Bachelor of Business Administration (Honours) in Accountancy

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit programma wordt aangeboden binnen het BBA (Hons) Scheme. De kredietvereisten voor dit programma zijn slechts indicatief. Ze kunnen worden herzien. Alle BBA (Hons) -studenten moeten tijdens hun studie een korte stage voltooien, hetzij in de zomer, hetzij tijdens de semester. De school biedt hulp bij het vinden van geschikte stageplaatsen.

Doelstellingen van het programma

Dit programma biedt studenten een goed afgeronde bedrijfsopleiding en de mogelijkheid om zich te specialiseren in de boekhouding. Ze krijgen een geïntegreerde academische basis voor een loopbaan als accountant met de vereiste competenties, onafhankelijkheid van geest, objectiviteit en ethisch bewustzijn.

Kenmerken

Klassikale lezingen en seminars worden aangevuld met webgebaseerd onderwijs om de communicatie en leereffectiviteit te verbeteren. Studenten kunnen op elk moment dictaten downloaden of discussies voeren met hun collega's en professoren op pc's.

Tegelijkertijd delen onze hooggekwalificeerde academische stafleden hun zakelijke ervaringen met studenten. We leggen een sterke nadruk op mentorschap, loopbaanontwikkeling en plaatsing, en studenten zijn in staat om het geleerde toe te passen tijdens stages en zomerbanen.

Alle studenten binnen de Faculteit Bedrijfskunde worden aangemoedigd om deel te nemen aan het Whole Person Development Program (WPDP), dat een reeks buitenschoolse activiteiten omvat, zoals trainingskampen voor leiderschap, peer-tutoring, mentorschap en uitwisselingen in het buitenland en op het Chinese vasteland.

Elke student die zich bij de professionele mentoring heeft aangesloten, krijgt een mentor toegewezen die een ervaren leidinggevende of manager is in het bedrijfsleven en die advies en ondersteuning geeft en studenten helpt bij het plannen van hun loopbaan en de voorbereiding op hun eerste baan na het afstuderen.

Afhankelijk van beschikbaarheid kunnen BBA-studenten een semester studeren aan een andere universiteit in het buitenland of op het Chinese vasteland en de studiepunten laten meetellen voor hun PolyU-diploma.

Met het op credits gebaseerde systeem van PolyU kunnen studenten hun studie aanvullen door vakken te volgen op het gebied van financiën, marketing, logistiek, financiële dienstverlening en vreemde talen zoals Japans en Koreaans, om er maar een paar te noemen. Door hun diploma's kunnen ze profiteren van een veel breder scala aan carrièremogelijkheden.

Work-Integrated Education (WIE)

Om af te studeren, moet elke student 100 uur (3 opleidingspunten) WIE voltooien. De school heeft mogelijkheden ontwikkeld voor studenten om in bedrijven te werken, hetzij tijdens het lentesemester, hetzij in de zomer in Hong Kong of op het Chinese vasteland. Deze en andere vormen van werkervaring tellen mee voor de WIE-eis.

142000_pexels-photo-3815585.jpeg

leerplan

Dit is een zeer flexibele opleiding die een breed scala aan onderwerpkeuzes biedt op het gebied van accountancy.

In jaar één en twee bestuderen studenten het universitaire kerncurriculum met vakken als taal en communicatie, eerstejaars seminarie, leiderschap en intra-persoonlijke ontwikkeling, serviceleren en gezonde levensstijl, evenals fundamentele zakelijke vakken in boekhouding, ondernemingsrecht, economie, financiën, informatietechnologie, management en marketing.

In jaar drie en vier zetten ze hun algemene bedrijfsopleiding voort met vakken als Strategisch Management en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, en studeren ze ook dieper in boekhouding en financiën via vakken als Advanced Financial Accounting, Auditing & Assurance, Intermediate Accounting 1 & 2. , Vennootschapsrecht, Corporate Finance en Hong Kong Tax Framework.

Naast de major Accountancy kunnen studenten desgewenst een minor volgen, hetzij in een andere zakelijke discipline, hetzij in een niet-zakelijke discipline.

Professionele erkenning

Onder voorbehoud van accreditatiebeoordeling komen afgestudeerden in aanmerking voor deelname aan het kwalificatieprogramma van het Hong Kong Institute of Certified Public Accountants (HKICPA) en het CPA-programma van CPA Australia. Ze krijgen ook een maximale vrijstelling van 9 Papers van de professionele examens van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Carriere vooruitzichten

Uitgerust met een brede basis van accountancy en aanverwante kennis, kunnen onze afgestudeerden een loopbaan nastreven in elke openbare of particuliere sector, of het nu gaat om de handel of de industrie. Hun nieuwe kwalificatie opent deuren naar een breed scala aan carrièremogelijkheden, waaronder accountancy, auditing, belastingen, financiën, managementadvies en andere algemene managementfuncties.

Toegangsvereisten

PolyU verwelkomt sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten van over de hele wereld. De volgende richtlijnen zijn bedoeld ter referentie van studenten die op basis van niet-lokale kwalificaties toelating tot PolyU willen aanvragen. Kwalificaties die hieronder niet worden gevonden, worden per geval bekeken.

GCE A-niveau / Internationaal A-niveau

GCE Advanced Level of International Advanced Level met passen in 3 AL, OR 2 AL en 2 AS, vakken

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans ten minste BBB in 3 AL-vakken.)

Internationaal baccalaureaat (IB)

Een minimumscore van 24 met ten minste graad 4 in 2 vakken van hoger niveau

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans een score van 30 of hoger, inclusief bonuspunten.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Een middelbare school (afstudeer) diploma (niet-Chinees curriculum) en een van de volgende:

  • een totale score van 1190 in de SAT Reasoning Test; of
  • een samengestelde score van de American College Test (ACT) van 24;

en

  • graad 3 in twee Advanced Placement (AP) vakken; of
  • een score van 600 in twee SAT Subject Tests

[Er wordt afgezien van de Engelse taalvereiste voor degenen die een score van 590 of hoger behalen in het op bewijzen gebaseerd lezen en schrijven in de SAT]

Kandidaten met goede resultaten in het GCE A-level / International A-level of International Baccalaureate (IB) kunnen bij toelating tot het 4-jarige curriculum tot 25% kredietoverdracht krijgen.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Lees meer

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Lees Minder