Doelstellingen en doelstellingen

Fysiek actief zijn is een integraal en belangrijk onderdeel van gezond leven. Met het toenemende bewustzijn en de behoefte aan kwaliteit en een actieve levensstijl, is het aantal publieke en private sportfaciliteiten, fitnessclubs en residentiële clubhuizen in de loop van de jaren aanzienlijk toegenomen. Er is een grote vraag naar professioneel beheer van sport- en recreatieprogramma's en -faciliteiten, evenals het leveren van kwalitatief hoogstaand lichamelijk onderwijs in school- en gemeenschapsomgevingen. Met de voortdurende vraag naar opgeleide afgestudeerden op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport en recreatiebeheer, werd het programma "Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management" (PERM) in 1992 opgericht. Het algemene doel van de PERM is om studenten voldoende diepte te geven en breedte van kennis, vaardigheden en praktische ervaring (stage) in de discipline van lichamelijke opvoeding en recreatie management. Bovendien, onder het ethos van "whole person education" van de universiteit, zullen onze studenten ook een sterk vrijzinnig kunstonderwijs ontvangen, zodat ze aan verschillende carrières kunnen beginnen.
Concreet zijn de doelstellingen van de PERM om studenten in staat te stellen om:

 • Verwerven van kennis en concepten op het gebied van lichamelijke opvoeding, sportwetenschappen en recreatie;
 • Begrijp de belangrijkste kwesties met betrekking tot lichamelijke opvoeding en recreatiebeheer in de samenleving;
 • Toepassen van kennis en vaardigheden om programma's op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport, gezondheidsfitness en recreatie effectief te selecteren, plannen, uitvoeren en beheren;
 • Een verscheidenheid aan beoordelingsinstrumenten toepassen voor het evalueren van lichamelijke opvoeding, sport, gezondheidsgeschiktheid en recreatieprogramma's;
 • Ontwikkel kritisch denken, onafhankelijke onderzoeksvaardigheden, communicatievaardigheden en teamworkvaardigheden; en
 • Ontwikkel positieve attitudes ten aanzien van het aannemen van een gezonde actieve levensstijl.

Het PERM-programma omvat theorieën over sportwetenschap en praktische vakken voor kennis en sportvaardigheid die essentieel zijn voor zowel een leerkracht lichamelijke opvoeding, als voor een sportcoach. Voor die studenten die kiezen voor de loopbaan "Teaching Physical Education in Schools", moeten ze zich inschrijven voor een extra jaar van het "Teacher Certificate" -programma. Door te voldoen aan de vereiste lerarenopleiding, kunnen afgestudeerden vervolgens in aanmerking komen voor de status "Geregistreerde Leraar lichamelijke opvoeding".

109238_trackfield.JPG

Stage programma

De stage is een van de essentiële onderdelen van de Bachelor of Arts (Honours) Degree in Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management (PERM) aan de Hong Kong Baptist University. Het is een strategie van toegepast leren en een gestructureerd programma ontwikkeld en gecontroleerd door de universiteit in samenwerking met lokale en overzeese sport- en recreatiebureaus. De stage-ervaring is een waardevol element om de professionaliteit en praktijk van studenten te koesteren om zich voor te bereiden op hun toekomstige carrière.

110256_PERM-DSC_0973.JPG

Doelstelling:

 • Praktische ervaring op recreatie- en sportterreinen opdoen.
 • De theorieën en kennis uit het klaslokaal integreren en toepassen in de echte levenservaring.
 • Om zelfvertrouwen, sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.
 • Om sterke en zwakke punten te ontdekken tijdens het werken als een leerling.

Academisch Adviserend Programma 2018/19

Beoogde resultaten van het academisch adviesprogramma in het departement / programma voor 2018/19

Via adviseurs- en adviesbijeenkomsten moeten studenten in staat zijn om:

1. Beschikken over de nodige informatie en vaardigheden voor aanpassing aan het universitaire leven, met name academische studies.

2. Ontwikkel professionele en communicatieve vaardigheden van recreatie- en sportmanagers.

3. Erken de noodzaak van een leven lang leren en voor het leiden van een levenslange, fysiek actieve en gezonde levensstijl.

Geplande activiteiten op het niveau van de afdeling / programma

1. Een departementale oriëntatievergadering houden met nieuwe studenten van het PERM-programma.

2. Om adviseur te houden - adviserende vergaderingen van 6-10 uur (Afdelingsvereiste).

3. Een "Professional Skill Learning" -bijeenkomst organiseren voor laatstejaarsstudenten.

Internationale uitwisseling

Om onze PERM-studenten (Lichamelijke Opvoeding en Recreatie Management) aan te moedigen hun mondiale visies te verruimen, hebben we tijdens hun studietijd veel buitenlandse uitwisselingsmogelijkheden voor hen geboden.


Doelstelling:
De internationale ervaring van PERM-studenten versterken door nauw samen te werken met het Metropolitan Attachment-programma van de afdeling Studentenzaken (SAO) en internationale uitwisselingsprogramma's van International Office (IO) van de Hong Kong Baptist University.
De volgende ondersteuning zal worden gegeven aan onze PERM-studenten:

 • Academisch advies en overschrijvingen.
 • Seminar op maat van internationale uitwisselingsprogramma's.
 • Identificatie van nieuwe partneruniversiteiten in lichamelijke opvoeding, recreatie en bewegingswetenschappen voor uitwisseling.

Momenteel hebben we academische partners uit de VS, het VK, Australië, Singapore, Nieuw-Zeeland, het vasteland van China en Taiwan. Uitwisselingsmogelijkheden zouden verder worden onderzocht als studenten geïnteresseerd zijn. Dit partnerschapsprogramma voegt waarde toe aan de studenten bij het ontwikkelen van hun globale opvattingen.117365_IMG_8238.JPG117366_IMG_8157.JPG

Toelating

Aanvragers moeten voldoen aan zowel de algemene universitaire vereisten als de speciale vereisten van het programma. Ga voor meer informatie naar http://admissions.hkbu.edu.hk/en/ .

Opleiding te volgen in:
Engels
Hong Kong Baptist University - Faculty of Social Sciences

Zie 9 andere vakken van Hong Kong Baptist University - Faculty of Social Sciences »

Laatst bijgewerkt op July 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
140,000 HKD
Onder voorbehoud van jaarlijkse beoordeling en goedkeuring door de universiteit.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum