Lees de Officiële Beschrijving

Taal is aanwezig in alle aspecten van ons dagelijks leven en ons vermogen om het te gebruiken maakt mensen uniek als soort. In de bacheloropleiding Linguistiek onderzoek je zowel de structuur en verwerving van taal als de diversiteit van talen over de hele wereld.

Taal begrijpen

De taalkunde concentreert zich op ons unieke menselijke vermogen om taal te gebruiken, iets dat onmisbaar is in ons dagelijks leven. Als linguïst ben je geïnteresseerd in hoe taal en spraak zijn gestructureerd, hoe we het verwerven, hoe het kan worden aangetast, hoe het wordt weergegeven in de hersenen, hoe het functioneert in de samenleving, hoe we omgaan met 2, 3 of 4 talen op hetzelfde moment, en hoe het verandert. Al deze vragen komen aan de orde in deze brede bacheloropleiding Taalwetenschap.

Is taalkunde geschikt voor jou?

Taalkunde is het ideale programma voor jou als:

  • Je hebt een actieve interesse in talen, maar ook in de taal in het algemeen.
  • Je geniet van het oplossen van puzzels en problemen die een systematische aanpak vereisen.
  • U wilt begrijpen hoe talen verschillen of op elkaar lijken, hoe ze in de loop van de tijd veranderen en hoe ze worden verworven.
  • Je vraagt ​​je af hoe taal wordt weergegeven in de hersenen en hoe taalbeperkingen optreden.
  • U wilt zelf een nieuwe taal leren.

Waarom studeren linguïstiek aan de UvA?

Taalwetenschap aan de University of Amsterdam biedt u:

  • Een opleiding van wereldklasse: het programma staat op de ranglijst het hoogst in Continentaal Europa en 17e algemeen volgens de QS World University Rankings op onderwerp 2017.
  • De kans om een ​​nieuwe taal te leren: je studeert een nieuwe taal tijdens je eerste jaar en krijgt de kans om het in je tweede en derde jaar onder de knie te krijgen.
  • Een breed programma: een van de weinige programma's in de wereld die je de mogelijkheid biedt om je vertrouwd te maken met het hele deelgebied van de taalkunde, zodat je later zelf keuzes kunt maken met betrekking tot je toekomst.
  • De mogelijkheid om in een meertalige stad te studeren: met inwoners van 180 verschillende nationaliteiten is Amsterdam een ​​echt meertalige stad die een uitstekende proeftuin biedt voor taalkundigen.
  • Na het behalen van je bachelor kun je je aanmelden bij een van de vele masteropleidingen van de UvA.

Diploma

Linguistics is een geaccrediteerde opleiding. Na afronding van dit programma ontvang je een wettelijk geaccrediteerd bachelordiploma en de titel Bachelor of Arts (BA).

Carriere vooruitzichten

Als licentiaat in de taalwetenschap hebt u unieke academische vaardigheden ontwikkeld die relevant zijn voor een carrière in uw specifieke vakgebied, evenals een scala aan werkgelegenheidskansen waar een kritische, nieuwsgierige en onafhankelijke instelling essentieel is.


Bekijk het webinar over Linguistics

Leer hoe het is om student Linguistics aan de UvA te zijn en lees meer over het programma in het onderstaande webinar.

Opleiding te volgen in:
Engels
University of Amsterdam

Zie 16 andere vakken van University of Amsterdam »

Laatst bijgewerkt op October 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 9.280 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Einddatum