Bachelor of Arts in grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Borden om je heen.

Je speelt een cruciale rol in alle visuele communicatieprojecten, van publiceren tot onconventionele marketing, van huisstijl tot reclame, van bewegwijzering tot promoties.

De grafisch ontwerper speelt een centrale rol in alle projecten met visuele communicatie. Van publiceren tot verpakking, huisstijl tot tentoonstellingen, bewegwijzering tot reclame, Graphic Design is een multidisciplinair beroep dat verschillende elementen van communicatie (tekens, lettertypen, kleuren en afbeeldingen) combineert om talen te definiëren die altijd origineel en eigentijds moeten zijn. De RUFA Graphic Design-gediplomeerde benadert deze werkwereld met veel vaardigheden, dankzij de Pathway van de Academie, die de vele verschillende aspecten van visuele communicatie bestrijkt. De afgestudeerde is getraind in kunstgeschiedenis en publiceren en heeft de mogelijkheid om te werken met traditionele grafische technieken en multimedia. Dankzij een grondige kennis van de grafische en fotografische taal en van de technologieën en media van vandaag en de toekomst hebben RUFA-afgestudeerden de mogelijkheid om projecten uit te voeren voor institutionele identiteit, merkimago, webdesign, bewegwijzering en reclame. Het profiel van de RUFA-gediplomeerde als een visuele ontwerper past hen dus voor vele scenario's van loopbaanontwikkeling: van onafhankelijke beroepsuitoefening tot werken binnen reclamebureaus, openbare instellingen en bedrijven.

Academiegraden zijn gelijk aan universitaire bachelors.

Coördinator: Emanuele Cappelli

Tutor: Luigi Iacobelli

Docenten: Agnese Angelini, Paolo Buonaiuto, Emanuele Cappelli, Andrea M. Carcassi, Andrea Cavallari, Alessio Cremisini, Genny Di Bert, Mallio Falcioni, Alessandra Giacomelli, Elena Green, Luigi Iacobelli, Antonello Lipori, Guido Lombardo, Nicolas Martino, Antonio Pace, Paolo Parea, Enrico Parisio, Harald Pizzinini, Giordano Ricciardi, Alberto Ruggieri, Tommaso Salvatori, Roberto Scavizzi, Martha Scherr, Ryan Wilson.

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Grafisch ontwerp 1 12 150
Copywriting 1 2 25
Geschiedenis van afdrukken

Toelating tot bacheloropleidingen

Deelnemen aan de RUFA-gemeenschap is niet moeilijk, maar vereist inzet en vastberadenheid. Om te worden toegelaten tot de Bachelor of Arts-programma's moet je een toelatingstest afleggen , waarmee we je motivatie en geschiktheid om te studeren aan RUFA kunnen beoordelen. Toelatingstoetsen variëren afhankelijk van de gekozen cursus, cyclus en als de student overstapt van een andere universiteit.

Om je in te schrijven voor een Bachelor of Arts Degree-programma, moet je het volgende indienen:

 • een einddiploma dat bevestigt dat je 12 jaar onderwijs hebt gevolgd. erkend door een "Declaration of Value in Loco (DV)" en legalisatie van de kwalificatie (aan te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u bent geslaagd voor het bewijs van het academische geschiktheidsexamen, indien vereist om te worden toegelaten tot universiteiten in uw land (Selectividad, YKS, enz.);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een BA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als u uw kwalificatie in een Engels / Italiaans sprekend land hebt behaald, of als het programma dat u volgt in het Engels / Italiaans was, hoeft u mogelijk geen taalcertificering in te dienen.
 • voor niet-EU-studenten: studievisum vereist voor deelname aan de academische programma's. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder