Bachelor of Arts in media en communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Media en communicatie

 • Major: Media en communicatie
 • Diploma / Award Titel: Bachelor of Arts in media en communicatie
 • Het aanbieden van academische eenheid: Afdeling Media en Communicatie
 • Wijze van onderzoek: voltijds

Doelen van Major

Deze belangrijke doelstelling is om studenten te voorzien van actuele kennis van theorieën en praktijken van media en communicatie vanuit een interdisciplinair perspectief.

Het beoogt de kritische en creatieve vaardigheden van studenten te ontwikkelen bij het ontdekken en begrijpen van de processen en structuur van media en communicatie in hun dagelijks leven.

Door voorbeelden uit de praktijk te vergelijken en te contrasteren, kunnen studenten de relevante theorieën en geschikte methoden toepassen om de wisselwerking tussen media en samenleving in verschillende contexten en op verschillende niveaus te analyseren.

Het geïntegreerde curriculum is ook ontworpen om studenten kansen en platforms te bieden om hun potentieel als een goed afgeronde professional op media-gerelateerde gebieden te verkennen.

Beoogde leerresultaten van Major (MILO's)

Na succesvolle afronding van deze major moeten studenten in staat zijn om:

 • Beheers mondelinge, schriftelijke en visuele vaardigheden en kennis in het Engels en Chinees om effectieve communicatietaken te ontwerpen en te implementeren op professionele gebieden zoals journalistiek, publicatie, reclame, public relations en nieuwe media.
 • Verken, via praktijkervaring, de veranderende media- en communicatie-infrastructuur en bronnen in het digitale informatietijdperk.
 • Ontdek een relevante hoeveelheid kennis en onderzoek met betrekking tot de wisselwerking tussen media, communicatie en maatschappij.
 • Aantonen van het vermogen en de kennis om de problemen en problemen met betrekking tot de vorm en inhoud van communicatie in een mondiale samenleving te identificeren.
 • Pas de juiste theorieën en onderzoeksmethoden toe om oplossingen voor praktische communicatieproblemen in verschillende openbare en particuliere sectoren te bedenken, analyseren en evalueren.
 • Doe origineel onderzoek met betrekking tot media en samenleving in de nationale en internationale context.

Graad Vereisten

119804_Skjermbilde2019-08-16kl.18.53.34.png

Opmerkingen:

 1. Voor studenten met erkende geavanceerde niveau-examens of gelijkwaardige kwalificaties.
 2. Voor Associate Degree / Higher Diploma afgestudeerden toegelaten als senior-jaar intake studenten.

Extra informatie

Het delen van cursussen tussen grote en kleine vereisten is niet toegestaan.

Begin hier met je carrière

Deze major bereidt studenten voor op internationaal georiënteerde professionals met een brede kennis van en geïntegreerde vaardigheden in de media- en communicatie-industrie, waaronder reclame en public relations, multimedia publishing en journalistiek en creatieve informatietechnologie. Afgestudeerden zijn goed gepositioneerd om verschillende carrières in verschillende publieke en private sectoren na te streven.

119690_119654_campus.jpgAfdeling Media en Communicatie (opties: BA Digitale televisie en omroep, BA Media en communicatie)

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Wijze van financiering: door de overheid gefinancierd
 • Toegangscode: 1106 Afdeling Media en Communicatie (opties: BA Digitale televisie en omroep, BA Media en communicatie)
 • Wijze van onderzoek: voltijds
 • Indicatief inname doel (onder voorbehoud van wijzigingen) : directe applicatieplaatsen
  • Lokale studenten: 10 voor de afdeling Media en communicatie.
  • Niet-lokale studenten: Directe toepassingsroute voor internationale en niet-Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 250. NUEE-route [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] voor Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 225
 • Normale programmaduur: 4 jaar
 • Directe / niet-JUPAS-aanvraagdeadline: 2 januari 2020 (lokaal en niet-lokaal)

Video

Afdeling Media en Communicatie

Het Department of Media and Communication is gevestigd in het kenmerkende Run Run Shaw Creative Media Center en biedt innovatieve academische programma's die de nadruk leggen op convergentie van de media. In tegenstelling tot traditionele curricula die verschillende vormen van massacommunicatie scheiden, willen we professionele communicators opleiden die kunnen werken in een omgeving van mediaconvergentie en informatie-integratie - een omgeving die journalistiek, omroep en tv, reclame, public relations en nieuwe media omvat. Daartoe leggen we de nadruk op de integrale infusie van nieuwe technologieën, mediavaardigheden, communicatietheorieën en creativiteit in ons onderwijs.

De onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de afdeling worden ondersteund door een ultramodern geïntegreerd en onderling compatibel digitaal multimedia-platform. De faciliteiten omvatten digitale tv-opnamestudio's / -studio's, 3D-virtuele tv / audio-opname / reclamefoto's / ontwerpstudio's, nieuwe media en eye-tracking labs.

Tijdens hun bachelorstudie hebben studenten veel mogelijkheden om naar het buitenland te reizen tijdens studiereizen, studentenuitwisselingen en buitenlandse stages. Afgestudeerden hebben ook een succesvol record van snelle tewerkstelling na hun afstuderen en hebben een breed scala aan beroepen en carrièrepaden betreden, waaronder de media-industrie, telecommunicatie, reclame, bedrijven en onderwijs.

De afdeling biedt de volgende majors:

 • BA Digitale televisie en uitzendingen
 • BA Media en communicatie

Toegangsregelingen voor Directe / Niet-JUPAS-aanvragers

Aanvragers van dit programma (toelatingscode: 1106) komen in aanmerking voor toelating tot eerstejaars studies aan het Departement Media en Communicatie. Studenten zullen een major (huidige belangrijke opties: Media en Communicatie; Digital Television and Broadcasting) invoeren na een jaar studie. De top 40% van de studenten # heeft een vrije keuze van majors aangeboden door de afdeling. De overige 60% van de studenten krijgt een major toegewezen binnen de afdeling, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen en de selectiecriteria die door individuele majors zijn vastgesteld.

# Gebaseerd op CGPA zonder mislukte cijfers en voltooiing van ten minste 30 studiepunten, inclusief vereiste colleges / afdelingen.

Aanvragers die gevorderde permanente toegang willen, kunnen een aanvraag indienen voor de volgende programma's:

 • BA Media and Communication (toegangscode: 1341A)
 • BA Digitale televisie en omroep (toegangscode: 1356A)

Toelatingseisen voor Directe / niet-JUPAS-aanvragers

Om in aanmerking te komen voor toelating, moet u voldoen aan de algemene toelatingseisen.

119691_119653_campus2.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Lees meer

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Lees Minder