Bachelor of Arts in Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Projecten die de wereld veranderen.

Als ontwerper ontwerp je ruimtes, meubels en objecten, waardoor ze eigentijds, functioneel en innovatief worden. Altijd een stap voor op de huidige stijlen en trends, zul je leren om de maatschappij waarin we leven te interpreteren, en helpen om het met een diepere betekenis toe te schrijven.

De ontwerper is een professional die eigentijdse ruimtes, meubels en alledaagse objecten creëert die functioneel en elegant zijn. Anticiperend op trends, interpreteert de ontwerper de samenleving waarin we leven en helpen we de diepste betekenis ervan te construeren. De verwachting is dat onze huizen, steden en alledaagse objecten voortdurend zullen worden vernieuwd en verbeterd dankzij het talent en de intuïtie van de ontwerpers van morgen: ontwerpers die afstuderen aan RUFA. Dankzij de kennis van de ontwerper van de processen en technieken die betrokken zijn bij de uitvoering van een project, is de RUFA-afgestudeerde als belangrijkste acteur van de hedendaagse stijl een professional met de mogelijkheid om via hun werk een gezaghebbende bijdrage te leveren aan interieurarchitectuur, productontwerp en straatmeubilair. De belangrijkste technieken van computerondersteunde grafische weergave en ontwerp (digitale modellering en virtuele architectuur) maken deel uit van het professionele patrimonium van de RUFA-gekwalificeerde ontwerper, die als allrounder in staat is om zowel met de kleinschalige ambachtsman als de grootschalige fabrikant, die alles maakt, van het eenmalige object tot een compleet assortiment. Omdat er geen grenzen zijn aan de gebieden waarop de ontwerper actief is, kunnen ze ook werken als coördinatoren van evenementen of bij het lanceren van trends en stijlen.

Academiegraden zijn gelijk aan universitaire bachelors.

De cursus is beschikbaar in het Engels of Italiaans.

Coördinator: Fabio Mongelli

Tutor: Alessio Cremisini

Docenten: Adriana Annunziata, Floriana Cannatelli, Alessandro Ciancio, Alessio Cremisini, Rosa Cuppone, Gian Luca Gentili, Alessandro Gori, Anna Janowska, Giorgio Marcatili, Antonio Pace, Simone Pane, Felice Patacca, Puglisi Luigi Prestinenza, Meltem Eti Proto, Giuseppe Raga, Giuseppe Raga Christian Rizzo, Ely Rozenberg, Martha Scherr, Emanuele Tarducci, Caterina Tomeo, Alessandro Vergoz.

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Ontwerp 1
Interieur ontwerp 8 100
Toegepaste technologieën 4 50
Ontwerpgeschiedenis 1 6 45
Ontwerpmethodologie 6 75
3D digitale modelleringstechnieken 1 6 75
Bouwkundig modelbouw 6 75
Technische tekening

Toelating tot bacheloropleidingen

Deelnemen aan de RUFA-gemeenschap is niet moeilijk, maar vereist inzet en vastberadenheid. Om te worden toegelaten tot de Bachelor of Arts-programma's moet je een toelatingstest afleggen , waarmee we je motivatie en geschiktheid om te studeren aan RUFA kunnen beoordelen. Toelatingstoetsen variëren afhankelijk van de gekozen cursus, cyclus en als de student overstapt van een andere universiteit.

Om je in te schrijven voor een Bachelor of Arts Degree-programma, moet je het volgende indienen:

 • een einddiploma dat bevestigt dat je 12 jaar onderwijs hebt gevolgd. erkend door een "Declaration of Value in Loco (DV)" en legalisatie van de kwalificatie (aan te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u bent geslaagd voor het bewijs van het academische geschiktheidsexamen, indien vereist om te worden toegelaten tot universiteiten in uw land (Selectividad, YKS, enz.);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een BA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als u uw kwalificatie in een Engels / Italiaans sprekend land hebt behaald, of als het programma dat u volgt in het Engels / Italiaans was, hoeft u mogelijk geen taalcertificering in te dienen.
 • voor niet-EU-studenten: studievisum vereist voor deelname aan de academische programma's. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder