Bachelor of Arts in decoratieve en toegepaste kunst en traditionele ambachten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Faculteit voor Schone Kunsten en Design is de belangrijkste structurele eenheid van de Gzhel State University, gelegen in het centrum van de Russische keramische kunst. De geschiedenis van het kunstonderwijs in Gzhel begint in 1899 met de opening van tekencursussen aan de Stroganov Imperial School of Art. In 2003 werd de faculteit opgericht en nam de eerste generatie studenten deel aan de opleiding "Decoratieve en Toegepaste Kunst".

De faculteit wordt geleid door de universitair hoofddocent Galina Petrovna Moskovskaya - geëerde kunstenaar van de Russische Federatie, een lid van de Unie van Russische kunstenaars.

De faculteitsstaf bestaat uit hooggekwalificeerde docenten - professoren, universitair docenten, geëerde kunstenaars van de Russische Federatie, geëerde professionals op het gebied van culturele activiteit, dragers van postdoctorale en Ph.D. graden.

In het kader van het onderwijsproces verwerven studenten substantiële theoretische kennis in vakken kunstgeschiedenis, geschiedenis van technisch ontwerp, geschiedenis van kunstkeramiek, materiaalkunde en technologie, naast algemene artistieke vaardigheden op het gebied van academisch tekenen, schilderen, beeldhouwen, plastische modellering , en professionele training in verschillende technische gebieden.

Studenten zijn verplicht om verworven kennis en praktische vaardigheden te consolideren en te verbeteren door middel van studie- en werkpraktijken in fabrieken, volkskunstbedrijven in de regio Moskou en musea in Moskou.

Elk jaar vullen afstudeerwerken van studenten de collectie van het Universiteitsmuseum voor Decoratieve en Toegepaste Kunst aan.

Faciliteiten en technische middelen zijn onder meer pottenbakkerijen, workshops gipsmodellering en mallen maken, klaslokalen schilderen, houtsnijwerk en glas-in-loodworkshops - waar studenten de mogelijkheid hebben om met verschillende soorten materialen te werken, hun educatieve taken uit te voeren en deze in de realisatie van hun experimentele, creatieve en afstudeerprojecten.

Het Universiteitsmuseum, waarvan de collectie door de verwerving van nieuwe pronkstukken voortdurend toeneemt, speelt in het onderwijsproces een zeer belangrijke rol.

Er zijn methodische, stilleven- en gipsvormbedrijven gevormd; onze studenten beschikken over volledig uitgeruste gespecialiseerde werkplaatsen, klaslokalen die geschikt zijn voor het werken aan kunst- en designprojecten, kunstgeschiedenis, collegezalen, computerklaslokalen, bibliotheek en gymnasium.

De faculteit realiseert professionele opleidingen op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en traditionele ambachten, design en artistieke volkscultuur.

137395_137305_museum2.jpg

Basisprofielcursussen:

 • Kunstgeschiedenis,
 • Geschiedenis van traditionele artistieke ambachten (TAC),
 • Geschiedenis van artistieke keramiek,
 • Academische en technische tekening
 • Academische schilderkunst,
 • Academische beeldhouwkunst,
 • Plastic modellering,
 • Kleurwetenschap,
 • Propedeuse,
 • Materiaalwetenschappen en keramiektechnologie,
 • Digitale technologieën en computergraphics
 • Elementen van decoratief plastic,
 • Elementen van grafische stilering,
 • Constructie en modellering,
 • Elementen van aardewerk,
 • Elementen van compositie,
 • Elementen van architectuur,
 • Architecturale keramiek,
 • Decoratief keramiek.

138592_Webp.net-resizeimage.jpg© Gzhel State University (GSU)

Studenten van de faculteit nemen actief deel aan internationale en Russische kunsttentoonstellingen, festivals, wetenschappelijke studenten en werkconferenties.

Studenten geven masterclasses over schilderen en pottenbakken in jeugdcreativiteitscentra, openbare en artistieke scholen, op de geheel Russische tentoonstelling "Vessel".

Traditionele evenementen op de faculteit omvatten de organisatie van individuele docenten- en studentententoonstellingen, de organisatie van het internationale festival "Artistic Ceramics", evenementen als "Student Initiation", afstudeeravonden, thematische excursies, ontmoetingen met vooraanstaande kunstenaars en ontwerpers uit Rusland en Buitenland.

De faculteit onderhoudt en ontwikkelt actieve relaties met professioneel verwante instellingen voor hoger onderwijs, productie-eenheden en artistieke vakbonden zoals de Unie van Russische kunstenaars, de Unie van ontwerpers van Rusland, Moskou en de regio Moskou; staat afgestudeerden actief bij in het arbeidsproces.

De studenten van de faculteit nemen ook actief deel aan wetenschappelijk en onderzoekswerk onder begeleiding van docenten; deelnemen aan wetenschappelijke en werkconferenties. Faculteitsstudenten zijn laureaten van het Moscow Student Festival "PHAESTOS", de UNESCO Award, Award van de Internationale Competitie van Jonge Ontwerpers "The Golden Line", Award van de All-Russian "Young Talents" -wedstrijd en andere culturele evenementen.

De faculteit bekleedt stevige posities op de onderwijsmarkt van de Russische Federatie.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Nowadays, Gzhel State University (GSU) appears as a dynamically developing educational center, whose institutional body includes 50 educational and scientific subunits. According to the results of the ... Lees meer

Nowadays, Gzhel State University (GSU) appears as a dynamically developing educational center, whose institutional body includes 50 educational and scientific subunits. According to the results of the last monitoring of higher professional education institutions, conducted by the Ministry of Education and Science, our University was, by all adopted criteria, recognized as effective. Lees Minder