Bachelor of Arts in Sculpture

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het fysieke aspect van de schepping.

Voordat je op de arbeidsmarkt komt, krijg je een grondige kennis van hedendaagse beeldende kunst. Hedendaagse en klassieke studies, de analyses van esthetische principes, de zoektocht naar een perfecte balans tussen vorm en substantie: dit zijn de pijlers van de cursus en de eerste stap naar een toekomst als beeldhouwer.

Als de kunst van het maken van solide objecten, komt sculptuur voort uit het samensmelten van plasticiteit met techniek: een kunst die uit de ruimte komt en de tastbare uitdrukking is van de visie van de beeldhouwer op de wereld. Hedendaagse en klassieke studies, analyses van esthetische canons, onderzoek naar de juiste balans tussen vorm en inhoud: dit zijn de technische en theoretische pijlers van de RUFA-cursus, die studenten hun eerste stap op weg naar een toekomst als een hedendaagse kunstenaar geeft. Afgestudeerden in het Sculpture-programma bij Rufa betreden de professionele wereld uitgerust met grondige kennis van de beeldende kunst, performances en installaties, en kunnen ook een onmisbare rol spelen bij het creëren van tentoonstellingsruimtes of het upgraden van openbare plaatsen als onderdeel van de discipline van stadsontwerp . Werken met zowel traditionele als nieuwe materialen en het verbeteren van de kwaliteit van ruimtes zijn natuurlijke werkomgevingen voor afgestudeerden van RUFA Sculpture, wiens opleiding ook geschikt is voor interessante werkmogelijkheden in de meer conceptuele gebieden van het beroep, zoals het samenstellen van tentoonstellingen en kunstcatalogi. De disciplinaire velden die bij RUFA zijn bestudeerd, zijn gebaseerd op een allround opleiding die bestaat uit figuratieve en plastische elementen, binnen een studieplan dat ook kunstgeschiedenis, grafisch ontwerp, tekenen, fotografie en audiovisuele technieken omvat, die allemaal een complete en zeer gespecialiseerde produceren. professionele expert.

Academiegraden zijn gelijk aan universitaire bachelors.

* De cursus is beschikbaar in het Engels of Italiaans.

Coördinator: Emiliano Coletta

Docente: Maria Pina Bentivenga

Docenten: Maria Pina Bentivenga, Gianna Bentivenga, Simone Cametti, Alessandro Carpentieri, Emiliano Coletta, Alessio Cremisini, Bruno D'Annunzio, Fabrizio Dell'Arno, Genny Di Bert, Davide Dormino, Elena Fiorellino, Federico Landini, Nicolas Martino, Rosalia Palazzolo, Fabrizio Pizzuto, Christian Rizzo, Raffaele Simongini.

Voorgesteld trainingsprogramma - Afdeling Beeldende Kunst

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Beeld 1 12 150
Kunstgeschiedenis: artistieke stijlen

Toelating tot bacheloropleidingen

Deelnemen aan de RUFA-gemeenschap is niet moeilijk, maar vereist inzet en vastberadenheid. Om te worden toegelaten tot de Bachelor of Arts-programma's moet je een toelatingstest afleggen , waarmee we je motivatie en geschiktheid om te studeren aan RUFA kunnen beoordelen. Toelatingstoetsen variëren afhankelijk van de gekozen cursus, cyclus en als de student overstapt van een andere universiteit.

Om je in te schrijven voor een Bachelor of Arts Degree-programma, moet je het volgende indienen:

 • een einddiploma dat bevestigt dat je 12 jaar onderwijs hebt gevolgd. erkend door een "Declaration of Value in Loco (DV)" en legalisatie van de kwalificatie (aan te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u bent geslaagd voor het bewijs van het academische geschiktheidsexamen, indien vereist om te worden toegelaten tot universiteiten in uw land (Selectividad, YKS, enz.);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een BA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als u uw kwalificatie in een Engels / Italiaans sprekend land hebt behaald, of als het programma dat u volgt in het Engels / Italiaans was, hoeft u mogelijk geen taalcertificering in te dienen.
 • voor niet-EU-studenten: studievisum vereist voor deelname aan de academische programma's. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder