Bachelor of Arts in de Chinese taal- en letterkunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het programma streeft ernaar studenten een grondige training te bieden in de Chinese taal, literatuur en cultuur. De verwerving van kennis en vaardigheden van fundamenteel onderzoek en training in kritisch denken stelt studenten in staat om hun academische doelen, persoonlijke groei en hun inzet voor levenslang leren en voorbereiding op toekomstige carrières te bereiken. Dit dient het gemeenschappelijke doel van de universiteit van 'Whole Person Education' en stelt studenten in staat bij te dragen aan zowel de lokale als internationale gemeenschappen.

Unieke kenmerken

1. Zorg voor een rigoureus en relevant curriculum dat de taalvaardigheid van studenten ontwikkelt.

2.Stud studenten uit met redeneer- en analytische vaardigheden.

3. Verbetering van het vermogen van de student om heldere argumenten te presenteren en een onafhankelijk oordeel te vellen.

4. Moedig studenten aan om te reflecteren op academische kwesties vanuit een interdisciplinair perspectief.

5. Bied mogelijkheden voor studenten om hun creatief schrijven en denken te ontwikkelen.

6.Stimuleer initiatieven van studenten voor zelfstudie.

7. Produceer afgestudeerden van onderscheiding toegewijd aan levenslang leren.

8. Creëer en onderhoud een uitstraling voor academische discussies tussen en tussen docenten en studenten.

Overzeese uitwisselingsprogramma's / studiereizen in de zomer

Het Departement is zich er terdege van bewust dat het belangrijk is dat studenten vroeg worden blootgesteld aan de echte wereld, zodat ze een wereldwijd perspectief kunnen krijgen en hun horizon kunnen verruimen. Om studenten te helpen deze doelen te bereiken, organiseert, organiseert en / of neemt de afdeling deel aan de volgende opleidingen:

Culturele studiegroep

Culturele studiegroep is een veldreis van een week of twee weken die elk jaar in juni of december wordt gehouden. Deelnemers krijgen een diepgaand inzicht in de cultuur van het gebied. Ze leren ook relevante kennis door het volgen van lezingen georganiseerd door de gastinstellingen. In het verleden zijn studenten naar Changsha en Anyang geweest.

Het studentenuitwisselingsprogramma

Het studentenuitwisselingsprogramma biedt studenten van de Chinese afdeling waardevolle kansen om een semester of een academisch jaar buiten Hong Kong te studeren. De meest voorkomende bestemmingen van onze uitwisselingsstudenten zijn universiteiten op het vasteland. Een paar studenten hebben er echter voor gekozen om in verder gelegen landen te studeren, zoals Taiwan, het VK, de VS, Duitsland, Finland en Tsjechië. In ruil daarvoor komen studenten van het vasteland en andere landen / regio's als uitwisselingsstudenten om te studeren aan de afdeling.

Stage

Ons stageprogramma omvat leerprogramma's die worden uitgevoerd in de zomervakantie bij deelnemende uitgevers, radiostations en middelbare scholen. Het programma biedt studenten de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Statistieken tonen aan dat het programma het slagingspercentage voor nieuwe medewerkers van de afgestudeerden van de afdeling aanzienlijk verhoogt. Het programma heeft ook een goede reputatie verworven voor de universiteit omdat de eenheden veel lof geven aan studenten die het programma hebben voltooid.

127088_photo-1553743667-89410a2f02a8.jpgMurphy Li / Unsplash

Beurzen

  • Beurs "Campus Chinees taalonderwijs".
  • De heer Hsu Yu Memorial Prize in de literatuur.
  • Wen Hsin Academic Award voor studenten.
  • Wen Hsin Action Learning Scholarship.
  • Wen Hsin Study Progress Award voor studenten.
  • Afdeling Chinese Taal- en Literatuuruitwisseling Studentenbeurs.

Carriere vooruitzichten

Leraren in het basisonderwijs, leraren in het voortgezet onderwijs, journalisten, redacteuren, enz.

Instructiemedium

Het instructiemedium voor formeel klassikaal onderwijs is Engels, behalve voor die cursussen waarvoor een vrijstelling is verleend.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Lees meer

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Lees Minder