Bachelor of Business Administration in International Business

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Droom je van een internationale carrière in het bedrijfsleven? Met ons International Business-programma doe je uitgebreide internationale ervaring op met klasgenoten van over de hele wereld, sterke banden met de internationale zakenwereld en de mogelijkheid om één tot drie semesters in het buitenland door te brengen.

International Business bereidt je voor op uitdagende managementfuncties bij bedrijven waar ook ter wereld. U wordt toegerust om zaken te doen met zakenpartners met verschillende culturele achtergronden. Als afgestudeerde ben je een multifunctionele professional met een set aan interdisciplinaire vaardigheden en een solide kennisbasis, waardoor je als intermediair kunt optreden over en binnen verschillende bedrijfsdomeinen. U zult erop vertrouwen dat u zich vloeiend kunt uitdrukken in twee, drie of zelfs vier van de meest gebruikte zakelijke talen ter wereld.

139830_HZUniversityofAppliedSciences10.JPGHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139830_HZUniversityofAppliedSciences10.JPG" />

IB (International Business) -tracks

Binnen ons businessprogramma kun je kiezen voor drie alternatieve tracks:

IB

De IB-track biedt alle belangrijke zakelijke cursussen plus zakelijk Engels onderwijs dat ervoor zorgt dat je 's werelds belangrijkste zakelijke taal op C1-niveau beheerst.

Daarnaast kun je je studieprogramma op maat maken door deel te nemen aan een breed scala aan zakelijke projecten en begeleide MOOC's naar keuze.

IB1L

De IB1L-track biedt alle belangrijke zakelijke cursussen plus zakelijk Engels onderwijs dat ervoor zorgt dat je 's werelds belangrijkste zakelijke taal op C1-niveau beheerst.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om één extra taal (Frans, Duits, Spaans of Nederlands) te studeren en je studieprogramma aan te passen door deel te nemen aan verschillende bedrijfsprojecten en begeleide MOOC's naar keuze.

IB2L

De IB2L-track biedt alle belangrijke zakelijke cursussen plus zakelijk Engels onderwijs dat ervoor zorgt dat je 's werelds belangrijkste zakelijke taal op C1-niveau beheerst. Daarnaast kun je ervoor kiezen om twee extra talen te studeren: Frans, Duits, Spaans of Nederlands.

Programma

Jaar 1

Afhankelijk van je persoonlijke IB-track neem je deel aan bedrijfsprojecten en MOOC's of studeer je aanvullende bedrijfstalen. In jaar 1 focus je op thema's als:

 • Marktonderzoek
 • Informatievaardigheden
 • Kwalitatief onderzoek
 • Intercultureel bewustzijn
 • Human Resources Management
 • Financieel management
 • Duurzame bedrijfsontwikkeling en innovatie
 • Beheer van internationale handel en toeleveringsketen
 • Bedrijfsethiek
 • Zakelijk Engels

Je bezoekt gerenommeerde bedrijven met een breed internationaal netwerk, zoals Outokumpu, Your Surprise, Elopak, Lamb Weston en Kloosterboer.

Jaar 2

Afhankelijk van je persoonlijke IB-track neem je deel aan bedrijfsprojecten en MOOC's of studeer je aanvullende bedrijfstalen. In jaar 2 focus je op thema's als:

 • Organisatiegedrag en prestaties
 • Internationale marketingplanning
 • Zakelijke boekhouding
 • Kwantitatief onderzoek
 • Customer Relationship Management
 • Internationale verkoop- en verkooptechnieken
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Zakelijk Engels

Je start een studentenbedrijf waarbij studenten teams vormen om een echt bedrijf te starten dat een compleet nieuw product of dienst ontwerpt, op de markt brengt en verkoopt.

Jaar 3

Minor en stage in het buitenland.

 • IB-studenten studeren en werken in het buitenland in een land naar keuze.
 • IB1L-studenten studeren en werken in het buitenland in een land waar hun extra taal een van de officiële talen is.
 • IB2L-studenten studeren en werken in het buitenland in een land waar hun extra talen een van de officiële talen zijn.

Als je een minor doet aan een van onze partneruniversiteiten in het buitenland, kun je een Erasmus- of HZ Scholarship aanvragen.

Jaar 4

 • Tijdens het 1e semester studeer je aan de HZ in Vlissingen en bereid je je afstudeerproject voor.
 • Tijdens het 2e semester voer je in-company onderzoek uit in binnen- of buitenland en voltooi je je afstudeerproject.

Verkorte studietrajecten

Dit programma is ook beschikbaar als verkorte track voor studenten met meer dan 3 jaar relevante werkervaring, met een diploma in het beroepsonderwijs van twee of drie jaar, zoals de Franse BTS, IUT, DUT; de Duitse Berufsfachschule; een Associate Degree.

139832_HZUniversityofAppliedSciences20.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139832_HZUniversityofAppliedSciences20.jpg" />

Vereisten

Voordat je je aanmeldt voor het International Business-programma, moet je aan een aantal toelatingseisen voldoen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het International Business-programma heb je nodig:

 • Goede beheersing van geschreven en gesproken Engels (IELTS 6.0)
 • Elementaire algebra, wat betekent dat je weet hoe je moet omgaan met breuken, percentages en eenvoudige vergelijkingen.
 • Voor de specialisatie Business & Language: een tweede moderne taal, Frans op A2-niveau (goede basiskennis). Duits, Nederlands en Spaans beginnen op niveau 0.

Alternatief toelatingsexamen

 • Als u niet over het juiste middelbare schooldiploma beschikt, en u bent minimaal 21 jaar oud, kunt u van deze vereiste worden vrijgesteld. De HZ biedt de mogelijkheid om een vervangend toelatingsexamen af te leggen.

Collegegeld

Het bedrag dat u moet betalen, is afhankelijk van uw nationaliteit en de opleiding waarvoor u zich heeft aangemeld.

EU-studenten:

 • Het collegegeld 2020-2021 voor EU-studenten bedraagt: € 2.143 *

* 50% reductie collegegeld

EU-studenten en studenten met een Noorse, Zwitserse, IJslandse, Liechtensteinse of Surinaamse nationaliteit hebben recht op 50% korting op het Nederlandse collegegeld voor het eerste studiejaar. De halvering geldt voor alle studenten die voor het eerst in het studiejaar starten met een bachelordiploma (of associate degree) aan een bekostigde hogeschool of universiteiten in Nederland. Studenten die het instellingscollegegeld betalen, hebben geen recht op halvering van het collegegeld.

Niet-EU-studenten:

 • Het instellingscollegegeld 2020-2021 voor niet-EU-studenten bedraagt: € 7.835, -

Vergoedingen en financiën

Naast het collegegeld en de kosten van levensonderhoud zijn er extra kosten voor je studieprogramma (studiemateriaal en boeken). In het eerste jaar bedragen deze kosten circa 500, - per jaar. Ook heb je regelmatig een activiteit of excursie. Deze kosten bedragen ongeveer € 200, -.

Beurzen

Hoewel ze in andere landen gebruikelijk zijn, zijn beurzen, vooral volledige beurzen, zeldzaam in het Nederlandse onderwijssysteem. Er zijn echter enkele beurzenopties beschikbaar bij de HZ.

Holland Scholarship voor inkomende studenten

De Holland Scholarship wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse universiteiten en hogescholen. De Holland Scholarship is voor inkomende studenten die niet oorspronkelijk uit de EER komen en niet eerder in Nederland hebben gestudeerd en die van plan zijn om in het kader van diplomamobiliteit naar de HZ University of Applied Sciences te gaan. De toegekende beurs is geen volledige beurs. Het heeft een waarde van € 5.000,00 en wordt slechts voor één jaar toegewezen.

Voorwaarden voor toewijzing:

 • De student komt niet uit de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU-landen en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.
 • De student heeft niet eerder in Nederland gestudeerd.
 • De student heeft een IELTS van 6.5 (of hoger) of een equivalent.
 • De student wil zich inschrijven voor een voltijdse (vierjarige of driejarige) bacheloropleiding aan de HZ.
 • De student is reeds (voorwaardelijk) toegelaten tot de bacheloropleiding van de HZ zoals aangegeven bij zijn / haar beursaanvraag.

Hoe u de Holland Scholarship aanvraagt

Studenten kunnen de beurs aanvragen door voor 1 mei van hun startjaar een e-mail te sturen naar study@hz.nl. In deze e-mail dient de student de redenen aan te geven om voor de betreffende opleiding van de HZ Bachelor te kiezen. De student moet ook een kopie van zijn / haar CV met de e-mail meesturen. De aanvragen worden beoordeeld door een tweekoppige HZ Scholarship Committee, voorgedragen door de academiedirecteuren. De HZ Scholarship Committee kent de beurs toe op basis van eerdere academische resultaten, motivering voor het kiezen van een studieprogramma en CV-aanvragers worden binnen 6 weken na de aanmelddeadline van 1 mei op de hoogte gesteld van de beslissing.

Mobiliteitsbeurzen

Ben je student aan de HZ University of Applied Sciences en denk je tijdens je studie aan studeren of onderzoek doen of stage lopen buiten Nederland, dan kun je een studiebeurs aanvragen.

HZ-subsidie

De HZ biedt een HZ Grant aan voor studenten die studeren of een onbetaalde stage lopen buiten de EU. Voor zover bekend is de HZ de enige hogeschool in Nederland die haar studenten subsidieert met een beurs.

Holland Scholarship

Deze beurs is bedoeld voor voltijdstudenten van de HZ die willen studeren, onderzoek doen of stage willen lopen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU-landen en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. De Holland Scholarship is een beurs die beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met Nederlandse universiteiten en hogescholen. De beurs bedraagt een eenmalige uitkering van € 1.250, - en is bedoeld als tegemoetkoming in je studiekosten.

Erasmus + beurs

Als je een deel van je studie bij een HZ-partnerinstituut binnen de EU of een stage binnen de EU doet, kun je deze beurs aanvragen. De Erasmus + is een beurs die de Europese Unie beschikbaar heeft gesteld om studenten uit haar lidstaten te stimuleren om tijdens hun opleiding ervaring op te doen in het buitenland; om hun talen te verbeteren, om kennis te maken met andere culturen, enz. De beurs dient ook als vergoeding voor de reis- en verblijfkosten die een studie / stage in het buitenland met zich meebrengt. Het is duidelijk dat de Erasmus + -beurs niet alle kosten dekt die u in het buitenland zult hebben.

Zodra je student bent aan de HZ, kunnen wij je helpen bij het aanvragen van een beurs.

139821_HZUniversityofAppliedSciences16.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139821_HZUniversityofAppliedSciences16.jpg" />

Na het afstuderen

Bachelor diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Vanaf nu mag je de titel 'Bachelor of Business Administration' voeren.

Heb je deelgenomen aan het Honours Programme? Bij je bachelordiploma ontvang je een extra certificaat.

Carriere vooruitzichten

Na afronding van je studie kun je overal ter wereld aan de slag. Er is een toenemende behoefte aan goed opgeleide managers met internationale ervaring, waardoor je een gewilde kandidaat bent voor bedrijven over de hele wereld. Je kunt werken in functies als internationale marketingprofessional, internationale marktonderzoeker, exportadviseur, inkoopmanager en logistiek.

Verdere studies

Met een HZ-bachelordiploma kun je doorstromen naar een masteropleiding. Als je een master wilt doen aan een onderzoeksuniversiteit in Nederland, kan het zijn dat je een premasterprogramma moet volgen.

139831_HZUniversityofAppliedSciences12.jpgHZ University of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="139831_HZUniversityofAppliedSciences12.jpg" />

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HZ University of Applied Sciences is located in the South-West of the Netherlands. With a population of some 4,800 national and international students, we are a small university with a personal approa ... Lees meer

HZ University of Applied Sciences is located in the South-West of the Netherlands. With a population of some 4,800 national and international students, we are a small university with a personal approach. HZ offers high-quality study programs. Since 2011 -so for the past nine years- HZ has been in the top three of Dutch multidisciplinary universities of applied sciences. Lees Minder
Vlissingen , Middelburg + 1 Meer Minder