Bachelor of Arts in de sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De afdeling Sociologie biedt een BA in sociologie en een minor in familiestudies. Studenten hebben 120 credit-uren nodig om af te studeren. Ze kunnen uit elke groep 9 kredieturen kiezen: samenleving, bevolking en familie en samenleving, cultuur en sociale instellingen. De afdeling Sociologie heeft tot doel vooraanstaande afgestudeerden op het gebied van de sociologie voor te bereiden en academische excellentie te bereiken. Het biedt belangrijke benaderingen via een spectrum van beschrijvende en analytische methoden die wereldwijde operaties uitleggen die van invloed zijn op gelokaliseerde realiteiten die worden weergegeven in gedetailleerde casestudy's, gegevensanalyse, verhalen, levensgeschiedenissen, discursieve en niet-discursieve acties. Deze wetenschappelijke benaderingen helpen de ambities en uitdagingen van het karakter van het sociale leven in de VAE te waarderen en te begrijpen.

man student, read, book

Doelstellingen van het programma

  • Studenten kennis laten maken met sociologische kennis, methoden, concepten, vraagstukken en onderwerpen die relevant zijn voor de samenleving.
  • Om studenten de vaardigheden en hulpmiddelen te bieden die nodig zijn om veldwerk en wetenschappelijk onderzoek in de VAE-samenleving te ondernemen.
  • Studenten trainen om kritisch te denken in het begrijpen, analyseren en oplossen van sociale problemen en problemen.
  • Studenten uitrusten met tools en vaardigheden om leiders te zijn in de private en publieke sector.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

  • Gebruik een sociologisch perspectief om kwesties te onderzoeken binnen de lokale, regionale en internationale context.
  • Voer kwantitatief en kwalitatief sociologisch onderzoek uit.
  • Analyseer sociologische onderzoeksgegevens met verschillende perspectieven en benaderingen.
  • Stel sociologische informatie op in schriftelijke en mondelinge vormen die geschikt zijn voor een divers publiek.
  • Beoordeel argumenten vanuit verschillende perspectieven logisch voor mogelijke oplossingen.
  • Evalueer een verscheidenheid aan sociologische bronnen om schriftelijke en mondelinge conclusies te presenteren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder