Bachelor of Arts in strips en illustratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wolken, ideeën, kleur.

Maak ongelooflijke verhalen met je eigen karakteristieke tekenstijl. Creëer oneindige werelden met je eigen kleuren en techniek. Neem de controle over je eigen talent. Leer verhalen vertellen door ze te tekenen.

RUFA Comics and Illustration bereidt professionals voor op het betreden van de wereld van strips en illustraties en stelt hen in staat verhalen te vertellen door hun eigen stijl en techniek vorm te geven. Studenten verwerven de mogelijkheid om alle artistieke basisvaardigheden te beheersen, zoals compositie, visuele communicatie, inkt, anatomie en perspectief.

De cursus verweeft digitale technieken met traditionele kleurmethoden, het creëren van het DNA van communicatie voor de 21e eeuw. Een cursus van drie / jaar voor iedereen die zich wil amuseren, illustreren, verhalen vertellen en emoties opwekken door zijn persoonlijke boodschap om te zetten in visuele beelden.

Coördinator: Fabrizio Verrocchi

Tutor: Claudio Spuri

Docenten: Lorenzo Bolzoni, Daniele Bonomo, Paolo Buonaiuto, Stefano Compagnucci, Riccardo Corbò, Fabrizio Dell'Arno, Fabrizio Des Dorides, Alessandro Feliciani, Giulio Fermetti, Luigi Iacobelli, Guido Lombardo, Emiliano Mammucari, Enrico Parisio, Rita Petudiocci Mauro Uzzeo.

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Art of Comics 1 6 75
Scriptschrift 1 2 25
Grafisch ontwerp 1 12 150
Geschiedenis van afdrukken

Toelating tot bacheloropleidingen

Deelnemen aan de RUFA-gemeenschap is niet moeilijk, maar vereist inzet en vastberadenheid. Om te worden toegelaten tot de Bachelor of Arts-programma's moet je een toelatingstest afleggen , waarmee we je motivatie en geschiktheid om te studeren aan RUFA kunnen beoordelen. Toelatingstoetsen variëren afhankelijk van de gekozen cursus, cyclus en als de student overstapt van een andere universiteit.

Om je in te schrijven voor een Bachelor of Arts Degree-programma, moet je het volgende indienen:

 • een einddiploma dat bevestigt dat je 12 jaar onderwijs hebt gevolgd. erkend door een "Declaration of Value in Loco (DV)" en legalisatie van de kwalificatie (aan te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u bent geslaagd voor het bewijs van het academische geschiktheidsexamen, indien vereist om te worden toegelaten tot universiteiten in uw land (Selectividad, YKS, enz.);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een BA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als u uw kwalificatie in een Engels / Italiaans sprekend land hebt behaald, of als het programma dat u volgt in het Engels / Italiaans was, hoeft u mogelijk geen taalcertificering in te dienen.
 • voor niet-EU-studenten: studievisum vereist voor deelname aan de academische programma's. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder