Bachelor of Arts in digitale media

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De digitale toekomst wacht erop om door jou verkend te worden! Dit programma is gemaakt voor kritische denkers die ervan overtuigd zijn dat digitale media de cruciale transformerende kracht van onze tijd is.

Je krijgt de kans om de technische grondslagen en tools te analyseren, evenals de geschiedenis, ideeën en benaderingen die op dit gebied belangrijk zijn. Het programma omvat zowel theoretische als praktische aspecten. Je bestudeert de theoretische grondslagen van digitale media en ontwikkelt je eigen hands-on project in video, audio, apps, games of mash-ups.

Samenwerking met de Hamburg Media School

Ongeveer de helft van de cursussen wordt gegeven in de Hamburg Media School en de andere helft wordt gegeven op de campus van de Leuphana University Lüneburg. De cursussen zijn zo geclusterd dat studeren in Lüneburg en Hamburg parallel wordt vergemakkelijkt.

Zo kunt u uw eigen projecten ontwikkelen binnen de context van het laatste internationale onderzoek. Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan cursussen en evenementen met bekende internationale onderzoekers die werken aan de toekomst van digitale media.

Internationaal programma in digitale media

De opleiding is echt internationaal. De lessen in de major digitale media worden in het Engels gegeven. Het programma richt zich op de laatste discussies over digitale media, of deze nu uit Duitsland, de VS, India, Japan of China komen. Bovendien heb je de geweldige kans om een extra diploma te behalen aan de School of Creative Media aan de City University of Hong Kong.

De School of Creative Media, gelegen in het culturele centrum van Hong Kong, West Kowloon, staat bekend om zijn geavanceerde technologische faciliteiten, zoals een 3D-multimediatheater, een productiestudio en de Future Cinema Studio, evenals de Creative Media Center (CMC) -galerij.

Als je je studie aan de City University of Hong Kong met twee jaar verlengt, kun je een tweede, internationaal erkende opleiding behalen.

Uw vooruitzichten met een bachelordiploma in digitale media

Leuphana en de Hamburg Media School hebben bijna alle grote Duitse mediakanalen met elkaar verbonden, of het nu digitale agentschappen, televisienetwerken, uitgeverijen of internetproviders zijn. Dit zijn perfecte voorwaarden om een toekomstgerichte stage te vinden bij een toonaangevend mediabedrijf.

Als je geïnteresseerd bent om samen te werken met Duitse en internationale burgerlijke of politieke organisaties, kan het Center for Digital Cultures hier ook deuren voor je openen. Een andere optie is om te werken in artistieke projecten. De digitale toekomst biedt u talloze kansen.

Cursusinhoud

De bacheloropleiding Digital Media combineert drie hoofddoelen. Ten eerste leert het je hoe je met digitale media kunt omgaan met een krachtige theoretische en kritische benadering, gebruikmakend van kennis die voortkomt uit mediastudies, mediatheorie en mediageschiedenis.

Ten tweede maak je kennis met de fundamentele principes van digitale technologieën . Last but not least verken je de vele creatieve mogelijkheden van digitale media in je eigen praktische projecten. In dit alles verwerf je een vaardigheidsset waarmee je deel kunt nemen aan toekomstige veranderingen in een kritische en geïnformeerde, maar ook creatieve en betrokken stijl.

Je docenten behoren tot meer dan 100 wetenschappers en ontwikkelaars uit een tiental landen, die onderzoek doen naar digitale media aan de Leuphana University Lüneburg . Zo kunt u uw theoretische vragen en praktische projecten rechtstreeks ontwikkelen in de context van internationaal baanbrekend onderzoek.

In een oogopslag

  • Toegekende graad: Bachelor of Arts (BA)
  • Duur: 6 semesters (3 jaar)
  • Begin natuurlijk: wintersemester (oktober)
  • Aantal studentenplaatsen: 36
  • Taal: Engels (geen Duits vereist)
  • Studeren in het buitenland: mogelijk
  • Toelatingsbeperkingen: ja
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder