Bachelor of Arts in Media Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Media-ontwerpers zijn de polyhistors van de 21e eeuw. In het tijdperk van voortdurende technologische revolutie, is hun rol niet alleen om te volgen, maar om die vorm te geven met artistieke gevoeligheid: om de nieuwe digitale wereld bescheiden te maken voor ons, van het World Wide Web, via de postproductie van films tot game-ontwikkeling.

Met behulp van de modernste technische apparatuur is ons doel om onze studenten voor te bereiden op alle gebieden van mediaontwerp, van de ontwikkeling van visuele effecten om 3D-ruimte te creëren - hoe het mogelijk is om kunstwerken, producten, installaties, diensten en interactieve toepassingen die trachten te voldoen aan de veranderende sociale en individuele behoeften die in onze omgeving ontstaan.

creativiteit

Het eerste jaar gaat over het vormen van de beeldende kunstmentaliteit, visuele logica en compositievaardigheden, maar vooral over het onthullen van persoonlijke creatieve vaardigheden

Technologie

Het tweede jaar is gericht op het verbeteren van de technische kennis van studenten, inclusief hardware- en softwarekennis, voornamelijk 2D- en 3D-ontwerp, en ook interactieve toepassingen.

Carrière

Tijdens het derde jaar ontwerpen en implementeren studenten complexe taken en creatieve projecten. In de loop van deze projecten kunnen studenten zich voorbereiden op hun afgestudeerde carrière in real-life situaties, in samenwerking met de agenten van de creatieve industrie.

Het programma is voor jou ontworpen:

als je een grote interesse hebt in visuele effecten, licht schilderen, het ontwikkelen van applicaties voor virtuele realiteiten, het componeren van computermuziek, animatie, game design, datavisualisatie, digitaal postproductiewerk en je bent creatief met een volwassen visueel, technisch gevoel en bezit enig kritisch inzicht. Daarnaast ben je vertrouwd met informatietechnologie of bereid je de nodige IT-kennis en vaardigheden op te doen.

Kernonderwerpen

 • Media Design Studies
 • Interactive Media Arts
 • 3D-projectie-mapping
 • Spel ontwerp
 • Experimenteel muzieklaboratorium
 • Visual Programming Languages
 • Typografie
 • Media Laboratoriumpraktijk
 • Kunstgeschiedenis
 • Media Design Theory

Carrièremogelijkheden

 • Spel ontwerper
 • Visuele effecten (VFX) artiest
 • Ontwerpervaringen gebruiker
 • Ontwikkelaar van VR-applicaties
 • Datavisualisatie kunstenaar
 • Interaction designer of consultant in interdisciplinaire productiegebieden

Kwalificatie zoals gespecificeerd in het diploma

Media Designer

Hoofd van het programma

Pál Szacsva y DLA Universitair hoofddocent, mediakunstenaar

Professionele manager

Tamás Liszka Media-artiest, filmproducent

“Ik studeer Media Design aan Metropolitan, een combinatie van kunst en techniek, een programma voor het ontwikkelen van creativiteit en visuele ideeën. We proberen te ontdekken wat kunst en mediums nog meer te bieden hebben, we studeren in een vriendelijke omgeving met professionele professoren en apparatuur. Metropolitan biedt een van de beste academische ervaringen dankzij zijn toegewijde faculteit. "

Parviz Mirzaei, student van ons Media Design BA-programma uit Iran

"We zijn er niet om de berichten van de media door te geven, we zijn er om de media te overtuigen onze berichten te verzenden."

Pál Szacsva y DLA, universitair hoofddocent, mediakunstenaar

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Lees meer

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Lees Minder