Bachelor of Arts in Policy Science - Communautaire en regionale beleidsstudies Major (CRPS)

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Het College of Policy Science werd opgericht in 1994 als antwoord op de groeiende behoefte aan een interdisciplinaire aanpak van het oplossen van de steeds complexere problemen in de samenleving. Beleidswetenschap is een academisch veld dat de oorzaken van deze sociale problemen probeert te verhelderen en oplossingen zoekt op manieren die voldoen aan het maximale aantal leden of belanghebbenden in de samenleving.

Programma overzicht:

Zorgvuldig geformuleerd, goed geïmplementeerd beleid heeft de kracht om het leven van mensen te transformeren. Studenten van de beleidswetenschap leren hoe ze die kracht kunnen ontketenen door geavanceerde academische kennis in verschillende disciplines te combineren met een focus op het oplossen van echte problemen. Kwesties als armoede, demografische verschuivingen, verstedelijking en veranderingen in het milieu worden erkend als mondiale uitdagingen, maar ze vragen allemaal om lokaal gelegen antwoorden. Beleidswetenschap verbindt de wereld en de lokale, cultiveren van geavanceerde beoefenaars om creatieve oplossingen te leveren die voldoen aan alle belanghebbenden.

Trefwoorden: Stedenbouwkundige plannen voor duurzame steden, communautaire veiligheid, ontwikkelingseconomie, milieubeleid, wereldwijd openbaar beleid, sociaal welzijnsbeleid, revitalisering van plattelandsgebieden

  • Toegekend: Bachelor of Arts in Policy Science
  • Duur: 4 jaar voltijds
  • Taal Engels
  • Jaarlijkse instroom: 40 studenten
  • Inschrijving: september
  • Locatie: Osaka, Japan

Toelatingseisen:

Raadpleeg de onderstaande website voor toegangseisen en andere toepassingsinformatie:

href = "http://en.ritsumei.ac.jp/e-ug/apply/crps/crps_apply.html/

Belangrijkste kenmerken:

- Faculteitsleden met een verscheidenheid aan achtergronden

Sommige van onze faculteitsleden zijn wetenschapsgeoriënteerde sociale ingenieurs die gespecialiseerd zijn in stedenbouw, architectuur en milieustudies, terwijl anderen sociale wetenschappers zijn die gespecialiseerd zijn in politieke wetenschappen, economie, juridische wetenschappen en management. De diversiteit van docenten stelt u in staat niet alleen gespecialiseerde kennis te leren op verschillende gebieden die nauw verband houden met beleidskwesties, maar ook een wetenschappelijke benadering te gebruiken voor het uitvoeren van beleidsanalyses.

- Praktische ervaring met het uitvoeren van sociale enquêtes

Het curriculum van het College van Beleidswetenschappen geeft je praktische training voor het uitvoeren van sociale enquêtes en veldonderzoek. U voert een sociale enquête uit als onderdeel van een seminarproject en gebruikt de enquête om de uitdagingen van een externe organisatie op te lossen. Dit zijn de soorten vaardigheden waar verschillende organisaties naar op zoek zijn bij het aannemen van werknemers voor belangrijke onderzoeks- en planningsfuncties. Je hebt zelfs de mogelijkheid om gekwalificeerd te worden als een gecertificeerde sociale onderzoeker door de Japanse Associatie voor Sociaal Onderzoek.

- Overseas Fieldwork

Het College of Policy Science biedt veldwerkprogramma's in de zomer aan in het buitenland. In de afgelopen jaren zijn er programma's aangeboden in een reeks landen zoals Canada, Groot-Brittannië, Thailand, Korea, China, Cambodja, Vietnam en Frankrijk. Sommige programma's worden alleen in het Japans aangeboden en studenten met voldoende kennis van de Japanse taal worden aangemoedigd om zich aan te melden. Studenten van de Thammasat Universiteit in Thailand bezoeken ons College voor een gezamenlijke workshop elke voorjaarsvakantie. Deze gezamenlijke workshop heeft steun gekregen van het Japanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie.

Beurzen:

Internationale studenten (studenten die de status van residentie van "student" hebben tijdens hun studie aan Ritsumeikan University van Ritsumeikan University ) krijgen een korting op de kosten via het RU-collegegeld. Internationale studenten in Engelstalige niet-gegradueerde programma's krijgen doorgaans een reductie van ten minste 20%, met 50% en 100% korting bij de meest uitstaande aanvragers.

Voor meer informatie over beurzen, verwijzen wij u naar hier .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Conducting all courses in English, the programs in Ritsumeikan University enable access to the variety of academic courses for students without or limited Japanese ability. International students also ... Lees meer

Conducting all courses in English, the programs in Ritsumeikan University enable access to the variety of academic courses for students without or limited Japanese ability. International students also have opportunities to learn Japanese in regular courses after entering these programs in order to make the most of their student life in Japan. Lees Minder
Kyoto , Osaka , Kusatsu , Washington + 3 Meer Minder