Bachelor of Arts / Social Sciences (Hons) in Aardrijkskunde / Geschiedenis / Sociologie en Liberalistiek Onderwijs (Double Degrees)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De student die geïnteresseerd is in dit programma zal worden toegelaten via het brede toelatingsschema. Studenten krijgen in hun eerste studiejaar een brede opleiding sociale wetenschappen en theoretische en praktische kennis van onderwijspraktijken. Vóór de overgang naar het tweede jaar worden studenten door een interne toepassing toegewezen aan een van de majors en worden zij dienovereenkomstig ingeschreven voor een van de volgende programma's:

  • Bachelor of Arts (Hons) in de geschiedenis en Bachelor of Education (Hons) in Liberal Studies Teaching
  • Bachelor in de sociale wetenschappen (Hons) in de geografie en Bachelor in het onderwijs (Hons) in de leer van de Liberale Studies
  • Bachelor in de sociale wetenschappen (Hons) in de sociologie en Bachelor in het onderwijs (Hons) in de leer van de Liberalistiek

Beschrijving van het programma

Dit is een vijfjarig voltijds Double Degree-programma dat studenten kennis en vaardigheden biedt in de academische discipline Onderwijs en Geografie / Geschiedenis / Sociologie. Afgestudeerden ontvangen een erkende onderwijskwalificatie. Naast twee academische disciplines, zullen studenten ook worden blootgesteld aan de kennis en vaardigheden van vele andere vakgebieden via de componenten Algemeen onderwijs en keuzevakken van de programma's.

De meeste cursussen op de campus worden gegeven door een combinatie van lezing-discussie en seminars. Sommige cursussen worden in de late namiddag en zaterdagochtend gegeven. Blended learning wordt ook vaak gebruikt. Voor Field Practice op scholen worden studenten ter plaatse begeleid door schoolmentoren en beoordeeld door supervisors van het Departement Onderwijsstudies. Studenten worden ook geobserveerd door leeftijdsgenoten.

Tijdens het 5e jaar van de studie voltooien de studenten hun Honours Projecten onder begeleiding van de Afdeling Geografie / Geschiedenis / Sociologie.

Unieke kenmerken

Studenten met een dubbele graad hebben 'dubbele identiteiten', aangezien ze afstuderen in zowel het onderwijs als een andere discipline op het gebied van sociale wetenschappen. Ze volgen cursussen aardrijkskunde / geschiedenis / sociologie samen met degenen die afstuderen in deze "afzonderlijke graden". Voor onderwijscursussen zullen studenten van verschillende majors (aardrijkskunde / geschiedenis / sociologie) samenwerken en hen veel kansen bieden om hun kennis en inzichten van de Majors te delen.

Leerervaringen van studenten


De universiteit biedt ruime mogelijkheden voor lokale en buitenlandse stages, studiereizen en buitenlandse uitwisselingen. Field Practice in lokale scholen is een essentieel onderdeel van de BEd-graad binnen het programma en studenten moeten deze naar tevredenheid voltooien. Field Practice bestaat uit twee componenten: School Experience en Supervised Teaching Practice. Raadpleeg de website van het programma voor meer informatie.

Carrièremogelijkheden


Afgestudeerden zullen een erkende onderwijskwalificatie behalen. Naast hun deelname aan de onderwijssector kunnen ze ook een carrière in het bedrijfsleven, het ambtenarenapparaat of andere maatschappelijke organisaties beginnen.

Toelating

Aanvragers moeten voldoen aan zowel de algemene universitaire vereisten als de speciale vereisten van het programma. Ga voor meer informatie naar http://admissions.hkbu.edu.hk/en/.

honorarium

Het collegegeld van voltijdse undergraduate-programma's voor 2020-21 is respectievelijk HK $ 42.100 voor lokale studenten en HK $ 140.000 voor niet-lokale studenten *. De vergoedingen worden in twee gelijke termijnen betaald. (Omrekeningskoers valuta: US $ 1 = HK $ 7,8)

Redenen om Hong Kong als studiebestemming te kiezen

1.Maak deel uit van het 'Chinese avontuur' met een westers erfgoed

2. Chinese taal en cultuur leren

3. Spannende en levendige stad met veel te doen

4. Veel multinationale ondernemingen gevestigd in Hong Kong

5. Venster naar China

6. Poort naar Zuidoost-Azië

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & ... Lees meer

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & Health, Social Work, and Sociology. Lees Minder