Lees de Officiële Beschrijving

Ontdek het rijke, levendige en gevarieerde literaire, taalkundige en culturele erfgoed van de Engelssprekende wereld in dit Engelstalige bachelorprogramma.

De wereld van het Engels

Van zijn bescheiden begin als een van de talen van Groot-Brittannië, heeft het Engels zich over de hele wereld verspreid en is ontstaan ​​als de internationale taal van de wetenschap, de media, politiek en technologie. De UvA-bachelors in Engelse taal en cultuur worden uitsluitend in het Engels gedoceerd. Hiermee kunt u uw waardering voor de literatuur en taalkunde van de Engelssprekende wereld verkennen en verdiepen.

Terwijl je je een weg baant door de traditionele canon- en wereldliteratuur in het Engels van over de hele wereld, zul je de oorsprong en de ontwikkeling van de taal bestuderen, diverse World Englishes zoals Australisch, Zuid-Afrikaans, Indiaas en Singaporees, evenals hoe ze worden waargenomen en vertegenwoordigd in de literaire en mediawerelden.

Is Engelse taal en cultuur geschikt voor u?

 • U wilt uw gesproken en geschreven beheersing van de Engelse taal beheersen.
 • Je houdt van het lezen van boeken van onder meer William Shakespeare, Charles Dickens en Jane Austen en hebt een passie voor de taal, literatuur en cultuur van Engeland, de Verenigde Staten en de rest van de Engelssprekende wereld.
 • Je houdt van schrijven, of het nu een artikel is voor je schoolkrant, een recensie van je favoriete boek of gedicht, een paper over de structuur en ontwikkeling van de taal, of je eigen verhaal.
 • Je hebt een gekwalificeerd pre-universitair diploma.
 • U kunt een gedegen beheersing van de Engelse taal demonstreren.

Waarom studeren Engelse taal en cultuur in Amsterdam?

 • Een opleiding van wereldklasse: het programma staat op nummer 1 in Continentaal Europa en 46e algemeen in de QS World University Rankings 2017.
 • De kans om te studeren in Amsterdam, een Europese hub met een eigen rijk historisch en cultureel erfgoed, en een grote professionele en sociale Engelssprekende gemeenschap.
 • Een stand-alone programma gericht op Engelse taal en cultuur van begin tot einde.
 • Een uniek breed en divers aanbod van cursussen binnen zowel het vakgebied van literatuur als taalkunde.
 • Een intieme academische omgeving met kleine klasgroottes en voldoende tijd om te communiceren met je professoren en leeftijdsgenoten.
 • Na het behalen van je bachelor kun je je aanmelden bij een van de vele masteropleidingen van de UvA.

Diploma

Engelse taal en cultuur is een geaccrediteerde opleiding. Na afronding van dit programma ontvangt u een wettelijk geaccrediteerde bachelor in Engelse taal en cultuur en de titel Bachelor of Arts (BA).

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Engelse taal en cultuur, hebt u unieke academische vaardigheden ontwikkeld die relevant zijn voor een carrière in uw specifieke vakgebied, evenals een scala aan kansen op werk waarbij een kritische, nieuwsgierige en onafhankelijke instelling essentieel is.

Opleiding te volgen in:
Engels
University of Amsterdam

Zie 16 andere vakken van University of Amsterdam »

Laatst bijgewerkt op October 13, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 9.280 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Einddatum