Lees de Officiële Beschrijving

De bachelor Media en informatie is gewijd aan de verkenning van digitale cultuur en de alomtegenwoordige vormen van informatie van tegenwoordig. Het programma biedt je de nodige vaardigheden om je in te laten met hedendaagse thema's zoals bewaking, big data, digitale archivering, burgerjournalistiek en de metrificatie van het dagelijks leven.

Media en informatie in de digitale wereld van vandaag

In hun privéleven en als burgers of professionals, produceren en gebruiken mensen voortdurend informatie. Het hedendaagse leven wordt gevormd door steeds complexere informatietechnologieën en een intensievere informatie-economie. Informatie is centraal komen te staan ​​in de kunsten, humaniora, creatieve industrieën, journalistiek, en overheid en administratie. Media en informatie biedt u geavanceerde conceptuele en praktische hulpmiddelen om inzicht te krijgen in de verschuivingen in cultuur en samenleving als gevolg van de voortdurende transformatie van de media.

Zijn media en informatie geschikt voor u?

Media en informatie is het ideale programma als u:

 • Wilt u begrijpen hoe sociale mediaplatforms, mobiele apparaten, organisaties en hun institutionele en politieke kaders onze cultuur vormgeven door de productie, distributie en het gebruik van informatie.
 • Heb een brede interesse in de relatie tussen cultuur en technologie.
 • Wilt u de nieuwste tools en methodologieën leren waarmee u kunt onderzoeken hoe informatie reist?

Waarom Media en Informatie studeren aan de UvA?

Media en informatie aan de University of Amsterdam bieden u:

 • Een opleiding van wereldklasse: de UvA staat op de 1e plaats in de wereld voor mediastudies in de QS World University Rankings 2018.
 • Een hypermodern, op maat gemaakt programma dat de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied combineert en de studenten de vrijheid biedt om hun eigen vakgebied te kiezen.
 • Praktisch en praktisch onderwijs: naast conceptuele en kritische vaardigheden, leert het programma je toegepaste onderzoeksvaardigheden.
 • De kans om onderzoek te doen naar digitale media in ons state-of-the-art medialab en de meest geavanceerde digitale onderzoeksmethoden, informatiesystemen en softwaretools in te zetten.
 • Een ambitieuze internationale omgeving: u zult het wereldwijde medialandschap bespreken met toonaangevende experts van over de hele wereld en een internationale studentengemeenschap.
 • Sterke banden met de bloeiende Amsterdamse gemeenschap van nieuwe mediabedrijven, digitale kunstinstellingen, creatieve industrieën, game- en app-ontwikkelaars, archieven en musea.
 • Indrukwekkende carrièreperspectieven: afgestudeerden gaan werken in de journalistiek, reclame en mediabranche en hebben posities bekleed als projectmanagers, data-analisten en ontwikkelaars in musea, bibliotheken, archieven, de creatieve industrie en andere commerciële bedrijven.
 • Na het behalen van je bachelor kun je je aanmelden bij een van de vele masteropleidingen van de UvA.

Diploma

Media en informatie is een geaccrediteerde opleiding. Na afronding van dit programma ontvang je een wettelijk geaccrediteerd bachelordiploma en de titel Bachelor of Arts (BA).

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Media en Informatie zul je unieke academische vaardigheden hebben ontwikkeld die relevant zijn voor een carrière in je specifieke vakgebied, evenals een reeks van vacatures waar een kritische, nieuwsgierige en onafhankelijke instelling essentieel is.

Opleiding te volgen in:
Engels
University of Amsterdam

Zie 16 andere vakken van University of Amsterdam »

Laatst bijgewerkt op October 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 9.280 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
Non-EU nationals: 1 April 2019; EU nationals: 1 May 2019
Einddatum