Bachelor of Arts in Fotografie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Fotografie | Bachelor of Arts

De opleiding voor fotografie en nieuwe visuele media

Stijlmodellen, set-up sets, arrangeren verlichting, obsederen over details. Kijk rond in de stad en verken de beste locaties. Leg momenten vast. Meng analoog en digitaal samen. Onderzoek motieven, experimenteer met beeldontwerp. Klinkt het alsof je ding? Op de bacheloropleiding fotografie heb je ruimschoots zes of zeven semesters de gelegenheid om je beeldtaal te ontwikkelen.

feiten

 • Begin van de cursussen: Winter semester (1 oktober) of zomer semester (1 april)
 • Duur: 6 of 7 semesters
 • Vorm van de studies: Voltijd met geïntegreerd praktisch semester in Duitsland of in het buitenland
 • Kredietpunten: 180 of 210 ECTS
 • Diploma: Bachelor of Arts
 • Kosten: 690 euro per maand
 • Voertaal: Engels

Jouw studies

Op de internationaal erkende BA Photography-cursus leid je de onuitputtelijke diepten van het beeldontwerp in creatieve vrijheid en ontdek je je eigen stijl.

Je zult een routine-kennis verwerven van het gebruik van moderne en traditionele fotografietechnieken. Je maakt je eigen kunstprojecten en leert hoe je professioneel opdrachten uitvoert volgens de wensen van de klant.

Je zult gekwalificeerd zijn in het ontwerpen van beeldinhoud en esthetische effecten op een bewuste en doelgerichte manier - waardoor je emoties en visuele boodschappen kunt overbrengen.

Op de Design Akademie Berlin in Aufbau Haus heeft u toegang tot de nieuwste camera- en studiotechnologie, royale studio's en krachtige computers voor digitale beeldverwerking.

Ervaren universitaire leraren zullen je tijdens je studie ondersteunen - je zult worden aangemoedigd en uitgedaagd.

Je carrièrevooruitzichten

Afgestudeerden van de Bachelor of Arts in Photography zullen een breed scala aan vormen van fotografisch beeldontwerp onder de knie hebben en zullen uitgebreide, methodische, strategische en conceptuele mediakennis hebben.

Je zult in staat zijn om te werken, bijvoorbeeld in toegepaste gebieden van portret-, mode-, redactioneel, reclame-, product-en reportage fotografie.

Andere professionele velden zijn ook beschikbaar binnen de nieuwe beeldvisummedia (CGI, Stereo3D, 360 ° x 180 °, VR / AR) of op het gebied van curating en beeldbewerking en in artistieke fotografie.

De internationaal erkende Bachelor of Arts biedt een professionele basis voor onmiddellijke loopbaanontwikkeling.

Je hebt ook toegang tot een groot aantal postdoctorale en masterprogramma's.

Jouw toepassing

Het opnameproces voor de BA Photography omvat de indiening van een portfolio met 15 van je eigen werken en een persoonlijk toelatingsinterview.

Organiseer een persoonlijke portfolio-adviesessie of neem gewoon je portfolio mee naar je toelatingsgesprek.

BA Photography - Partnerschappen en universitaire samenwerkingsverbanden

3IT - Fraunhofer HHI

 • Sinds 2010: 3D-onderzoeksgroep, prototypetest van stereocamera's, regelmatige excursies en stereoprojecties in 3D-cinema bij 3IT - Innovation Center for Immersive Imaging Technologies, Fraunhofer Heinrich Hertz Institute.

IFM Wolfen

 • Sinds 2015: gezamenlijke praktische projecten evenals regelmatige excursies en tentoonstellingsbezoeken aan de Wolfen-industrie en het filmmuseum.

transmediale

 • Sinds 2016: CTM-voorlopige tentoonstelling "Spatial Allocation" en festivaldocumentatie als partner van het transmediale festival voor kunst en digitale cultuur Berlijn.

Merz Akademie Stuttgart

 • Sinds 2011: Universitaire uitwisseling van studenten en docenten, gastredes, gezamenlijke samenwerkingsprojecten en tentoonstellingen in 3D / VR met de New Media Pathway aan de Merz Akademie Stuttgart.

Filmschool Łódź

 • Sinds 2013: tentoonstellingen en publicaties op het gebied van samenwerking, bezoeken van internationale kunstfestivals, regelmatige uitwisselingen van studenten en docenten met de Filmschool Łódź (Polen).
Laatst bijgewerkt op feb 2018

Over de school

The design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design, equips the next generation of experts and leaders in Communication, Marketing, Advertising and Design.

The design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design, equips the next generation of experts and leaders in Communication, Marketing, Advertising and Design. Lees Minder