Lees de Officiële Beschrijving

Bestudeer hedendaags Europa in al zijn historische en culturele diversiteit. Deze driejarige bacheloropleiding biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het huidige en toekomstige Europese complex te betrekken.

Europa: het grotere plaatje

Europa is een continent met een lange en turbulente geschiedenis van culturele, politieke en economische uitwisseling. De bachelor European Studies biedt u een overzicht van de politiek, economie en wetgeving van de Europese Unie (EU), terwijl u ook kennismaakt met de geschiedenis, literatuur en cultuur van Europa.

Het programma is Engelstalig en biedt een breed perspectief dat van cruciaal belang is om de uitdagingen van Europa van vandaag te begrijpen. Het voorziet u van de kennis en vaardigheden om hedendaagse Europese kwesties aan te pakken, zoals de crisis in de eurozone, de uitdagingen van multiculturele samenlevingen en de rol van de EU in bijvoorbeeld haar betrekkingen met post-socialistische staten.

Is European Studies geschikt voor u?

  • Je bent geïnteresseerd in de geschiedenis, cultuur, politiek, economie en recht van het hedendaagse Europa.
  • U wilt graag een loopbaan volgen bij een Europese instelling, uw nationale overheid, een internationale of niet-gouvernementele organisatie of bij internationale bedrijven.
  • U wilt leren en kunt communiceren in een nieuwe Europese taal.

Waarom Europese studies aan de UvA studeren?

  • Een opleiding van wereldklasse: de UvA staat op de 1e plaats in Nederland en 59e in het algemeen in de Times University Hogeschool 2018.
  • Amsterdam is een Europese culturele hub met een levendige, creatieve en diverse internationale gemeenschap.
  • Je studeert politiek, recht en economie van de Europese Unie, evenals de historische, culturele en literaire wortels van het Europa van vandaag.
  • Een keuze uit vijf gerichte majors: gespecialiseerd in Europese literatuur en cultuur, Europese geschiedenis, Oost-Europese studies, Europees recht of Europese economie.
  • De kans om een ​​vreemde taal te beheersen: u kunt een van onze Europese talen kiezen.
  • Na het behalen van je bachelor kun je je aanmelden bij een van de vele masteropleidingen van de UvA.

Diploma

European Studies is een geaccrediteerde opleiding. Na afronding van dit programma ontvang je een wettelijk geaccrediteerd bachelordiploma en de titel Bachelor of Arts (BA).

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Europestudent heb je unieke academische vaardigheden ontwikkeld die relevant zijn voor een carrière in je specifieke vakgebied, evenals een scala aan arbeidsmogelijkheden waarbij een kritische, nieuwsgierige en onafhankelijke instelling essentieel is.

Opleiding te volgen in:
Engels
University of Amsterdam

Zie 16 andere vakken van University of Amsterdam »

Laatst bijgewerkt op October 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
36 maanden
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 9.280 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Einddatum