Bachelor of Arts in het Engels

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Engels

 • Major: Engels
 • Diploma / Award Titel: Bachelor of Arts in het Engels
 • Aanbod Academische eenheid: Afdeling Engels
 • Wijze van onderzoek: voltijds

Doelen van Major

Het programma voorziet studenten van theoretische en praktische kennis in de Engelse taal, literatuur en professionele communicatie. Onze cursussen ontwikkelen het vermogen van studenten om de Engelse taal kritisch te analyseren en het gebruik ervan in verschillende genres, modi en media. Na afronding van het programma hebben studenten de vaardigheden en attitudes verworven die essentieel zijn voor succesvolle communicatie in een taalkundig en cultureel diverse context.

Aangezien het programma zich richt op het ontwikkelen van de vaardigheden van studenten op het gebied van kritisch denken en Engelstalige communicatie, bereidt het hen voor op een breed scala van beroepen, waaronder management en administratie, redactie en publicatie, schrijven, lesgeven, public relations, reclame, entertainment en kunst .

Beoogde leerresultaten van Major (MILO's)

Na succesvolle afronding van deze major moeten studenten in staat zijn om:

 • Toon communicatieve competentie in het Engels in een breed scala van lokale en internationale contexten.
 • Pas theorieën van taalkunde, communicatie en literaire en culturele studies toe om te ontdekken en analyseren hoe taal wordt gebruikt in een reeks instellingen.
 • Blijk geven van inzicht in de rol van het Engels, zowel lokaal als wereldwijd.
 • Genereer en voer innovatieve taalgebaseerde projecten individueel en via effectieve samenwerking uit.
 • Pas een geest van ontdekking en creativiteit toe op de studie van het Engels.

Graad Vereisten

119792_Skjermbilde2019-08-16kl.14.53.54.png

Opmerkingen:

 1. Voor studenten met erkende geavanceerde niveau-examens of gelijkwaardige kwalificaties.
 2. Voor Associate Degree / Higher Diploma afgestudeerden toegelaten als senior-jaar intake studenten.

119690_119654_campus.jpg

BA Engels

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Wijze van financiering: door de overheid gefinancierd
 • Toegangscode: 1104 BA Engels
 • Wijze van onderzoek: voltijds
 • Indicatief inname doel (onder voorbehoud van wijzigingen) : directe applicatieplaatsen
  • Lokale studenten: directe toepassingsplaatsen (lokale studenten): 5 voor de afdeling Engels.
  • Niet-lokale studenten: Directe toepassingsroute voor internationale en niet-Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 250. NUEE-route [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] voor Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 225
 • Normale programmaduur: 4 jaar
 • Directe / niet-JUPAS-aanvraagdeadline: 2 januari 2020 (lokaal en niet-lokaal)

Programma video

Afdeling Engels

De afdeling Engels van de City University of Hong Kong biedt een breed scala aan cursussen en programma's in Engelse studies, waaronder Engelse literatuur en taalkunde, Engels voor het bedrijfsleven en het bedrijfsleven, Engels voor creatieve beroepen, Engels in digitale media, Engels onderwijs en Engels voor specifieke doeleinden. Leren op een van de beste Engelse afdelingen in de regio Groot-China1 is een waardevolle studiemogelijkheid. De afdeling Engels heeft een internationale faculteit met leraren uit Groot-Brittannië, Canada, het vasteland van China, SAR Hongkong, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Zuid-Korea en de VS.

De afdeling heeft een uitstekende staat van onderzoek en publicaties en is een toonaangevend centrum voor Engelse studies in Azië *. Cursussen zijn ontworpen om uitdagend, interessant en intellectueel stimulerend te zijn. Engelse studies aan de City University zijn een opwindend studiegebied omdat het aansluit op vele andere academische vakgebieden. Niet-gegradueerde cursussen in Engelse studies kunnen worden gecombineerd met bedrijfsstudies, culturele en mediastudies, taalkunde en vele andere programma's aan de universiteit.

* Volgens Quacquarelli Symonds wereldranglijst per onderwerp 2018, staat de afdeling in de top 100 in Engelse taal en literatuur.

Toelatingseisen voor Directe / niet-JUPAS-aanvragers

Om in aanmerking te komen voor toelating, moet u voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Toegangsregelingen voor Directe / Niet-JUPAS-aanvragers

Aanvragers van dit programma (toelatingscode: 1104) komen in aanmerking voor toelating tot eerstejaars studies in het programma Bachelor of Arts in het Engels.

Aanvragers die een gevorderde permanente inzending wensen, kunnen een aanvraag indienen voor het volgende programma:

 • BA Engels (toegangscode: 1250A)

Programmastructuur

Studenten kunnen kiezen tussen de Engelse en professionele communicatiestroom of de taal- en literatuurstroom . De programmastructuur bestaat uit een kern (vereist voor beide streams), een kern voor elke stream en keuzevakken.

De kern van het programma biedt een basis in Engelse studies en introduceert belangrijke onderwerpen binnen Engelse taalstudies, literair-culturele studies en professionele communicatie. Kernstreamonderwerpen bieden een meer gedetailleerde betrokkenheid bij onderwerpen die relevant zijn voor elke stream, terwijl keuzevakken studenten in staat stellen hun interesses uit te breiden en meer gespecialiseerde kennis op te bouwen. Alle studenten moeten de stagecursus voltooien en ook een afstudeerproject voltooien (hetzij op basis van onderzoek of op industriebasis) als een kernvereiste.

Opmerking: de hoofdtitel van BA in het Engels, de keuze uit de Engelse en professionele communicatiestroom en de taal- en literatuurstroom is alleen van toepassing op studenten die zijn toegelaten / gewijzigd in de major met catalogusterm Semester A 2019/2020 en daarna. De belangrijkste titel van andere studenten is BA in Engelse studies. De andere studenten kunnen alleen de bedrijfs- en professionele communicatiestroom of het Engels kiezen voor de creatieve beroepenstroom.

Wereldwijd bereik en betrokkenheid

Het programma heeft een wereldwijd perspectief op Engels en benadrukt het belang van interculturele kennis, effectieve communicatie en kritisch denken. Alle studenten nemen deel aan ten minste één buitenlandse leerervaring (bijv. Onderdompeling in de Engelse taal, studentenuitwisseling, studiereis of buitenlandse stage) om hun wereldwijde bewustzijn te vergroten en hun Engelse communicatievaardigheden te verbeteren in verschillende omgevingen.

Bedrijfsbereik en bijlagen

Het programma biedt studenten hands-on werkplekervaring met het gebruik van Engels en communicatieve vaardigheden in echte zakelijke en creatieve omgevingen. De stagecursus is verplicht voor alle studenten en is ontworpen om studenten de kans te geven om de theorieën en vaardigheden die ze in de klas hebben geleerd, toe te passen op echte werksituaties. Eerdere gastorganisaties omvatten de paardensportevenementen op de Olympische Spelen van Beijing, Reader's Digest, WorldVision, WWF (World Wide Fund), het Hong Kong Literary Festival, South China Morning Post Publishers Ltd., SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) en de American Women's Association.

119691_119653_campus2.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Lees meer

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Lees Minder