Bachelor of Arts in Motion Pictures

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Departement Theater-, Dans- en Motion Pictures is exclusief gewijd aan de training en opleiding van studenten op het gebied van dans, film en theater. Deze programma's leiden tot de Bachelor of Arts en de Bachelor of Fine Arts degrees.

Het Department of Theatre, Dance and Motion Pictures is gemachtigd door de Ohio Revised Code om specifieke vooropleiding of talent voor toelating tot specifieke programma's te eisen, en elk van de vijf BFA-opleidingen heeft specifieke criteria voor toelating tot elk opleidingsniveau. Studenten in alle gebieden moeten aan het einde van het eerstejaarsjaar een minimale GPA van 2,0 behalen om door te kunnen gaan in een grote theaterkunst. Studenten die willen worden toegelaten als majoors in acteren, acteren / muziektheater, of dansen moeten met succes slagen voor een auditie of interview. Transferstudenten worden toegelaten tot BFA-programma's op basis van een geslaagde auditie, interview of portfolio-presentatie. De afdeling heeft een open toelatingsbeleid voor studenten die willen afstuderen in de BA-programma's in theaterwetenschap en filmgeschiedenis, theorie en kritiek, en BFA-programma's in ontwerp / technologie en filmproductie.

Alle studenten die terugkeren na een afwezigheid van drie of meer opeenvolgende semesters moeten opnieuw een aanvraag indienen bij de faculteit voor hernieuwde toelating tot het programma, en naar goeddunken van de faculteit kunnen zij worden verplicht om aan de programmavereisten te voldoen die van kracht waren op het moment van overname. Details van het toelatings- en retentiebeleid zijn te vinden in het Department of Theatre Arts Student Handbook .

Motion Pictures

Het programma in filmbeelden biedt een studie van film als beeldende kunst. Het curriculum biedt twee opties: de Bachelor of Fine Arts-graad in theater met een concentratie in filmproductie en de Bachelor of Arts-graad in theater met een concentratie in filmgeschiedenis, -theorie en -kritiek.

Waarom kiezen voor Motion Pictures?

De filmwerken van de faculteit, studenten en alumni van het Wright State Motion Pictures-programma zijn erkend door vrijwel elke belangrijke bedrijfstoekenning, waaronder de Academie voor filmkunst en -wetenschappen en de Academie voor televisie, kunsten en wetenschappen. Onze uitstekende faculteit van filmprofessionals is toegewijd aan het opleiden van toekomstige leiders in filmproductie, evenals in filmgeschiedenis, theorie en kritiek.

Het Wright State Motion Pictures-programma biedt twee graden. De Bachelor of Fine Arts (BFA) in Motion Picture Production is een zeer selectief programma dat studenten een grondige opleiding geeft voor beroepen die nauw verband houden met filmproductie, terwijl ze mogelijkheden bieden om hun creativiteit te ontwikkelen en het filmmedium te bestuderen. De Bachelor of Arts (BA) in Motion Picture History, Theory and Criticism combineert de breedte van een vrijzinnig kunsteducatie met de gespecialiseerde waardering voor de esthetische, sociale, ideologische en historische aspecten van de film.

Onze studenten hebben nationale en internationale prijzen en onderscheidingen gewonnen tijdens vertoningen op grote filmfestivals. Onze alumni zijn snel in een succesvolle loopbaan geëvolueerd en vandaag maken ze naam in alle aspecten van de filmindustrie.

Careers

Wright State alumni werken in vrijwel alle componenten van de film- en televisie-industrie. Ze hebben posities als creatief directeur reclame, Hollywood-cinematograaf, speelfilmproducent, computer special effects-artiest, videograaf, schrijver, cineastafereel en ontwerper, storyboard-artiest, bemanningslid, regisseur, ontwerper van dvd-graphics, Technicolor-specialist en filmredacteur, onder andere.

Studenten die de BFA behalen in Motion Picture Production komen mogelijk in aanmerking voor posities in film, televisie, public relations, reclame of industrie, bij professionele filmproductiebedrijven in Hollywood of elders, of als onafhankelijke filmmakers. Het diploma kan ook studenten voorbereiden op een carrière in de aanverwante gebieden van journalistiek, scenarioschrijven of het management van kunstorganisaties.

De BA in Motion Pictures is een algemene graad in de vrije kunsten die de student voorbereidt op de toegang tot beroepen waarvoor kennis van de hedendaagse cultuur en film vereist is. Studenten die het bachelordiploma behalen, kunnen doorgaan met afstuderen in de film en vervolgens aan de slag als professioneel schrijver of docent aan een universiteit. Hun professionele opties omvatten ook werken voor een filmarchief, festival, bibliotheek, museum, kunstraad, film- of videoproductiebedrijf of uitgever.

Toelating

Het Motion Pictures-programma aan Wright State University is zeer selectief in elk jaar van het programma, maar werkt met open toegang gedurende het eerste semester. Als je in aanmerking komt voor toelating tot Wright State University , kun je je tijdens je eerstejaars jaar inschrijven voor Motion Pictures-cursussen. Studenten moeten een cijfer A of B behalen in de eerste vereiste klasse voor bewegingsfoto's en elk jaar hun vaardigheid demonstreren om in het BFA Motion Pictures Production-programma te blijven. De studenten die slagen in het programma zijn diegenen die volleerde lezers en schrijvers zijn, naast een waardering voor de film.

Toelatingsprocedure

Aankomende studenten moeten zich online aanmelden voor toelating tot Wright State University .

Credits overdragen

Overdrachtstudenten kunnen na een succesvol universitair opnameproces worden toegelaten tot het programma. Het programma is echter gericht op vier jaar opleiding en transferstudenten kunnen verwachten dat ze ten minste vier jaar nodig hebben om af te studeren, hoewel de laatste twee jaar misschien niet voltijds zijn. Geen enkele cursus elders kan bepaalde Motion Pictures-lessen vervangen.

Cursussen die in aanmerking komen voor overdrachtskrediet omvatten cursussen voor algemeen onderwijs, fotografie, muziek, kunst of televisiecursussen, die kunnen voldoen aan de gerelateerde vereisten van de BFA of BA-graden, en diverse cursussen die keuzevakken kunnen inhouden. De universiteit volgt over het algemeen een liberaal beleid bij het accepteren van studiepunten, waardoor vrijwel alle credits die bij een geaccrediteerde instelling worden verdiend, uit cursussen worden gehaald waarin de student een "C" of beter verdient. Het kantoor van de griffier is verantwoordelijk voor het bepalen welke kredieten in aanmerking komen voor overdracht.

Beurzen

Het ministerie van Theater, Dans en Motion Pictures biedt een reeks beurzen op basis van talent, academische prestaties en financiële behoefte. Vanaf het eerstejaarsjaar kunnen studenten van Motion Pictures rechtstreeks beurzen en financiële steun aanvragen bij de universiteit. Na hun eerstejaarsstudent komen Motion Pictures-studenten ook in aanmerking voor doorlopende excellentiebeurzen van de theaterafdeling.

Afdeling beurzen omvatten:

 • The Tom Hanks Scholarship
 • De Augsburger / Estevez Scholarship gemaakt door Martin Sheen
 • The Theater Arts Talent Scholarship
 • The Rising Star Scholarship

Talentbeurzen worden een jaar uitgereikt aan studenten acteren, dansen, filmproductie en design / technologie. Studenten in alle majors komen in aanmerking om elk jaar een studiebeurs voor verdienste aan te vragen. Hoewel de competitie om beurzen scherp is, biedt de afdeling royale ondersteuning aan gekwalificeerde studenten gedurende hun vier studiejaren om hen in staat te stellen hun diploma af te ronden.

Awards en festivals

 • Golden Globe Awards
 • Emmy Awards
 • Oscar-nominatie
 • Festival Jury Prize, Festival Internacional de Cinema, Portugal
 • Cork International Film Festival, Ierland
 • Calgary International Film Festival, Canada
 • Locarno International Festival, Zwitserland
 • British Short Film Festival, Londen
 • Sundance Film Festival
 • New York Expo van korte film en video
 • Big Muddy Festival
 • Black Maria Festival
 • Citizen Jane Film Festival
 • Charlotte Film Festival
 • College en onafhankelijk filmfestival
 • Internationaal filmfestival van Athene
 • David Wolper Documentaire Prestatie Reel
 • Wexner Center
 • Houston International Film Festival
 • Denver International Film Festival
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools ... Lees meer

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools, and a branch campus in Celina, Ohio. Named for the Wright brothers, Wright State University offers an exceptional, affordable education in the American heartland. Lees Minder