Read the Official Description

Engels (of het nu Brits of Amerikaans Engels is) is de internationale taal van wetenschap, diplomatie en bedrijfsleven. Bovendien neemt de Engelse literatuur een belangrijke plaats in in de wereldliteratuur. Wanneer je Engelse taal en cultuur studeert aan de Radboud University , duik je in een extreem veelzijdig vakgebied dat een hele wereld voor je opent.

American Studies is een van de twee tracks in de bacheloropleiding Engelse taal en cultuur. Het nummer American Studies biedt je de mogelijkheid jezelf onder te dompelen in de cultuur, literatuur, geschiedenis, politiek en media van de Verenigde Staten. Hoe kunnen we 'Amerika' begrijpen als het zoveel verschillende mensen, geschiedenissen en culturen bevat? Hoe kan zo'n land eerst Obama en daarna Trump kiezen? En waarom en op welke manieren is Amerika een mondiale macht? Met dit programma kun je een diepgaand begrip krijgen van een van de meest invloedrijke landen ter wereld: de ideeën en waarden die het besturen, de geschiedenis en de politiek die het vormgeven, en de lokale en mondiale culturen waaraan dit vorm heeft gegeven. Terwijl je dit aan het leren bent, zal je hard werken om te leren spreken en Amerikaans Engels schrijven op een professioneel niveau van vloeiendheid.

Met de track Engelse taal en cultuur kunt u alle aspecten van de Engelse taal bestuderen, zoals deze door de eeuwen heen is geëvolueerd. Tegelijkertijd dompel je jezelf onder in de cultuur en literatuur van Groot-Brittannië. Je bestudeert de klassiekers van de hoge en populaire cultuur - Shakespeare, Stevenson, Downton Abbey, Little Britain en nog veel meer. Om een ​​expert te worden op het gebied van Engelse taal, taalkunde en cultuur, zul je je ook moeten onderdompelen in de cultuur, sociale relaties, gewoonten en excentriciteiten van de mensen voor wie (Brits) Engels hun moedertaal is. Je zult daarom niet alleen leren spreken en schrijven (Brits) Engels op een professioneel niveau van spreekvaardigheid, maar ook de geschiedenis en cultuur van Groot-Brittannië bestuderen.

Waarom Engelse taal en cultuur aan de Radboud University ?

 • Een uitdagend en opwindend programma dat de studie van taal, cultuur, literatuur, maatschappij en geschiedenis bij elkaar brengt
 • Volledige onderdompeling in het Engels, met een sterke focus op taalverwervingscursussen gedurende het hele programma
 • Een dynamisch internationaal onderwijzend personeel dat native speakers of bijna-moedertaalsprekers van het Engels is en vooraanstaande wetenschappers op het gebied van Engelse taal en cultuur is
 • De mogelijkheid om in het buitenland te studeren of stage te lopen
 • Een persoonlijke benadering
 • Studeer aan de beste traditionele universiteit van Nederland

Toelatingseisen

Op deze pagina kun je informatie vinden over de toelatingsvoorwaarden voor de bacheloropleiding Engelse taal en cultuur aan de Radboud University :

Nederlandse onderwijskwalificaties

De Nederlandse onderwijskwalificatie die toegang geeft tot dit programma, is een vwo-diploma (vwo-diploma). Als je een vwo-diploma hebt behaald, zijn taalvereisten niet van toepassing.

Internationale onderwijskwalificaties

Als je een studieprogramma in het buitenland hebt afgerond of op het punt staat te voltooien, wordt je diploma op individuele basis beoordeeld om te bepalen of je vooropleiding toelaat. Mocht je diploma toestemming geven voor toelating, dan zou je direct ontvankelijk kunnen zijn of kunnen er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn (zoals taalvereisten). U ontvangt tijdens uw aanvraagprocedure meer informatie over deze aanvullende vereisten.

Engelse taalvereisten

Omdat de instructietaal in ons programma Engels is, hebt u voldoende beheersing van het Engels nodig.

Aan deze vereiste is voldaan wanneer u het volgende verkrijgt:

 • een Nederlands vwo-diploma;
 • een Internationaal Baccalaureaatdiploma;
 • een Europees baccalaureaatdiploma, met ten minste de cursus Engelse taal 2 of taal 1;
 • een diploma, waarbij het Engels deel uitmaakte van het eindexamen;
 • een diploma gelijk aan of hoger dan het Nederlandse VWO-niveau door het voltooien van een Engelstalige onderwijsprogramma bij een instelling in een van de lidstaten van de EU / EER, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten, waar de voertaal is is Engels geweest.

Als u niet voldoet aan de bovengenoemde taalvoorwaarden, moet u aan een van de volgende minimumvereisten voldoen:

 • een TOEFL iBT-totaalscore van ≥80, alle vier subscores ≥ 20;
 • een IELTS Academische overall score van ≥6,0, alle vier subscores ≥6,0;
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) of Certificate of Proficiency in English (CPE), met een C- of hoger cijfer;
 • een TOEIC-testscore van ≥785 en de modules 'Spreken en schrijven' en 'Luisteren en lezen' met succes voltooid.
 • Engelse taalvereisten zijn niet van toepassing op moedertaalsprekers van het Engels. U wordt beschouwd als een moedertaalspreker van het Engels als u uit Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten komt.

Carriere vooruitzichten

Met een diploma in Engelse taal en cultuur, zult u een waaier van banen vinden om uit te kiezen. Om u een idee te geven van mogelijke carrières, hier is een voorbeeld van banen die onze afgestudeerden nu aan het doen zijn:

 • Consultant in interculturele communicatie
 • Beleidsmaker voor de overheid
 • Leraar
 • Vertaler
 • Journalist voor kranten en tijdschriften
 • Overheidsambtenaar

Op weg naar je droombaan

Bij de Radboud University ben je opgeleid tot expert in jouw vakgebied en ontwikkel je vaardigheden die onmisbaar zijn op de arbeidsmarkt. Je hebt waarschijnlijk nog geen specifieke droombaan in gedachten wanneer je aan je studie begint. Wij helpen u daarom om erachter te komen wat het onderweg is. Als student in onze faculteit hebt u gratis toegang tot onze Career-service, een volledig pakket workshops, cursussen en persoonlijke loopbaanbegeleiding waarmee u de mogelijkheden van uw opleiding kunt identificeren en kunt laten zien waar uw talenten en interesses liggen. Deelnemen aan Carrière is de beste manier om een vroege start te maken met uw netwerk- en sollicitatietaken.

Wil meer weten?

Wil je meer weten over dit programma en de Radboud University ? Doe mee met onze Bachelor Open Dag op 30 maart 2019! Ga voor meer informatie en aanmelden voor dit spannende evenement naar www.ru.nl/bachelors/openday.

Program taught in:
Engels

See 12 more programs offered by Radboud University »

Last updated February 24, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
2,083 EUR
voor Nederlandse studenten, studenten uit de EU / EER / EFTA-landen of Suriname, internationale studenten met beurzen van de Nederlandse overheid en studenten die een klant van het UAF zijn; € 8,342 voor alle andere studenten
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)

Sept. 2019

Location
Application deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Einddatum