Read the Official Description

De bachelor Literaire en Culturele Analyse belicht filosofische, politieke en sociale perspectieven op cultuur. Het programma is perfect geschikt voor studenten die een actieve en brede interesse hebben in hedendaagse cultuur, literatuur en kunst.

Literatuur, kunst en populaire cultuur in context

Literaire en culturele analyse biedt je de intellectuele kennis en vaardigheden om literatuur, kunst en populaire cultuur te interpreteren en te reflecteren. Centraal in het programma staat het hands-on engagement met concrete objecten - romans, films, gedichten, opera's, televisieseries, kunstinstallaties, websites, performances, enzovoort. De gedetailleerde analyse van deze objecten wordt gecombineerd met een brede filosofische, politieke en sociale benadering van cultuur en kunst. Op deze manier stelt het programma u in staat om bepaalde teksten, afbeeldingen en objecten te interpreteren en te evalueren in relatie tot grotere filosofische verkenningen en culturele ontwikkelingen.

Is literaire en culturele analyse geschikt voor u?

Literaire en culturele analyse het ideale programma voor u als:

  • Je hebt een actieve interesse in hedendaagse cultuur, literatuur en kunst.
  • Je bent gefascineerd door filosofische en politieke vragen.
  • Je hebt een gediplomeerd vwo-diploma - een geldig middelbaar / middelbaar diploma of een vwo-diploma.
  • U kunt een goede beheersing van de Engelse taal aantonen.

Waarom Literaire en Culturele Analyse studeren aan de UvA?

Literaire en culturele analyse aan de University of Amsterdam biedt u:

  • Een opleiding van wereldklasse: de UvA staat op de 1e plaats in Nederland en 59e in het algemeen in de Times University Hogeschool 2018.
  • De mogelijkheid om in Amsterdam te studeren, een levendige en creatieve Europese hub met een rijk literair en cultureel erfgoed.
  • Een uniek, interdisciplinair programma: het diploma combineert het beste van de culturele studies en vergelijkende literatuur en biedt filosofische en politieke inzichten in kunst, literatuur en populaire cultuur.
  • Een op maat gemaakt programma: u kunt onze kerncursussen combineren met keuzevakken in mediastudies, filosofie, vergelijkende literatuur, kunstgeschiedenis en geschiedenis;
  • Een levendige gemeenschap met een internationale kijk: u wordt onderwezen door vooraanstaande intellectuelen die zich richten op hedendaagse mondiale ontwikkelingen in een studentengemeenschap met meer dan 60 nationaliteiten.
  • Na het behalen van je bachelor kun je je aanmelden bij een van de vele masteropleidingen van de UvA.

Diploma

Literaire en culturele analyse is een geaccrediteerde opleiding van literatuurwetenschappen. Na succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een wettelijk geaccrediteerde bachelor in literatuurwetenschappen en de titel Bachelor of Arts (BA).

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Literaire en Culturele Analyse hebt u unieke academische vaardigheden ontwikkeld die relevant zijn voor een carrière in uw specifieke vakgebied, evenals een scala aan werkgelegenheidskansen waarbij een kritische, nieuwsgierige en onafhankelijke instelling essentieel is.

Program taught in:
Engels
University of Amsterdam

See 16 more programs offered by University of Amsterdam »

Last updated October 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 9.280 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Einddatum