Bachelor of Arts in sociaal werk

Algemeen

24 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Soziale Arbeit

Het doel van de bacheloropleiding alt = "Maatschappelijk werk is om studenten optimaal voor te bereiden op de verschillende toepassingsgebieden in maatschappelijk werk. De opleiding kan naast een baan worden afgerond. Naast de bacheloropleiding krijgen de afgestudeerden een staatsbekendheid als maatschappelijk werker / sociaal pedagoog of Maatschappelijk werker / maatschappelijk werker .

In 8 semesters biedt de bachelor afstandsonderwijs "alt =" sociaal werk "kennis en vaardigheden voor activiteiten op de vele actiegebieden van sociaal werk en opent het de mogelijkheid om actief en professioneel deel te nemen aan het sociaal-politieke veranderingsproces.

alt = "Bestudeer sociaal werk naast werk

De focus van de cursus is om de studenten de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om hun taken uit te voeren op kerngebieden zoals welzijn van kinderen en jongeren, cultuur en vrije tijd, inclusief mediawerk, hulp en zorg voor vluchtelingen en psychosociale begeleiding Bevordering van gezondheidsbevordering en -preventie.

De studie van sociaal werk is bedoeld voor mensen die een academische graad nastreven, hetzij direct na het behalen van hun formele kwalificatie voor toelating tot de universiteit of als onderdeel van hun professionele activiteit - in de loop van verdere kwalificatie of heroriëntatie. Daarnaast verwerven de studenten de vaardigheden van wetenschappelijk werk en onderzoek op het gebied van maatschappelijk werk.

alt = "Maatschappelijk werk in de praktijk - toenemende vraag naar academische professionals

De cursus kenmerkt zich door veel praktijkervaring. Naast de deskundige docenten, brengen de studenten ook hun praktische ervaring in de cursus, reflecterend op de praktijk met de theoretische kennis die ze tijdens hun studie hebben opgedaan.

Na de succesvolle afronding van de Bachelor alt = "Maatschappelijk werk en de aanvullende kwalificatie als een door de staat erkende maatschappelijk werker / maatschappelijk werker of maatschappelijk werker , zijn er verschillende professionele perspectieven voor de afgestudeerden. Maatschappelijk werkers werken in het maatschappelijk werk van kinderen en jongeren, schuldhulpverlening, in Huizen en woongroepen, met de hulp van ouderen, bij het beheer van clubs en verenigingen, in adviescentra, in gezondheidskantoren, in de algemene sociale dienst, bij de rehabilitatie van mensen met een handicap, in gezinseducatiecentra, in sociaal-culturele centra en opleidingsinstellingen of in interculturele wijken en Gemeenschapswerk.

normaal periode

Afstandsonderwijs: 8 semesters 180 ECTS

De feitelijke studieperiode kan gedurende maximaal vier semesters gedurende de standaard studieperiode kosteloos worden verlengd.

basislijn

Met voldoende deelnemers in het wintersemester (oktober) en zomersemester (april)

accreditatie

Accreditatie van de opleiding door het accreditatiebureau AHPGS.

collegegeld

Afstandsonderwijs: € 207,00 / maand (totaalbedrag € 10.711,00 plus eenmalig examengeld van € 775,00 - inclusief de afgifte van het certificaat voor erkenning door de staat als maatschappelijk werker / sociaal pedagoog (oud = "maatschappelijk werk").

studie vorm

Afstandsonderwijs met echte of online face-to-face evenementen: Afstandsonderwijs vindt plaats afwisselend zelfstudie met oefenboeken en de hele dag door op zaterdag seminars (ongeveer 12 zaterdagen per semester) in een van onze talrijke landelijke studiecentra of online in de "virtuele collegezaal" van de DIPLOMA online campus.

In het 5e, 6e, 7e en 8e semester is een 100-daagse praktische fase voor "staatserkenning" gepland, waarbij parallel met de cursus rekening kan worden gehouden met een professionele activiteit op het gebied van maatschappelijk werk.

toelatingseisen

Algemene vorming entree hoger, de meestersdiploma of in overeenstemming met de verordening inzake de toegang professioneel gekwalificeerd zijn om het hoger onderwijs in de deelstaat Hessen, hetzij

Afronding van een loopbaanopleiding van ten minste 400 uur, een technische hogeschool of een beroeps- of administratieve academie of

Eindexamen in een door de staat erkende stage, gevolgd door ten minste 2 jaar professionele activiteit en het behalen van een afzonderlijk toelatingsexamen voor de universiteit.

Neem voor meer informatie over speciale kwalificaties contact op met DIPLOMA Hochschule. Kandidaten die niet aan de bovengenoemde vereisten voldoen, kunnen de cursus aanvankelijk als gastauditors volgen als de toegangsautorisatie binnen het maximum ligt. 2 semesters wordt bereikt.

Voor buitenlandse graden moet gelijkwaardigheid voor toelating worden aangetoond.

statements

Bachelor of Arts (BA) en staatserkenning als maatschappelijk werker / maatschappelijk werker.

Afgestudeerden ontvangen een bachelordiploma en een certificaat evenals een "Diplomasupplement" en een "Transcript of Records" (cijferoverzicht) geschreven in het Engels, wat hem / haar internationaal identificeert als een academicus met een bachelordiploma. Daarnaast wordt de staat erkend als maatschappelijk werker.

inhoud cursus

Het totaal aantal inclusief de bachelorscriptie is 15 modules. In het verplichte keuzevak kun je kiezen uit een van de volgende majors:

  • alt = "Maatschappelijk werk met kinderen en jongeren
  • Psychosociale begeleiding en gezondheid
  • Professionele uitdagingen in sociaal werk via digitale media.

De cursus "alt =" Social Work "brengt ook kennis en professionele kerncompetenties over op onder andere de volgende gebieden (voor een volledig overzicht, zie modules en evenementen onder verdere informatie):

  1. Ethische, sociaal-filosofische, sociologische, educatieve, psychologische, medische, media-educatie, juridische en politieke grondslagen van maatschappelijk werk
  2. Theorieën en methoden van maatschappelijk werk
  3. Administratie, organisatie & management in maatschappelijk werk
  4. alt = "Maatschappelijk werk in een culturele context
  5. Gender & diversiteit
  6. Communicatie, teamwork, conflictbeheersing

toepassingen

Met het bachelordiploma en het beroepscertificaat als “Staatl. Erkende maatschappelijk werker / maatschappelijk werker / maatschappelijk werker / "je hebt verschillende carrièremogelijkheden. Een succesvolle bacheloropleiding is ook de basis voor een masteropleiding, die op zijn beurt kan leiden tot een doctoraat.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Lees meer

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Lees Minder
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlijn , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Neurenberg , Wiesbaden , Wuppertal , Duitsland online + 23 Meer Minder