Bachelor of Arts Childhood Education

Algemeen

17 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Kindheitspädagogik

De bacheloropleiding alt = "Jeugdonderwijs brengt kennis over in de sector van de voor- en vroegschoolse educatie. Onderwijs en opvoeding in de kindertijd beschrijven centrale taken van onze samenleving. Op basis van de wetenschap dat de eerste levensjaren cruciaal zijn voor de menselijke ontwikkeling en de eisen op het gebied van voorschoolse educatie zijn toegenomen , de cursus draagt via haar afgestudeerden bij tot het bereiken van kwaliteitsverbeteringen in het landschap van de vroege kinderjaren.

De cursus is in 2016 met succes geaccrediteerd door het accreditatiebureau AHPGS.

alt = "Naast onderwijs ook kinderonderwijs bestuderen

De cursus wordt aangeboden als een afstandsonderwijscursus met persoonlijke evenementen op ongeveer 12 zaterdagen per semester in de landelijke studiecentra van DIPLOMA en kan daarom heel goed worden gecombineerd met een baan en / of gezinsverplichtingen.

Het onderzoeksformulier is ontworpen als "blended learning" en vormt zo een gecoördineerde combinatie van de studie-elementen "het bewerken van de studieboeken", "interactief studeren in een echte of virtuele collegezaal" en het afleggen van examens in studiecentra dicht bij huis.

Doelen en inhoud in de bachelor alt = "kindereducatie

De focus van de opleiding is om de studenten de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om taken uit te voeren op kerngebieden zoals kinderdagverblijven, dagscholen, familiecentra, maar ook voor andere gebieden zoals training, bij- en geavanceerde training, advies en management kracht geven.

De cursus alt = "Kinderpedagogie omvat de basis en de analyse van ontwikkelings- en onderwijsprocessen van kinderen van 0 tot 10 jaar. Met name op het gebied van taal, wiskunde / natuurwetenschappelijk onderwijs, gezondheids- en milieueducatie moeten de studenten onder meer gekwalificeerd zijn om de verdere - en het bevorderen van de verdere opleiding van onderwijzend personeel, daarnaast verwerven zij het vermogen om wetenschappelijk te werken en onderzoek te doen op het gebied van onderwijs voor kinderen.

Grote studiegebieden en modules

De cursus omvat in totaal 15 modules inclusief een bachelorscriptie. Het zorgt voor kennis en kernvaardigheden op onder meer de volgende gebieden:

 • Ontwikkelingspsychologische, sociologische, juridische en pedagogische grondslagen voor onderwijs, zorg en opvoeding in de kindertijd
 • Monitoring, documentatie en financiering
 • Onderwijs: taal
 • Onderwijs: wiskunde, natuur en milieu
 • Professionalisering: educatieve samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, personeel en kwaliteitsmanagement
 • Inclusie, geslacht en diversiteit
 • Kerststal onderwijs
 • Communicatie, teamwork, conflictbeheersing
 • praktijk

Carrièremogelijkheden voor opvoeders in de kindertijd

Na het succesvol afronden van de bachelor in afstandsonderwijs alt = "Kinderonderwijs en de aanvullende kwalificatie als door de staat erkende kinderopvoeder, zijn er verschillende professionele perspectieven voor de afgestudeerden. Kinderopvoeders werken voornamelijk in crèches, kinderdagverblijven, naschoolse centra, scholen of familiecentra, maar ook in centra voor counseling of vroege interventie, in de sector van permanente educatie en opleiding, in inclusief en intercultureel onderwijs, als gespecialiseerde adviseurs of bij universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Het brede scala aan mogelijke toepassingen en de verwachte behoefte aan gekwalificeerde specialisten, evenals het aanhoudende tekort aan geschoolde werknemers, bieden afgestudeerden zeer goede professionele kansen.

Nadat je je eerste academische graad hebt behaald, heb je verschillende opties: je kunt ofwel aan je carrière beginnen, direct daarna aan een masterdiploma beginnen of een masterdiploma (bijvoorbeeld MBA) volgen terwijl je werkt.

normaal periode

Afstandsonderwijs: 8 semesters (180 ECTS)

De feitelijke studieperiode kan gedurende maximaal vier semesters gedurende de standaard studieperiode kosteloos worden verlengd.

basislijn

Met voldoende deelnemers in het wintersemester (oktober) en zomersemester (april)

accreditatie

Accreditatie van de opleiding door het accreditatiebureau AHPGS.

collegegeld

Afstandsonderwijs: € 207 / maand (totaal € 10.711 plus eenmalige examenkosten van € 775 - inclusief de afgifte van het certificaat voor erkenning door de staat als pedagogische opvoeder (vroeg en oud = "kinderopvoeding").

studie vorm

Afstandsonderwijs met echte of online persoonlijke evenementen. Afstandsonderwijs vindt plaats afgewisseld tussen zelfstudie met studieboeken en de hele dag door op zaterdag seminars (ongeveer 12 zaterdagen per semester) in een van onze talrijke landelijke studiecentra of online in de "virtuele collegezaal" van de DIPLOMA online campus.

In het 5e, 6e, 7e en 8e semester is er een praktische fase van 100 dagen gepland voor "erkenning door de staat als pedagoog voor kinderen"; een aanwinst voor een professionele activiteit parallel met studeren op het gebied van vroege en oude = "kinderopvoeding is mogelijk.

toelatingseisen

De cursus alt = "Childhood Pedagogy (BA) is toegelaten als je een van de volgende voorwaarden hebt: algemene toelating tot het hoger onderwijs, toelating tot de hogere technische hogeschool, geslaagd voor het masterexamen, voltooiing van een beroepsopleiding van ten minste 400 uur, een technische school of een beroeps- of administratieve academie , eindexamen in een staat Erkende stage met aansluitend dienstverband voor ten minste 2 jaar en het behalen van een afzonderlijk toelatingsexamen voor de universiteit (* in overeenstemming met de verordening betreffende de toegang van professioneel gekwalificeerde mensen tot universiteiten in de deelstaat Hessen) We zullen op verzoek graag meer informatie verstrekken over speciale kwalificaties. Kandidaten die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen kan in eerste instantie als gaststudent aan de cursus deelnemen.

Voor buitenlandse graden moet gelijkwaardigheid voor toelating worden aangetoond.

statements

Bachelor of Arts (BA) en staatserkenning als pedagoog In aanvulling op de bachelordiploma en staatserkenning ontvangt de afgestudeerde ook een zogenaamd "diplomasupplement" in het Engels en een "transcript of records" (cijferoverzicht) die hem / haar internationaal identificeren als een academicus met een bachelordiploma.

inhoud cursus

De cursus omvat in totaal 15 modules inclusief een bachelorscriptie. Het zorgt voor kennis en kernvaardigheden op onder meer de volgende gebieden:

 • Ontwikkelingspsychologische, sociologische, juridische en pedagogische grondslagen voor onderwijs, zorg en opvoeding in de kindertijd
 • Monitoring, documentatie en financiering
 • Onderwijs: taal
 • Onderwijs: wiskunde, natuur en milieu
 • Professionalisering: educatieve samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, personeel en kwaliteitsmanagement
 • Inclusie, geslacht en diversiteit
 • Kerststal onderwijs
 • Communicatie, teamwork, conflictbeheersing

toepassingen

Met het bachelordiploma en het professionele certificaat "Door de staat erkende kinderpedagoog", heb je als specialist in pedagogie voor kinderen een breed scala aan carrièremogelijkheden.

De succesvol afgeronde bacheloropleiding alt = "Kinderpedagogie is ook de basis voor een masteropleiding, die op zijn beurt kan leiden tot een doctoraat.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Lees meer

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Lees Minder
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlijn , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Neurenberg , Wiesbaden , Wuppertal , Duitsland online + 23 Meer Minder