Bachelor of Arts in toeristisch management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Kun je over grenzen denken? Is het ontdekken van nieuwe bestemmingen en culturen iets waar je echt van houdt? Bent u een reiziger en geïnteresseerd in een gezonde levensstijl, gastronomische trends en ontwikkelingen in vrijetijdsindustrieën? Kunt u zich verhouden tot de trefwoorden creativiteit, ondernemend, verandermanagement en gastvrijheid? De Engelstalige Bachelor Tourism Management, waar je een pionier wordt binnen de toerisme- en horecasector, past perfect bij jou!

Als onderdeel van de bachelor Tourism Management ontwikkel je nieuwe producten binnen de toerismebranche gericht op de behoeften en wensen van de doelgroep. Door uw gasten te kennen, kunt u een onvergetelijke ervaring creëren en een strategische visie ontwikkelen. Je bent gepassioneerd om te werken in een interculturele context. Vaardigheden die u aanspreken zijn; gastvrij zijn, gemakkelijk in contact komen met mensen, creatief en organisatietalent. Verandering betekent voor jou uitdagingen en kansen en je denkt in mogelijkheden. Je bent de verbindende schakel tussen toeristenorganisaties, gasten en het bedrijf waarvoor je werkt.

139806_Coverphoto1.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139806_Coverphoto1.jpg" />

Programma

Programma

De regionale en internationale toerisme-en-horeca staat centraal in deze cursus. Hostmanship en gastervaring staan centraal in dit programma. U leert hoe u mensen zich welkom kunt laten voelen, of het nu een gast of een medewerker is. Je bent bereid om verbindingen te leggen, waardoor je de schakel wordt tussen het bedrijf, de medewerker en de gast. Je hebt ook de vaardigheden om verschillende organisaties met elkaar te verbinden om een stad of een regio te promoten. Je leert over onderwerpen als marketing, human resource management, onderzoek, interculturele communicatie, strategisch management, financieel management en internationaal recht. Vanaf het begin ontwikkel je je ondernemersgeest en leer je alles wat er te weten valt over ondernemerschap.

Vanaf dag één werk je samen met andere studenten aan projecten voor echte bedrijven. Je zult ook vanaf je eerste jaar ervaring in de sector opdoen met stages en bedrijfsbezoeken, en je zult stappen zetten naar je toekomstige carrière in een hotel, restaurant, evenementenbureau of vakantieoord. Je kiest ook een minor als onderdeel van je cursus. De meeste studenten Toerisme Management kiezen voor een internationale minor of stage. We hebben een internationaal netwerk om je op weg te helpen. In deze cursus ontwikkel je ook je onderzoeksvaardigheden en leer je onafhankelijk onderzoek te doen.

In het derde en vierde jaar kun je je lessen plannen op basis van je interesses. Wil je doorgaan om je master te halen? Doe dan uitgebreid onderzoek en schrijf een scriptie. Ben je een praktischer persoon? Dan kun je meerdere stages lopen om je te helpen meer te weten te komen over het aanbod aan carrières en sectoren, of je kunt marktonderzoek doen ter voorbereiding op het starten van je eigen bedrijf.

Stage en afstuderen

Je leert de branche vanaf je eerste jaar kennen via gastdocenten, bedrijfsbezoeken en stages. Je werkt aan echte brancheprojecten en presenteert deze aan echte bedrijven. In het derde en vierde jaar kun je je lessen plannen op basis van je interesses. Wil je doorgaan om je master te halen? Doe dan uitgebreid onderzoek en schrijf een scriptie. U kunt bijvoorbeeld het boekingsgedrag van jongeren onderzoeken of de concurrentievoordelen die een kustlocatie congrescentra kan bieden. Ben je een praktischer persoon? Dan kun je meerdere stages lopen om je te helpen meer te weten te komen over het aanbod aan carrières en sectoren, of je kunt marktonderzoek doen ter voorbereiding op het starten van je eigen bedrijf.

specialisaties

Ontwikkeling van hotels, resorts en parken

U leert hoe u de bedrijfsprocessen, het imago en de kwaliteit van producten en diensten voor bedrijven zoals hotels, bungalowparken, resorts en campings kunt verbeteren. Deze specialisatie richt zich primair op logies en je concentreert je op wat de gast nodig heeft tijdens zijn verblijf, vanaf het moment dat de gast arriveert bij het hotelontwerp en de kamerindeling.

Begeleiden van gastronomie, vooruitstrevende restaurants

Je leert trends als slow food, biologisch eten en het gebruik van lokale producten die kunnen worden toegepast in de gastronomische sector. Je staat klaar om restaurants te adviseren bij het implementeren van het juiste belevingsconcept. Je leert ook hoe productieprocessen een bedrijf kunnen optimaliseren.

Bezoeken stimuleren door bestemmingen, rondleidingen en evenementen te promoten

Je gaat samen met andere organisaties de aandacht vestigen op een bepaalde stad of regio (citymarketing). Je bent klaar om producten en diensten te ontwikkelen die de toerist een authentieke ervaring bieden. Een voorbeeld hiervan is het organiseren van een tuk-tuk-tour die lokale markten bezoekt om ingrediënten te kopen en deze af te ronden met een lokale kookworkshop. Je leert ook alle ins en outs van eventmanagement.

Bevordering van welzijn en een gezonde levensstijl

Je specialiseert je in het integreren en implementeren van een gezonde levensstijl in de toerisme- en vrijetijdssector. Dit omvat wellness-, detox- en yogareizen, maar kan ook betekenen dat de werk-privébalans van werknemers binnen een organisatie wordt verbeterd met behulp van technieken zoals mindfulness.

Internationale

Dit programma is internationaal. Je studeert samen met studenten van over de hele wereld. Het volledige programma wordt in het Engels gegeven. Je leert theorie door internationale voorbeelden uit de industrie te bestuderen. Je kunt het zo internationaal maken als je wilt. Aan het eind van het eerste en tweede jaar loop je stage, net voor de zomervakantie. Dat geeft je de mogelijkheid om je verblijf in het buitenland te verlengen en misschien zelfs een vakantiebaan te combineren met extra taalstudies. Met de uitwisselingsminor breng je vijf maanden in het buitenland door om specifieke vakken te studeren in een gebied dat je verder wilt ontwikkelen. Je kunt natuurlijk ook je scriptie schrijven of stage lopen in het buitenland.

Driejarig nummer

In het academiejaar 2018-2019 starten we een driejarig traject dat bestaat uit 180 ECTS-credits voor studenten die zeer gemotiveerd en toegerust zijn voor een intensief en uitdagend programma.

139805_HZUniversityofAppliedSciences22.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139805_HZUniversityofAppliedSciences22.jpg" />

Vereisten

Voordat je je aanmeldt voor de opleiding Tourism Management, moet je aan een aantal toelatingseisen voldoen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Tourism Management heb je het volgende nodig:

 • Een kwalificatie gelijkwaardig aan een Nederlands diploma secundair onderwijs, waarmee u toegang krijgt tot het hoger onderwijs.
 • Goede beheersing van geschreven en gesproken Engels. Je niveau Engels moet gelijk zijn aan een IELTS-score van 6,0.
 • Lees meer over de toelatingseisen.

Alternatief toelatingsexamen

 • Als u niet over het juiste middelbare schooldiploma beschikt, en u bent minimaal 21 jaar oud, kunt u van deze vereiste worden vrijgesteld. De HZ biedt de mogelijkheid om een vervangend toelatingsexamen af te leggen.

Collegegeld

Het bedrag dat u moet betalen, is afhankelijk van uw nationaliteit en de opleiding waarvoor u zich heeft aangemeld.

EU-studenten:

 • Het collegegeld 2020-2021 voor EU-studenten bedraagt: € 2.143 *

* 50% reductie collegegeld

EU-studenten en studenten met een Noorse, Zwitserse, IJslandse, Liechtensteinse of Surinaamse nationaliteit hebben recht op 50% korting op het Nederlandse collegegeld voor het eerste studiejaar. De halvering geldt voor alle studenten die voor het eerst in het studiejaar starten met een bachelordiploma (of associate degree) aan een bekostigde hogeschool of universiteiten in Nederland. Studenten die het instellingscollegegeld betalen, hebben geen recht op halvering van het collegegeld.

Niet-EU-studenten:

 • Het instellingscollegegeld 2020-2021 voor niet-EU-studenten bedraagt: € 7.835, -

Vergoedingen en financiën

Naast het collegegeld en de kosten van levensonderhoud zijn er extra kosten voor je studieprogramma (studiemateriaal en boeken). Deze kosten liggen tussen de € 400, - en € 700, - per jaar. U zult regelmatig excursies maken. Deze kosten bedragen ongeveer € 500, - voor de eerste twee jaar.

Beurzen

Hoewel ze in andere landen gebruikelijk zijn, zijn beurzen, vooral volledige beurzen, zeldzaam in het Nederlandse onderwijssysteem. Er zijn echter enkele beurzenopties beschikbaar bij de HZ.

Holland Scholarship voor inkomende studenten

De Holland Scholarship wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse universiteiten en hogescholen. De Holland Scholarship is voor inkomende studenten die niet oorspronkelijk uit de EER komen en niet eerder in Nederland hebben gestudeerd en die van plan zijn om in het kader van diplomamobiliteit naar de HZ University of Applied Sciences te gaan. De toegekende beurs is geen volledige beurs. Het heeft een waarde van € 5.000,00 en wordt slechts voor één jaar toegewezen.

Voorwaarden voor toewijzing:

 • De student komt niet uit de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU-landen en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.
 • De student heeft niet eerder in Nederland gestudeerd.
 • De student heeft een IELTS van 6.5 (of hoger) of een equivalent.
 • De student wil zich inschrijven voor een voltijdse (vierjarige of driejarige) bacheloropleiding aan de HZ.
 • De student is reeds (voorwaardelijk) toegelaten tot de bacheloropleiding van de HZ zoals aangegeven bij zijn / haar beursaanvraag.

Hoe u de Holland Scholarship aanvraagt

Studenten kunnen de beurs aanvragen door voor 1 mei van hun startjaar een e-mail te sturen naar study@hz.nl. In deze e-mail dient de student de redenen aan te geven om voor de betreffende opleiding van de HZ Bachelor te kiezen. De student moet ook een kopie van zijn / haar CV met de e-mail meesturen. De aanvragen worden beoordeeld door een tweekoppige HZ Scholarship Committee, voorgedragen door de academiedirecteuren. De HZ Scholarship Committee kent de beurs toe op basis van eerdere academische resultaten, motivering voor het kiezen van een studieprogramma en CV-aanvragers worden binnen 6 weken na de aanmelddeadline van 1 mei op de hoogte gesteld van de beslissing.

Mobiliteitsbeurzen

Ben je student aan de HZ University of Applied Sciences en denk je tijdens je studie aan studeren of onderzoek doen of stage lopen buiten Nederland, dan kun je een studiebeurs aanvragen.

HZ-subsidie

De HZ biedt een HZ Grant aan voor studenten die studeren of een onbetaalde stage lopen buiten de EU. Voor zover bekend is de HZ de enige hogeschool in Nederland die haar studenten subsidieert met een beurs.

Holland Scholarship

Deze beurs is bedoeld voor voltijdstudenten van de HZ die willen studeren, onderzoek doen of stage willen lopen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU-landen en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. De Holland Scholarship is een beurs die beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met Nederlandse universiteiten en hogescholen. De beurs bedraagt een eenmalige uitkering van € 1.250, - en is bedoeld als tegemoetkoming in je studiekosten.

Erasmus + beurs

Als je een deel van je studie bij een HZ-partnerinstituut binnen de EU of een stage binnen de EU doet, kun je deze beurs aanvragen. De Erasmus + is een beurs die de Europese Unie beschikbaar heeft gesteld om studenten uit haar lidstaten te stimuleren om tijdens hun opleiding ervaring op te doen in het buitenland; om hun talen te verbeteren, om kennis te maken met andere culturen, enz. De beurs dient ook als vergoeding voor de reis- en verblijfkosten die een studie / stage in het buitenland met zich meebrengt. Het is duidelijk dat de Erasmus + -beurs niet alle kosten dekt die u in het buitenland zult hebben.

Zodra je student bent aan de HZ, kunnen wij je helpen bij het aanvragen van een beurs.

139819_HZUniversityofAppliedSciences1.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139819_HZUniversityofAppliedSciences1.jpg" />

Na het afstuderen

Bachelor diploma

Gefeliciteerd, je bent nu afgestudeerd! Vanaf nu mag je de titel 'Bachelor of Arts' voeren.

Heb je deelgenomen aan het Honours Programme? Bij je bachelordiploma krijg je een extra certificaat.

Carriere vooruitzichten

Na je afstuderen ben je goed voorbereid om verschillende uitdagingen aan te gaan dankzij je strategische en analytische vermogen om problemen methodisch aan te pakken. Je zou op een marketingafdeling kunnen werken of je specialistische kennis in de horeca in de praktijk kunnen brengen. U kunt uw kennis en vaardigheden zowel nationaal als internationaal inzetten om uw gasten de ideale ervaring te bieden.

Verdere studies

Met een HZ-bachelordiploma kun je doorstromen naar een masteropleiding. Als je een master in het buitenland wilt doen, kun je meestal meteen beginnen. Als je een masteropleiding aan een onderzoeksuniversiteit in Nederland wilt doen, kan het zijn dat je een premasterprogramma moet volgen.

139830_HZUniversityofAppliedSciences10.JPGHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139830_HZUniversityofAppliedSciences10.JPG" />

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HZ University of Applied Sciences is located in the South-West of the Netherlands. With a population of some 4,800 national and international students, we are a small university with a personal approa ... Lees meer

HZ University of Applied Sciences is located in the South-West of the Netherlands. With a population of some 4,800 national and international students, we are a small university with a personal approach. HZ offers high-quality study programs. Since 2011 -so for the past nine years- HZ has been in the top three of Dutch multidisciplinary universities of applied sciences. Lees Minder
Vlissingen , Middelburg + 1 Meer Minder