassen in de echte levenservaring.
 • Om zelfvertrouwen, sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.
 • Om sterke en zwakke punten te ontdekken tijdens het werken als een leerling.

Internationale uitwisseling

Om onze PERM-studenten (Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management) aan te moedigen hun mondiale visies te verruimen, hebben we tijdens hun studietijd veel buitenlandse uitwisselingsmogelijkheden voor hen geboden.


Doelstelling:
De internationale ervaring van PERM-studenten versterken door nauw samen te werken met het Metropolitan Attachment-programma van de afdeling Studentenzaken (SAO) en internationale uitwisselingsprogramma's van International Office (IO) van de Hong Kong Baptist University.
De volgende ondersteuning zal worden gegeven aan onze PERM-studenten:

 • Academisch advies en overschrijvingen.
 • Seminar op maat van internationale uitwisselingsprogramma's.
 • Identificatie van nieuwe partneruniversiteiten in lichamelijke opvoeding, recreatie en bewegingswetenschappen voor uitwisseling.

Momenteel hebben we academische partners uit de VS, het VK, Australië, Singapore, Nieuw-Zeeland, het vasteland van China en Taiwan. Uitwisselingsmogelijkheden zouden verder worden onderzocht als studenten geïnteresseerd zijn. Dit partnerschapsprogramma voegt waarde toe aan de studenten bij het ontwikkelen van hun globale opvattingen.

117365_IMG_8238.JPG117366_IMG_8157.JPG

Toelating

Aanvragers moeten voldoen aan zowel de algemene universitaire vereisten als de speciale vereisten van het programma. Ga voor meer informatie naar http://admissions.hkbu.edu.hk/en/ .

honorarium

Het collegegeld van voltijdse bacheloropleidingen voor 2019-20 is respectievelijk HK $ 42,100 voor lokale studenten en HK $ 140.000 voor niet-lokale studenten *. De vergoedingen moeten in twee gelijke termijnen worden betaald. (Valutaconversieratio: US $ 1 = HK $ 7,8)

Redenen om Hong Kong als studiebestemming te kiezen

1.Maak deel uit van het 'Chinese avontuur' met een westers erfgoed

2. Chinese taal en cultuur leren

3. Spannende en levendige stad met veel te doen

4. Veel multinationale ondernemingen gevestigd in Hong Kong

5. Venster naar China

6. Poort naar Zuidoost-Azië

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport & Physical Education, ... Lees meer

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport & Physical Education, Social Work, and Sociology. Lees Minder