Bachelor of Business Administration (BBA) in Accountancy (op de campus of online)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Boekhoudprogramma's

Spreek de universele taal van zaken.

Gedijt u in de taal van cijfers en data-analyse? Misschien vindt u het opwindend om complexe financiële problemen op te lossen. Als u geïnteresseerd bent in het volgen, analyseren en rapporteren van financiële activiteiten om mensen en bedrijven te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen, is boekhouding wellicht uw pad.

Het Permian Basin van de Universiteit van Texas biedt het enige Business College in het Perm Basin dat is geaccrediteerd door de prestigieuze Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) - een elite-onderscheiding die aan minder dan vijf procent van de business schools in de wereld wordt toegekend. Studenten die zijn ingeschreven voor het boekhoudprogramma leren de concepten en principes van boekhouding.

Studenten zullen leren hoe ze kosten kunnen meten, toewijzen en analyseren om strategische doelstellingen te bereiken. Na afronding van het programma weet u hoe u de financiën van bedrijven, non-profitorganisaties, de gezondheidszorg en olie- en gasbedrijven moet beheren.

Wat kan ik doen met een diploma boekhouding?

De meeste afgestudeerden van het UT Permian Basin worden accountant en accountant. Volgens het Bureau of Labor Statistics werkte een op de vier betaalde accountants voor boekhoud-, audit- en boekhoudkantoren. Andere carrièremogelijkheden zijn onder meer persoonlijk financieel adviseur, actuaris en anti-witwasfunctionaris.

Een UTPB-afgestudeerde met een diploma in Accounting kan de principes van accounting en business toepassen om financiële gegevens te analyseren in nuttige informatie voor besluitvorming en naleving. Ze kunnen hun vaardigheden ook toepassen op andere beroepen die algemeen kritisch denken en gedetailleerde analyse vereisen als hulpmiddelen bij het oplossen van problemen. Onze boekhoudkundig afgestudeerden vertrekken met de volgende vaardigheden:

 • Het vermogen om complexe problemen te identificeren, formuleren en oplossen door kritisch te denken
 • Het vermogen om in het openbaar te spreken en presentaties te geven aan groepen over de financiële situatie van een organisatie
 • Het vermogen om schriftelijke communicatie effectief over te brengen op een groot aantal doelgroepen
 • Het vermogen om professionele boekhoudkundige oordeelsvorming en besluitvorming toe te passen om oplossingen te produceren die voldoen aan specifieke behoeften, rekening houdend met het algemeen welzijn, evenals mondiale, culturele, sociale en economische factoren
 • Het vermogen om complexe boekhoudkundige en financiële problemen te identificeren, formuleren en oplossen door de principes van boekhouding, financiën en zaken toe te passen

Bachelor of Business Administration (BBA) in Accountancy

Boekhouding is de taal van de zakenwereld. Als boekhoudkundig majoor verwerf je de vaardigheden om financiële problemen te analyseren en op te lossen, financiële kritieke documenten voor te bereiden en begeleiding te bieden aan bedrijven en toekomstige klanten. Een boekhoudkundig diploma maakt je klaar voor een carrière in bijna elke branche, inclusief de non-profitsector, en op elk niveau binnen een organisatie, van instapniveau tot uitvoerend leiderschap.

Carrières voor Accountancy Majors

Een diploma in Accounting zal je op weg helpen naar vele carrièremogelijkheden, waaronder:

 • Forensisch accountant
 • Financieel analist
 • Milieu-accountant
 • Persoonlijke financieel adviseur
 • Actuaris
 • Anti-witwasfunctionaris
 • Financieel directeur
 • revisor

Graad Vereisten

 • Het minimum totale aantal credits vereist voor BBA-graad in Accountancy zijn 120. Studenten zijn verplicht om MATH 1314 en MATH 1325 of MATH 2412 en 2413 te voltooien .
 • Studenten moeten 15 credit-uren van semesters van zakelijke cursussen op een lager niveau voltooien.

BBA in boekhoudvereisten

 • Studenten moeten 31 semester credit-uren van zakelijke cursussen op het hoogste niveau voltooien.
 • Studenten zijn verplicht om drie semester credit-uren van een goedgekeurd boekhoudkundig keuzevak te voltooien.
 • Studenten moeten negen uur zakelijke keuzevakken voltooien.

Core Curriculum

De basis voor uw toekomst

We hebben een kerncurriculum ontworpen dat elke niet-gegradueerde student aan het UT Permian Basin moet voltooien. Ons doel is om brede kennis en een sterke basis voor uw academische succes te leveren.

Na het voltooien van het kerncurriculum, heb je een gevarieerde reeks vaardigheden ontwikkeld die je bij UTPB en daarbuiten van dienst zullen zijn. Deze omvatten:

Kritisch denken

 • Word creatiever, innovatiever en nieuwsgieriger. U kunt nieuwe kennis analyseren, evalueren en synthetiseren.

Communicatie

 • Schrijf effectief, spreek welsprekend en druk jezelf duidelijk uit.

Empirisch en kwantitatief

 • Begrijp en manipuleer numerieke gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen.

samenspel

 • Leer hoe u andere standpunten beter kunt overwegen en samen met anderen iets groots kunt doen.

Persoonlijke verantwoordelijkheid

 • Neem ethische beslissingen door keuzes, acties en consequenties met elkaar te verbinden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

 • Werk samen met uw lokale, regionale en mondiale gemeenschappen.

Hoe toe te passen op UT Perm Basin

U moet zich als eerstejaars aanmelden bij UT Permian Basin als:

 • U bent een Amerikaans staatsburger (of permanent ingezetene) en hebt geen eerdere deelname aan de universiteit gehad
 • OF
 • Je hebt eerder de universiteit gevolgd, maar hebt minder dan 23 semesteruren aan studiepunten verdiend

Vereisten voor eerstejaars

Naast het behalen van de aanbevolen academische programma's, kunnen aanvragers ook automatisch worden toegelaten tot het UT Permian Basin door te voldoen aan het vereiste toelatingsexamen en de criteria voor klasseclassificatie die hier worden vermeld:

Vereiste toelatingsexamen

HS Graduation Class Rank ZA HANDELEN
Top 25% Geen minimumscore Geen minimumscore
2e kwartaal 1020 20
3e kwartaal 1160 24
4e kwartaal 1280 27

Als u niet aan deze vereisten voldoet, kunt u alsnog worden toegelaten tot het UT Permian Basin. Elke eerstejaarsles omvat studenten die worden toegelaten na een professionele, individuele beoordeling van hun documenten en aanvraag. Bekijk de cursussen op de middelbare school voor studenten die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen.

Houd er rekening mee dat:

 • Studenten moeten examenscores indienen om in aanmerking te komen voor beurzen. Er is geen minimale testscore vereist, maar studenten moeten ze indienen om in aanmerking te komen.
 • SAT-scores genomen vóór maart 2016 omvatten verbaal / kritisch lezen en wiskunde.
 • SAT-scores die sinds maart 2016 zijn genomen, omvatten op bewijs gebaseerd lezen en schrijven en rekenen.
 • Als je een student uit Texas bent die een van de volgende zaken heeft afgerond, moet je onvoorwaardelijk voldoen aan de vereisten van de UTPB voor de middelbare school:
  • Distinguished High School Graduation Plan
  • Distinguished Level of Achievement in het Texas Foundation School Program
  • Houd het International Baccalaureate Diploma (of een gelijkwaardig voorbereidingsprogramma voor de universiteit)

Vereiste documenten

 1. Voltooide online aanvraag (via ApplyTexas.org)
 2. Niet-restitueerbare aanvraagkosten van $ 40
 3. Officieel transcript van de middelbare school met het gemiddelde cijfer, de klasrang (of bij benadering) en de verwachte datum van afstuderen
 4. SAT- en / of ACT-scores

Als u dubbele studiepunten / vroege colleges volgt, laat dan een officieel transcript naar UT Permian Basin sturen.

Solliciteren als een internationale student

Herzieningswijzigingen als gevolg van COVID-19:

Om vertragingen bij het verwerken van aanvragen te voorkomen, past UT Permian Basin tijdelijk het internationale toelatingsproces aan door tot nader order over te gaan tot de evaluatie van niet-officiële transcripties van elke bezochte of momenteel aanwezige school. E-mail uw niet-officiële documenten naar Admissons@utpb.edu.

TOEFL- of IELTS-afstandsverklaring - we accepteren het Duolingo-examen in plaats van TOEFL of IELTS. Je hebt een minimumscore van 100 nodig voor het Duolingo-examen - https://englishtest.duolingo.com/.

Een internationale student wordt gedefinieerd als "een student die in de Verenigde Staten is of zal zijn met een niet-immigrantenvisum." Dit verwijst specifiek naar de Student (F) en Exchange Visitor (J) Visa. Internationale toelatingseisen voor studenten zijn van toepassing, maar zijn niet beperkt tot internationale studenten met een F- of J-visum.

Als u een Amerikaans staatsburger, een permanent ingezetene van de VS (houder van een groene kaart) of een migrerende werknemer zonder papieren bent, vul dan de aanvraag voor de Amerikaanse eerstejaarsstudent, de Amerikaanse overdracht of de Amerikaanse afgestudeerde aanvraag in.

Internationale toelatingseisen:

 • Internationale aanvraag: Internationale aanvragers moeten ten minste zes maanden voor de verwachte inschrijvingsdatum toelating aanvragen met behulp van de ApplyTexas-applicatie (elektronisch) en moeten ervoor zorgen dat testscores en academische records niet later dan 60 dagen voor de inschrijvingsdatum in het Office of Admission aanwezig zijn. Mogelijk is verificatie van inloggegevens vereist. UT Permian Basin zal immigratiepapieren (I-20 of DS2019) voor studentenvisa afgeven nadat alle toelatingsreferenties zijn ontvangen en goedgekeurd voor toelating. Neem voor meer informatie contact op met de International Student Adviser op (432) 552-2605. Alle internationale studenten worden beschouwd als niet-ingezeten studenten voor collegegeld en andere doeleinden.
 • Aanvraagkosten: dien een niet-restitueerbare aanvraagkosten in van $ 40,00
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

As a regional, comprehensive institution, The University of Texas Permian Basin serves a diverse community of students from the region, the state, and beyond. Through excellence in student-centered te ... Lees meer

As a regional, comprehensive institution, The University of Texas Permian Basin serves a diverse community of students from the region, the state, and beyond. Through excellence in student-centered teaching, learning, research, and public service, the University cultivates engaged citizens and impacts lives. The mission of the College of Business at The University of Texas Permian Basin is to offer both undergraduate and graduate educational programs that are high quality and evolve with our ever-changing economy. We deliver on this promise with online and on-campus courses taught by world-class faculty in our AACSB-accredited programs. Lees Minder