Bachelor of Arts in Visual Representation (voorheen: Film and Media studies)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ons onderwijzend personeel bestaat uit de docenten van de voormalige afdeling Visual Imagery Representation en het Institute of Graphic Design, Media, and Motion Picture Art. Het onderwijsaanbod op onze afdeling is uitgebreid en omvat de klassieke uitdrukkingsmethoden zoals autonoom grafisch ontwerp en schilderen, evenals de digitale variaties van deze kunstvormen. Daarnaast brengt het presenteren van de verschillende grensgebieden tussen toegepaste en mediakunst nieuwe kleuren in ons educatieve palet.

U kunt uitgebreide theoretische en praktische kennis opdoen op het gebied van traditionele beeldtaal en portrettering, en de wereld van elektronische beelden, films en media bestuderen.

Onze afdeling biedt een sterke basis voor studenten om hun weg te vinden in de traditionele en digitale visuele wereld, inclusief de traditionele, film-, multimedia- en interactieve segmenten die toepasbaar zijn op het gebied van kunst en dagelijks praktisch gebruik.

specialisaties:

 • Film en Media Specialist
 • Visuele weergave

Specialisaties worden pas gelanceerd als er voldoende studenten willen aansluiten bij de specialisatie.

Specialisatie in film- en mediaspecialisten

Tijdens de cursus krijgt u een algemeen beeld van de theoretische en praktische mogelijkheden van een film en inzicht in bepaalde onderdelen van het beroep.

Aan het einde van de cursus hebt u een veilige theoretische kennis over de functies van visuele communicatie en kunt u films met bewegende beelden maken. Dankzij de uitgebreide praktische training zult u zeker het gebied vinden dat het dichtst bij uw persoonlijkheid en interesses ligt.

“We leven in de lijn van het snelvuur van bewegende beelden. Ze regenen vanaf elke mogelijke plaats op ons neer: film- en televisieschermen, computerschermen, mobiele displays, presentaties en advertenties. Ze vermaken, informeren en controleren ons. Maar wie gaat op een creatieve, slimme en artistieke manier de beelden van de toekomst bedenken, ontwerpen, bewerken en vastleggen? Misschien ben jij dit wel. En dat leer je bij de opleiding Film- en Mediastudies. ”András Kepes DLA, habil .; Universiteitsprofessor, Táncsics Mihály Award en Prima, Pulitzer Prize-winnende schrijver, televisieproductie-expert, voorzitter van de Council of Arts

Dit programma is voor jou ontworpen:

Als je geïnteresseerd bent in de verschillende vormen van speelfilms als je beschikt over volwassen visuele intelligentie en goede samenwerkings- en communicatieve vaardigheden.

Kernonderwerpen

 • Filmtheorie
 • Geschiedenis van films
 • Bewegend beeld kunstpraktijk
 • Filmtechnologieën (cameramanstudies, geluidstechniek, videopostproductie, film-multimediasoftware)
 • Visuele studie-analyse en oefenen

Carrièremogelijkheden

 • Filmmaker bij instituten gespecialiseerd in massacommunicatie en media
 • Film nabewerking
 • Organisator in programma productie
 • Redactiebureaus
 • Filmmaker die werkt voor reclame- en PR-experts

Specialisatie in visuele representatie

In onze training wordt zowel de ontwikkeling van handmatige vaardigheden, het verwerven van traditionele en nieuwe technologieën als het beoefenen van een creatieve manier van denken benadrukt.

Je bent misschien geïnteresseerd in individuele of dubbele afbeeldingen, schilderkunst, installatiekunst, videokunst of je kunt omgaan met storyboards - visuele scripts - die worden gebruikt bij het maken van films, stripverhalen en stripverhalen, de gemeenschappelijke ruimtes voor beeldende kunst en design en de creatieve methoden van hedendaagse kunst.

Dit programma is voor jou ontworpen:

als je handvaardigheid goed is, je geïnteresseerd bent in schone kunsten, je manier van denken is creatief en origineel en je zou je vaardigheden graag op hoog niveau willen ontwikkelen.

Kernonderwerpen

 • Fine Arts Studies
 • Fine Arts Technieken
 • Creative Imagery Studies
 • Afbeelding en brief: beeldspraak en typografie
 • Hedendaagse beeldvormingsoefeningen
 • De geschiedenis en praktijk van visuele communicatie
 • Visuele Cultuurstudies
 • Afbeeldingstheorieën
 • Kunstgeschiedenis

Na het behalen van deze opleiding

Je bent klaar om te werken als onafhankelijk kunstenaar, schilder van de grafisch ontwerper en boekontwerper, illustrator, cartoonist, conceptkunstenaar of een maker van een ander gebied van grafisch ontwerp; als alternatief kun je werken als leider van een kunstatelier of creatieve ontwerpclub, of als professional in museumonderwijs

Hoger onderwijs

Je kunt verder studeren aan onze MA-opleiding in grafisch ontwerp.

"Ik heb voor dit gebied gekozen omdat ik vond dat dit het dichtst bij de schone kunsten was. De vijf jaar die ik hier doorbracht bevestigden niet alleen deze veronderstelling, maar boden ook een geweldige kans om nauw samen te werken en te brainstormen met uitstekende leraren en kunstenaars. "

Onze afgestudeerde student GÁBOR MÁRIÁN

"We hadden de mogelijkheid om onze kennis en vaardigheden met betrekking tot visuele representatie te verdiepen. Imagery werkt in ons leven verder als een alternatieve communicatievorm. We praten in een visuele taal, zijn in staat om onze gedachten erdoorheen te drukken en het beste is dat we een boodschap kunnen creëren die door iedereen gelezen kan worden. "

Onze afgestudeerde student LAURA LUKÁCS

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Lees meer

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Lees Minder