Bachelor of Arts in vergelijkende literatuur- en cultuurwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Krijg een interdisciplinaire kijk op cultuur in meerdere contexten

"Trek hier aan een draad en je zult zien dat het aan de rest van de wereld is bevestigd."
Nadeem Aslam, The Wasted Vigil

De vergelijkende literatuur- en cultuurwetenschap (CLCS) van Franklin richt zich op culturele fenomenen en processen die zich ontvouwen onder druk van historische, sociale en economische krachten. Inherent aan onze aanpak is een begrip van cultuur als een steeds evoluerende entiteit die voortdurende handelingen van interpretatie, onderhandeling en creativiteit vereist.

Onze leerstelling is zowel theoretisch als op onderwerp gebaseerd: we onderzoeken bijvoorbeeld hoe collectief geheugen wordt gevormd in de nasleep van slavernij of apartheid; we proberen de gevolgen van gedwongen of vrijwillige mobiliteit te begrijpen; we onderzoeken de culturele betekenis van de keuken; we onderzoeken de verschillende manieren waarop wetgeving culturele processen vormgeeft; we verkennen het verband tussen cultuur en natuur, en we bestuderen vormen van populaire muziek als een uitdrukking van cultuur.

Het vergelijkende werk dat we doen onderzoekt elk onderwerp vanuit een aantal disciplinaire invalshoeken en plaatst het in zijn historische context. In deze context vragen we hoe het onderwerp wordt weerspiegeld in en beïnvloed door literaire teksten, film en visuele cultuur; we onderzoeken hoe nieuwe media bijdragen aan ons begrip van culturele processen en traceren hoe bredere systemen van kennis en macht, zoals wetgeving of beleid, hiervan invloed hebben. Bij het vergelijken van deze verschillende wijzen van kennisproductie, gebruiken we theorie om ons te helpen culturele nuances te waarderen en de verschillende uitdagingen te begrijpen waarmee we worden geconfronteerd in de geglobaliseerde wereld van vandaag. Ons programma is zowel rigoureus als flexibel. We ondersteunen onze studenten bij het ontwerpen van hun eigen educatieve pad, dat culmineert in een jaarlange senior scriptie of een stage. In beide gevallen bereidt deze laatste focus op een origineel stuk onderzoek of in een specifieke professionele arena onze afgestudeerden voor op succes op de arbeidsmarkt.

Wat kunt u doen met een CLCS-graad? Veel, in feite: het bereik van de carrières die openstaan voor onze afgestudeerden omvat elke sector die scherp analytisch vermogen, synthetisch denken en effectieve mondelinge en schriftelijke expressie waardeert. Onze alumni hebben het afgelopen decennium een loopbaan opgebouwd bij NGO's, bij overheidsinstanties, in ontwikkelingshulp en mensenrechten; in de academische wereld, rechten, zaken, psychologie, marketing en journalistiek; als redacteuren, politici, tolken, leraren en buitenlandse hulpverleners. Velen zijn ook naar school gegaan om geavanceerde graden te zoeken in uiteenlopende vakgebieden zoals psychologie, geschiedenis, ontwikkelingshulp, literatuur, kunstgeschiedenis, rechten, culturele studies en milieustudies.

Alle cursussen die vereist zijn in de major Comparative Literary and Cultural Studies (CLCS) zijn onderwerp-gebaseerd en verkennen literatuur en cultuur vanuit meerdere perspectieven. Vier belangrijke keuzevakken worden gekozen in overleg met de hoofdadviseur van de student (zie onderstaande beschrijving). Studenten die een major in CLCS plannen, moeten zich inschrijven in LC 100 of LC 110 voordat ze hogere klassen in de major volgen.

Vergelijkende vereisten voor literaire en culturele studies

* Alle Bachelor of Arts-diploma's vereisen een totaal van 120 studiepunten bestaande uit kernvereisten, belangrijke vereisten en algemene keuzevakken. Vereisten kunnen vereist zijn voor cursussen buiten de major. Een scriptie wordt aanbevolen voor studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van graduate studies. Een stage wordt aanbevolen voor studenten die geïnteresseerd zijn in het betreden van een professioneel veld. Studenten moeten de eerste sluitsteencursus volgen in hun voorlaatste semester of in het tweede semester van hun juniorjaar. Het wordt sterk aanbevolen dat CLCS-majors ten minste één Academische reiscursus volgen met een CLCS- of LC-aanduiding.

Toelatingseisen

Niet-gegradueerde toelating tot Franklin University Switzerland is selectief, competitief en voornamelijk gebaseerd op het volgende:

 • High School Record
 • Persoonlijke aanbevelingen
 • SAT I of ACT-scores

Tegen de tijd dat u uw aanvraag start, wordt van u verwacht dat u een solide universitair voorbereidingsprogramma hebt voltooid. We raden een programma aan met vier jaar Engelse grammatica, compositie en literatuur; drie jaar vreemde taal; drie jaar geschiedenis; drie jaar wiskunde en twee jaar wetenschap. Cursussen op gebieden zoals kunst, informatica en muziek worden ook aanbevolen.

Kosten

 • Amerikaanse onderdanen / permanente ingezetenen en Canadese onderdanen
  Academisch onderwijs omvat academisch reizen (verplicht, twee weken per semester): $ 40.800 per jaar
 • Alle andere nationaliteiten
  Academisch collegegeld omvat academische reizen (verplicht, twee weken per semester): CHF 49.100 per jaar
Foundation Cursussen (6 Credits)

LC100 The Stories We Live By
LC110 Culturen lezen: benaderingen van culturele studies

Major cursussen (18 studiepunten)

Zes cursussen van het volgende en / of van het moderne talenaanbod op het hoogste niveau. Ten minste twee moeten op 300-niveau zijn.

CLCS199 eerste jaarseminarie
CLCS200 Gender en seksualiteit in een wereldwijde context
CLCS215T Wenen 1900: een modernistische stad
CLCS220 Het verleden uitvinden: het gebruik van geheugen in een veranderende wereld
CLCS225 Muziek en populaire cultuur
CLCS230 Science / Fiction: het mogelijke voorstellen
CLCS241 Verboden handelingen: queerstudies en prestaties
CLCS242 Representaties van armoede in literatuur, film en media
CLCS243 De culturele politiek van sport
CLCS248T Europese voedselsystemen: u bent waar u eet
CLCS250 Ecocriete benaderingen van film
CLCS300 (Her) definiëren van mannelijkheid
CLCS310 De cultuur van steden
CLCS320 Cultuur, klasse, keuken: vragen over smaak
CLCS330 De politiek van mobiliteit: ballingschap en immigratie
CLCS340 Mode en populaire cultuur
CLCS350 Cultuur en mensenrechten
CLCS360 Kritieke racestudies in een wereldwijde context
CLCS370 Onderwerpen in CLCS
CLCS371 Recht en cultuur
CLCS372 Tales of Catastrophe
LC200T Zwitserland Unplugged: een culturele geschiedenis
LC210T Zwitserland Unplugged: A Cultural History, Part II

Keuzevakken (12 Credits)

Vier extra vakken (12 studiepunten) uit elke discipline op of boven het 200-niveau met ten minste één op of boven het 300-niveau en ten minste één moet een literatuurcursus zijn. Uit dezelfde discipline kunnen niet meer dan twee cursussen worden gekozen. Studenten moeten cursussen kiezen met thema's van specifiek belang en gerelateerd aan de studie van de student in CLCS Specifieke cursuskeuzes moeten worden goedgekeurd door de academische adviseur van de student en de afdelingsvoorzitter, en documentatie moet worden ingediend bij de griffier.

Capstone-vereiste (6 Credits)

LC497 Capstone: uitgebreide meetwaarden in CLCS en literatuur

Een van de volgende:

LC498 Capstone: stage in CLCS of literatuur
LC499 Capstone: proefschrift in CLCS of literatuur

Collegegeld en tarieven

Amerikaanse staatsburgers of permanente ingezetenen / Canadese staatsburgers

Kosten van deelname

De werkelijke kosten van aanwezigheid zijn afhankelijk van de omstandigheden, afhankelijk van hoe ver je moet reizen om Franklin te bereiken, de keuzes die je maakt met betrekking tot maaltijden en huisvesting, en meer. De kosten kunnen worden onderverdeeld in directe versus indirecte kosten (zie hieronder).

Directe kosten

Deze verschijnen elk semester op het rekeningoverzicht en kunnen variëren op basis van de huisvestingskosten en het maaltijdplan dat de student kiest. Deze kosten zijn inclusief collegegeld, universiteitskosten, kost en inwoning, evenals een Zwitserse ziektekostenverzekering. Exacte bedragen of gemiddelden voor deze kosten (bijvoorbeeld voor huisvesting of verzekeringen) worden hieronder gegeven.

Collegegeld en kosten Per semester Per jaar
Academisch collegegeld
Inclusief Academisch reizen
(Vereist, twee weken per semester)
$ 20.400 $ 40.800
Jaarlijkse universitaire kosten $ 710 $ 1.420
Oriëntatiekosten
(alleen nieuwe inkomende studenten)
$ 500 $ 500
Huisvesting en maaltijden
Gemiddelde residentie hal $ 5045 $ 10.090
Maaltijden
(verplicht voor alle eerstejaars studenten)
$ 1.600 $ 3.200
Ziektekostenverzekering
Gemiddelde verzekering voor niet-Zwitserse burgers * $ 790 $ 1.580

* De Zwitserse wet vereist dat alle studenten door de Zwitserse medische verzekering worden gedekt. De kosten variëren afhankelijk van de leeftijd van de student. Zie Gezondheid en counseling voor informatie over de kosten van Zwitserse ziektekostenverzekeringen voor 2017-2018.

Indirecte kosten

Deze kosten zijn afhankelijk van de aanwezigheid van de student en worden volledig beheerd door de student en zijn gezin. Deze kosten omvatten reiskosten van / naar Franklin elk semester, de aankoop van boeken en benodigdheden evenals persoonlijke kosten voor weekendreizen, toiletartikelen en dergelijke. Elk gezin kan deze kosten verlagen door vroeg te reizen, zorgpakketten thuis te sturen met goedkopere toiletartikelen, tweedehands boeken kopen en meer.

Typische kosten Per semester Per jaar
Boeken en ander materiaal $ 700 $ 1.400
Reizen van en naar de campus (gemiddelde kosten van een intercontinentale vlucht) $ 1.000 $ 2.000
De gemiddelde kosten voor persoonlijke uitgaven, maaltijden buiten de campus, zelfstandig reizen (op basis van enquêtes onder studenten) $ 1.500 $ 3.000

Totale gemiddelde kosten van deelname

Op basis van de bovenstaande schattingen en gemiddelde kosten, zouden de typische totale kosten van deelname voor een niet-Zwitserse, nieuwe inkomende student (bijvoorbeeld een eerstejaars student, inkomende buitenlandse student of transferstudent) uit de VS of Canada berekenen als volgt:

Gemiddelde directe kosten Gemiddelde indirecte kosten Totaal
Eerste semester $ 29.045 $ 3.200 $ 32.245
Tweede semester $ 28.545 $ 3.200 $ 31.745

Niet-Amerikaanse of Canadese onderdaan of een permanente Amerikaanse ingezetene

Kosten van deelname

De werkelijke kosten van aanwezigheid zijn afhankelijk van de omstandigheden, afhankelijk van hoe ver je moet reizen om Franklin te bereiken, de keuzes die je maakt met betrekking tot maaltijden en huisvesting, en meer. De kosten kunnen worden onderverdeeld in directe versus indirecte kosten (zie hieronder).

Directe kosten

Deze verschijnen elk semester op het rekeningoverzicht en kunnen variëren op basis van de huisvestingskosten en het maaltijdplan dat de student kiest. Deze kosten zijn inclusief collegegeld, universiteitskosten, kost en inwoning, evenals een Zwitserse ziektekostenverzekering. Exacte bedragen of gemiddelden voor deze kosten (bijvoorbeeld voor huisvesting of verzekeringen) worden hieronder gegeven.

Collegegeld en kosten Per semester Per jaar
Academisch collegegeld
Inclusief Academisch reizen
(Vereist, twee weken per semester)
CHF 24.550 CHF 49.100
Jaarlijkse universitaire kosten CHF 710 CHF 1.420
Oriëntatiekosten
(alleen nieuwe inkomende studenten)
CHF 500 CHF 500
Huisvesting en maaltijden
Gemiddelde residentie hal CHF 5,045 CHF 10.090
Maaltijden
(verplicht voor alle eerstejaars studenten)
CHF 1.600 CHF 3.200
Ziektekostenverzekering
Gemiddelde verzekering voor niet-Zwitserse burgers * CHF 790 CHF 1.580

* De Zwitserse wet vereist dat alle studenten door de Zwitserse medische verzekering worden gedekt. De kosten variëren afhankelijk van de leeftijd van de student. Zie Gezondheid en counseling voor informatie over de kosten van Zwitserse ziektekostenverzekeringen voor 2017-2018.

Indirecte kosten

Deze kosten zijn afhankelijk van de aanwezigheid van de student en worden volledig beheerd door de student en zijn gezin. Deze kosten omvatten reiskosten van / naar Franklin elk semester, de aankoop van boeken en benodigdheden evenals persoonlijke kosten voor weekendreizen, toiletartikelen en dergelijke. Elk gezin kan deze kosten verlagen door vroeg te reizen, zorgpakketten thuis te sturen met goedkopere toiletartikelen, tweedehands boeken kopen en meer.

Typische kosten Per semester Per jaar
Boeken en ander materiaal CHF 700 CHF 1.400
Reizen van en naar de campus (gemiddelde kosten van een intercontinentale vlucht) CHF 1.000 CHF 2.000
De gemiddelde kosten voor persoonlijke uitgaven, maaltijden buiten de campus, zelfstandig reizen (op basis van enquêtes onder studenten) CHF 1500 CHF 3.000

Totale gemiddelde kosten van deelname

Op basis van de bovenstaande schattingen en gemiddelde kosten, zouden de typische totale kosten van deelname voor een niet-Zwitserse, nieuwe inkomende student (bijvoorbeeld een eerstejaars student, inkomende buitenlandse student of transferstudent) uit de VS of Canada berekenen als volgt:

Gemiddelde directe kosten Gemiddelde indirecte kosten Totaal
Eerste semester CHF 33.195 CHF 3.200 CHF 36.395
Tweede semester CHF 32.195 CHF 3.200 CHF 35.395

Beurzen

Bij Franklin zien we de financiering van uw opleiding als een investering en partnerschap tussen u, uw gezin en de universiteit. Ongeveer 70 procent van de Franklin-studenten ontvangt financiële hulp in verschillende vormen, zoals beurzen op basis van behoeften en verdiensten, overheids- en particuliere hulp en stimuleringsmaatregelen. Franklin biedt beurzen, financiële hulp en andere initiatieven, en verschillende externe programma's zijn beschikbaar op basis van burgerschap en behoefteanalyse. Samen stellen we uw financiële hulppakket op en begeleiden we u zorgvuldig door uw financieringsopties.

Op behoefte gebaseerde hulp

Studenten van alle nationaliteiten worden aangemoedigd om financiële steun aan te vragen. Informatie over hoe en wanneer toe te passen, verschillende beschikbare hulpprogramma's en subsidiabiliteit zijn beschikbaar in onze speciale sectie over financiële hulp.

Beurzen en verdienste Awards

Verdienstebeurzen worden gegeven aan studenten die een hoge academische prestatie hebben aangetoond en die elk jaar voor vier jaar worden verlengd. Deze beurzen worden automatisch toegekend op het moment van toelating en zijn niet gebaseerd op behoefte of gezinsinkomen. Voorrang wordt gegeven aan studenten die vóór 1 december 2017 toelating aanvragen. Na 1 december kunnen we doorgaan met het toekennen van verdienstebeurzen, als er nog fondsen beschikbaar zijn. Voor meer informatie wordt studenten geadviseerd contact op te nemen met ons kantoor in Lugano.

Hieronder is een reeks prijzen beschikbaar voor de inkomende klasse van Fall Semester 2018.

Merit Award-bedragen voor Amerikaanse studenten
(Amerikaanse dollars)
Verdienste Awardbedragen voor studenten buiten de VS.
(Zwitserse franken)
$ 22.000 28.500 CHF
$ 18.000 CHF 24.500
$ 16.000 CHF 22.500
$ 12.000 CHF 18.500
Tot $ 5000 Tot CHF 5000

Zwitsers Matura-initiatief

Er zijn specifieke financiële prikkels beschikbaar voor studenten met een Zwitsers nationaal middelbare schooldiploma (Matura).

Vanaf het academiejaar 2016-17 biedt Franklin University Switzerland studenten met een Zwitsers nationaal middelbare schooldiploma ('Matura') de mogelijkheid om een bachelordiploma te behalen in een discipline naar keuze in een speciaal voor hen ontworpen programma.

Programma voor levenslang lerenbeurzen

Het Life-Long Learning Scholarship Program (LLLS) ondersteunt studenten door hen voor te bereiden op een loopbaanbereidheid na afstuderen bij Franklin, niet alleen met betrekking tot academische stichtingen in hun respectieve disciplines, maar ook door hen vaardigheden aan te reiken die essentieel zijn in publieke en private sector werkgelegenheid in een breed scala van instellingen. Door deel te nemen aan het Life-Long Learning Scholarship-programma, zullen studenten een sterk gevoel van betrokkenheid bij de universiteit ervaren, leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en de gelegenheid krijgen om praktische vaardigheden op een aantal gebieden en gebieden te leren en te ontwikkelen.

LLLS Programma in aanmerking voor studenten

 1. Alle studenten die zijn ingeschreven aan de Franklin University Switzerland met een fulltime status (minimaal vier semestercursussen) kunnen een LLLS-functie aanvragen.
 2. Een cumulatieve GPA van 2,50 of hoger is vereist om in aanmerking te komen voor het LLLS-programma.
 3. Alle aanvragers MOETEN een goed account bij de universiteit hebben om in aanmerking te komen voor het LLLS-programma.
 4. Resident Assistants komen in aanmerking voor LLLS-posities voor maximaal 5 uur per week en alleen met toestemming van hun supervisors.

LLLS positieniveaus

De LLLS-posities zijn onderverdeeld in verschillende niveaus. Eerstejaarsstudenten beginnen met eenvoudigere, servicegerichte functies en gaan door naar meer uitdagende functies met een grotere verantwoordelijkheid en verhoogde complexiteit tijdens hun hogere klassenjaren.

 • Niveau I: taakgericht. Studenten op instapniveau leren basisloopbaanvaardigheden en ervaren studenten hebben bewezen betrouwbaar te zijn. Studenten kunnen tijd hebben om te studeren tijdens het uitvoeren van projecten nadat hun toegewezen taken zijn voltooid.
 • Niveau II: studenten leren projectmanagement en meer geavanceerde loopbaanvaardigheden. Ervaren studenten kunnen beginnende studenten trainen en begeleiden. Studenten hebben geen tijd om te studeren tijdens hun toegewezen projecten.
 • Onderzoeksassistent of andere academische assistent-functie: studenten voeren basis- tot geavanceerd academisch onderzoek uit en voltooien academische projecten. Studenten hebben geen tijd om te studeren tijdens hun toegewezen projecten.

Het LLLS-programma stelt studenten in staat een sterk gevoel van betrokkenheid bij de universiteit te ervaren, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en de mogelijkheid te krijgen om praktische vaardigheden op een aantal gebieden en gebieden te leren en te ontwikkelen. Van studenten wordt verwacht dat zij de communicatie met hun begeleider onderhouden over het rooster, de taken en deadlines. Van supervisors wordt verwacht dat ze LLLS-studenten opleiden om de student volledig aan de nieuwe rol te laten wennen.

LLLS-administratie

Aan het begin van elk semester wordt informatie over open LLLS-posities en het sollicitatieproces verzonden naar Franklin e-mailaccounts van studenten. Het LLLS-programma wordt gecoördineerd door de decaan van Student Life and Engagement in samenwerking met de vice-president voor financiën en administratie en de Franklin Bursar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Franklin University Switzerland is education that explores and goes beyond boundaries. It is a school where nationalities and cultural perspectives meet and create unique experiences. It is a learning ... Lees meer

Franklin University Switzerland is education that explores and goes beyond boundaries. It is a school where nationalities and cultural perspectives meet and create unique experiences. It is a learning method that incorporates travel and interdisciplinary study into the core of the curriculum. We refer to our methodology and mission as the international imperative in education. Lees Minder
Sorengo , Lugano + 1 Meer Minder