Bachelor of Arts - breed programma

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het brede programma biedt een gemeenschappelijke Year One voor studenten die een glimp opvangen van de Chinese taal en literatuur; Engelse taal en literatuur, geesteswetenschappen; Creatief en professioneel schrijven; Religie, filosofie en ethiek; en vertalen als academisch vak, zodat ze na het einde van het eerste jaar hun major kunnen kiezen. Het doel van dit programma is om onze studenten een goede transdisciplinaire training te bieden voordat ze meer gericht leren in een sociaal-wetenschappelijke majoor. We vertrouwen erop dat deze brede opleiding studenten een stevige basis zal bieden voor hun universitaire studies en hen een geïnformeerde keuze zal geven over de te volgen discipline.

127193_photo-1543269865-cbf427effbad.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Grote programma's

(1) Chinese taal en literatuur

Het programma streeft naar een grondige training in onderzoeksmethoden, probleemoplossende vaardigheden en vaardigheden in kritisch denken in de Chinese taal, literatuur en cultuur. Het is bedoeld om studenten in staat te stellen academische doelen te bereiken, een moreel karakter op te bouwen, persoonlijke groei te bevorderen en een commitment aan te gaan voor een leven lang leren ter voorbereiding op hun toekomstige loopbaan.

(2) Creatief en professioneel schrijven

Het programma is het eerste door de overheid gefinancierde niet-gegradueerde programma van tertiaire instellingen in Hong Kong die zich toeleggen op creatief en professioneel schrijven in zowel het Chinees als het Engels.

(3) Engelse taal en literatuur

Het programma biedt u de kans om in de loop van de tijd disciplinaire expertise te ontwikkelen in het Engels en in het Engels in meertalige en wereldwijde contexten. Je zult je professionele ambities realiseren door middel van een training die zowel intellectueel krachtig als holistisch is in de geest van educatie voor de hele persoon.

(4) Geesteswetenschappen

Het programma is het eerste niet-gegradueerde programma in Hong Kong dat zich toelegt op het bieden van een brede opleiding voor vrije kunsten. Naast het trainen van studenten om kritisch te denken, logisch te schrijven en zelfverzekerd te spreken, voedt het Humanities Program ook het vermogen van studenten om problemen op te lossen, om met de mensheid te sympathiseren en het leven te waarderen, kwaliteiten die inderdaad essentieel zijn voor een succesvolle carrière en een volledige betekenisvolle leven.

(5) Religie, filosofie en ethiek

Het programma, gespecialiseerd in drie verschillende maar nauw verwante disciplines van religie, filosofie en ethiek, is het eerste in zijn soort, niet alleen in Hong Kong, maar ook in Azië. We bestuderen de analyse van onderliggende morele waarden, sociale waarden en culturele waarden in actuele kwesties. Studenten zullen profiteren van de schrijf-, openbare presentatie- en kritische denkvaardigheden, evenals een nauwe student-docentrelatie.

(6) Vertaling

Het programma is specifiek ontworpen om tweetalige en biculturele communicatoren op te leiden om in de 21e eeuw op lokale en nationale markten te opereren. Sinds het programma in 1990 is gestart, hebben onze afgestudeerden een hele reeks lonende carrières aangenomen en hebben ze een bijdrage geleverd aan de samenleving door de kennis en ervaring die met het programma is opgedaan, toe te passen.

Unieke kenmerken

Alleen de Faculteit der Letteren biedt Double Major-programma's aan de Baptist University in Hong Kong. De student kan ervoor kiezen om een Double Major-programma te volgen dat bestaat uit twee majors in één bachelor. De student kan twee majors kiezen uit (1) Chinese taal en literatuur, (2) Engelse taal en literatuur en (3) Religie, filosofie en ethiek. of Double Major in vertalen en Engelse taal- en letterkunde.

Leerervaringen van studenten

Studenten kunnen deelnemen aan stageprogramma's en uitwisselingsprogramma's die door de universiteit worden georganiseerd. Afgezien van de universitaire programma's, bieden sommige van onze afdelingen Major-georiënteerde stage aan hun studenten, zoals het Creative and Professional Writing Program biedt stage aan de studenten van hun Major, en het programma Religion, Philosophy and Ethics biedt stage in de zomer bij NGO's.

Naast de stage- en uitwisselingsprogramma's organiseren sommige van onze afdelingen studiereizen om de horizon van studenten te verbreden. Het programma Religion, Philosophy and Ethics organiseerde bijvoorbeeld studiereizen naar Europa en Dunhuang-Xinjiang, en het Humanities Program organiseerde studiereizen in de zomer naar Duitsland en Taiwan, enz.

Instructiemedium

Het instructiemedium voor formeel klassikaal onderwijs is Engels, behalve voor die cursussen waarvoor een vrijstelling is verleend.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Lees meer

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Lees Minder