Bachelor of Business Administration (Honours) in Marketing

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit programma wordt aangeboden binnen het BBA (Hons) Scheme. De kredietvereisten van dit programma zijn slechts indicatief. Ze kunnen worden herzien. Alle BBA (Hons) -studenten moeten tijdens hun studie een stage voltooien, hetzij in de zomer, hetzij tijdens de semestertijd. De afdeling helpt bij het vinden van geschikte plaatsingen.

Doelstellingen van het programma

Dit programma biedt studenten:

 • Een goed afgeronde bedrijfsopleiding;
 • Competentie in de analyse, planning, implementatie en controle van marketingbeslissingen;
 • Analytisch vermogen en onderzoekscompetentie;
 • Het vermogen om te communiceren, interactie te hebben en in te grijpen in de integrerende rol die aan marketing wordt toegeschreven;
 • Waardering van de verantwoordelijkheden van marketingprofessionals binnen een bredere milieu- en internationale context; en
 • Geletterdheid in het gebruik van informatiesystemen en technologie die relevant zijn voor marketing.

Kenmerken

Het programma richt zich op de ontwikkeling van praktische vaardigheden en academische en professionele kennis. Het legt een sterke nadruk op interactieve en leerlinggerichte leermethoden, inclusief casestudy's, rollenspellen en simulatieoefeningen. Het biedt een breed scala aan onderwerpkeuzes, waaronder consumentengedrag, geïntegreerde marketingcommunicatie, socialemediamarketing, marketingonderzoek, servicemarketing, digitale marketing en marketingbeheer in China.

Alle studenten binnen de Faculteit Bedrijfskunde worden aangemoedigd om deel te nemen aan het Whole Person Development Program, dat een breed scala aan buitenschoolse activiteiten omvat, zoals trainingskampen voor leiderschap, mentorschappen voor peer-tutoring en uitwisselingen naar het buitenland en het Chinese vasteland. Elke student krijgt een professionele mentor toegewezen die een ervaren leidinggevende of manager in het bedrijfsleven is die advies en ondersteuning biedt en studenten helpt bij het plannen van hun carrière en zich voorbereiden op hun eerste baan na het afstuderen.

Afhankelijk van beschikbaarheid kunnen BBA-studenten een semester studeren aan een andere universiteit in het buitenland of op het Chinese vasteland en de studiepunten laten meetellen voor hun PolyU-diploma.

Marketingstudenten zijn na hun afstuderen goed uitgerust met zowel theoretische als praktische ervaring. Onze studenten en afgestudeerden hebben een opmerkelijke staat van dienst in het behalen van prijzen in open competities.

Work-Integrated Education (WIE)

Om af te studeren, moet elke student 100 uur (3 opleidingspunten) WIE voltooien. De afdeling heeft mogelijkheden ontwikkeld voor studenten om in bedrijven te werken tijdens de zomervakantie of als parttimers. Zomerplaatsingen zijn te vinden in Hong Kong, het Chinese vasteland of in het buitenland. Deze en andere vormen van werkervaring kunnen meetellen voor de WIE-eisen.

Two digital marketing experts planning about SEO and link building strategies.

leerplan

Dit is een zeer flexibel programma dat mogelijkheden biedt om verschillende marketinggebieden te bestuderen.

Jaar één behandelt het universitaire kerncurriculum en fundamentele zakelijke onderwerpen zoals gezonde levensstijl, leiderschap en intra-persoonlijke ontwikkeling, inleiding tot psychologie, inleiding tot bedrijfsanalyse, inleiding tot economie, inleiding tot bedrijfsstatistieken, inleiding tot marketing, samen met taal en Communicatie Vereiste onderwerpen.

Vanaf jaar twee vervolgen studenten hun algemene bedrijfsopleiding met vakken als Management en Organisatie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en bestuderen ze marketing via vakken als consumentengedrag, marketingonderzoek, wereldwijde marketing, business-to-businessmarketing, marketingstrategie en product. Beheer. Ze kunnen hun eigen studiepaden structureren via een selectie van keuzevakken, waaronder Social Media Marketing, Services Marketing. Digitale marketing, verkoop- en distributiemanagement en strategisch merkmanagement. Studenten hebben ook de mogelijkheid om hun marketingkennis te integreren via een Marketing Capstone-project.

Naast een major in marketing kunnen studenten een minor volgen, hetzij in een andere zakelijke discipline, hetzij in een niet-zakelijke discipline.

Professionele erkenning

Dit programma wordt erkend door de volgende beroepsorganisaties:

 • Het Chartered Institute of Marketing (CIM)
  • BBA (Hons) in Marketing-studenten komen in aanmerking om CIM Affiliate Studying Members aan te vragen en krijgen toegang tot een breed scala aan lidmaatschapsvoordelen en online bronnen.
 • Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)
 • Vrijstelling van 4 papers (BA1, BA2, BA3 en E1)
 • Vereniging van Chartered Certified Accountants (ACCA)
 • Na voltooiing van de BBA (Hons) in het Marketing-programma, komen afgestudeerden in aanmerking om vrijstelling van sommige ACCA-papers aan te vragen.

* Erkenning is onderhevig aan accreditatiebeoordeling.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden in marketing komen in aanmerking voor een breed scala aan werkgelegenheidskansen, waaronder accountbeheer, reclame, marketingonderzoek, marketing / product- / merkbeheer, klantenservice, public relations, consumentenzaken en bescherming.

Toegangsvereisten

PolyU verwelkomt sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten van over de hele wereld. De volgende richtlijnen zijn bedoeld ter referentie van studenten die op basis van niet-lokale kwalificaties toelating tot PolyU willen aanvragen. Kwalificaties die hieronder niet worden gevonden, worden per geval bekeken.

GCE A-niveau / Internationaal A-niveau

GCE Advanced Level of International Advanced Level met passen in 3 AL, OR 2 AL en 2 AS, vakken

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans ten minste BBB in 3 AL-vakken.)

Internationaal baccalaureaat (IB)

Een minimumscore van 24 met ten minste graad 4 in 2 vakken van hoger niveau

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans een score van 30 of hoger, inclusief bonuspunten.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Een middelbare school (afstudeer) diploma (niet-Chinees curriculum) en een van de volgende:

 • een totale score van 1190 in de SAT Reasoning Test; of
 • een samengestelde score van de American College Test (ACT) van 24;

en

 • graad 3 in twee Advanced Placement (AP) vakken; of
 • een score van 600 in twee SAT Subject Tests

[Er wordt afgezien van de Engelse taalvereiste voor degenen die een score van 590 of hoger behalen in het op bewijzen gebaseerd lezen en schrijven in de SAT]

Kandidaten met goede resultaten in het GCE A-level / International A-level of International Baccalaureate (IB) kunnen bij toelating tot het 4-jarige curriculum tot 25% kredietoverdracht krijgen.

getuigenissen

Als ik terugkijk op mijn vierjarige reis als student van BACBS, ben ik blij deel uit te maken van een gezin dat getuige was van mijn groei en verbetering.

Het BACBS-programma biedt een gevarieerde keuze aan disciplines, waaronder tweetalige bedrijfscommunicatie, taalkunde en vertaling en tolken, en ook professionele kennis en praktische vaardigheden op deze specifieke gebieden. Al mijn waardevolle leerervaringen hebben me voorzien van verbeterde tweetalige taalvaardigheid en mijn begrip van de centrale rol van cultuur in communicatie. De kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan, hebben me geholpen me volledig aan te passen aan een werkomgeving, waarin nuttige taalvaardigheid onmisbaar is.

Het programma biedt ook mogelijkheden voor ervaringen in het buitenland. In mijn derde jaar ging ik als uitwisselingsstudent naar Denemarken. Ik heb vrienden gemaakt van over de hele wereld en mijn horizon aanzienlijk verbreed. Dit was een van de meest onvergetelijke ervaringen van mijn leven, en ik ben dankbaar dat de universiteit mij zo'n waardevolle kans heeft geboden.

Yvonne Wong (afgestudeerd 2017)


De PolyU-campusgemeenschap is gebouwd op warmte en genegenheid. Van deelname aan de oriëntatieprogramma's van de faculteit tot deelname aan activiteiten van verschillende studentengroepen, en via de grote familie van het Student Ambassador-programma, heb ik vrienden voor het leven gemaakt en veel behulpzame klasgenoten ontmoet. We delen onze ups en downs en helpen elkaar als we met moeilijkheden te maken hebben.

Het hele jaar door ben ik ondergedompeld in een multiculturele omgeving met klasgenoten van over de hele wereld, zoals Oostenrijk, Italië, Singapore en Taiwan. Door deel te nemen aan de International Summer School en vrijwilligerswerk te doen in het Buddy-programma voor inkomende uitwisselingsstudenten, heb ik verschillende kansen gehad om mijn communicatieve vaardigheden te gebruiken en onze culturele verschillen te omarmen. PolyU is een uitstekende plek voor professionele ontwikkeling. Het Speech and Language Science Laboratory op onze afdeling is uitgerust met de modernste faciliteiten en uitstekend geschikt voor het uitvoeren van verschillende taalkundige experimenten.

Ik ben er zeker van dat studeren aan zo'n goed uitgeruste en vrolijke universiteit me zal helpen om een veelzijdig toekomstig talent te worden.

Lee Tsz Ching, Coco

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Lees meer

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Lees Minder