Bachelor of Arts in muziek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Al meer dan 40 jaar biedt de afdeling honderden afgestudeerden een praktische, creatieve en intellectuele basis voor een loopbaan op het gebied van muziek en muziek. Ons programma is ontworpen om afgestudeerden in staat te stellen intelligent en creatief te werken aan hun eigen interessegebieden. Het programma biedt afgestudeerden een praktische en intellectuele basis voor een loopbaan op het gebied van muziek of muziek. In Jaar II verklaren studenten hun specialiteiten in een van de vier Concentraties:

1) Samenstelling

2) Prestaties

3) Gerichte studies

4) Muziekonderwijs

Afhankelijk van de gekozen concentratie, een selectie van concentratievakken in jaar II

Studenten geaccepteerd in onze studie studie met een team van componisten, artiesten en muziekwetenschappers die gespecialiseerd zijn in:

- Muziekcompositie

- Muziekonderwijs

- Toetsenbord

- Koororkestdirectie

- Chinese en westerse muziekgeschiedenis

- Etnomusicologie

- Muziektheorie en -analyse

Ze krijgen ook de gelegenheid om te communiceren met bezoekende wetenschappers en kunstenaars uit Hong Kong, China en vele andere landen, in seminars, lezingen, masterclasses en recitals. De sterke nadruk op solo-, kamer- en ensembleprestaties gedurende de vier jaar biedt onze studenten een rijke ervaring in het maken van praktische muziek. De nadruk van het programma op de rol van technologie en computers in verschillende aspecten van muziek wordt ondersteund door geavanceerde apparatuur en faciliteiten, waaronder het Electro-Acoustic Music Centre (EMC) en het Laboratorium voor Immersive Arts and Technology (LIATe).

uitrusting

 • Toetsinstrumenten: 27 vleugelpiano's (incl. Steinway, Boesendorfer) 25 staande piano's, 2 klavecimbels, 3 orgels.
 • Harp, Afrikaanse drums, Balinese gamelan en een uitgebreide collectie percussie-instrumenten.
 • Electro-Acoustic Music Center: een professionele standaard 3-kamer opnamestudio met ultramoderne apparatuur en computersoftware.
 • Laboratorium voor meeslepende kunst en technologie (LIATe): een door de UGC gefinancierde, gezamenlijke universitaire faciliteit voor transdisciplinair onderzoek en creatieve projecten in de meeslepende, 3D-audio en video op meerdere schermen.
 • Locaties uitvoeren: Au Shue Hung oefenruimte, YC Cheng Lecture Theatre, Univesity Chapel, Academic Community Hall.

127100_photo-1511671782779-c97d3d27a1d4.jpgIsraël Palacio / Unsplash

Vereisten voor toegang tot de afdeling:

 • Alle aanvragers moeten zowel een goed resultaat hebben in Grade 8 ABRSM praktisch of het equivalent daarvan (vooral voor Chinese instrumenten) als ten minste Grade 5 in ABRSM Theorie (of het equivalent daarvan), en / of ander bewijs van onderscheid in muziek tonen.
 • Schriftelijk examen: dit examen behandelt de basismuziektheorie en basiskennis van de westerse muziekgeschiedenis.
 • Audities / Interviews: Aanvragers die zijn uitgenodigd voor de auditie / interview moeten een auditie van zeven minuten voorbereiden op hun belangrijkste instrument of stem, bestaande uit twee stukken contrasterende stijlen en historische tijdperken. Aanvragers die bedreven zijn in een tweede instrument kunnen worden uitgenodigd om een paar minuten na hun grote instrumentauditie op te treden. Aanvullend materiaal, zoals voorbeelden van originele muziekcomposities, zijn ook welkom om op dit moment te worden gepresenteerd.

Leerresultaten

Na het succesvol afronden van de BA (Honours) in Music, moeten studenten in staat zijn om:

 • Muzikale kennis en geavanceerde vaardigheden toepassen in verschillende contexten;
 • Evalueer muziek kritisch vanuit technisch, historisch, creatief of esthetisch perspectief;
 • Originele ideeën integreren en synthetiseren in muziekuitvoering, lesgeven, compositie en / of onderzoek;
 • Aantonen van de mogelijkheid om deel te nemen en / of te leiden in samenwerkingsinstellingen; en
 • Gebruik huidige technologieën in verschillende muzikale instellingen.

Carriere vooruitzichten

De intellectuele en muzikale elementen van de kern en vier concentraties zijn de basis voor carrièremogelijkheden in verband met mosmuziek. Afgestudeerden hebben een breed scala aan arbeidsmogelijkheden op het gebied van onderwijs, prestaties, radio / televisie, muziekgerelateerd bedrijf, kunstmanagement en verder studeren. Mensen die in Hong Kong een beroep op muziek uitoefenen, zijn meestal vindingrijk en ondernemend. Gedurende een carrière kunnen de interesses en doelen van een persoon veranderen, maar de intellectuele en fysieke disciplines van een goede graad in muziek zijn van toepassing op succes op vele gebieden in het artistieke leven van de gemeenschap.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Lees meer

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Lees Minder