Bachelor of Businesss Administration, International Business

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Begin je reis naar Global Business met onze Bachelor of Business Administration!

Over het programma
 • Diploma titel: Bachelor in de bedrijfskunde
 • Studieprogramma: International Business
 • Duur van het programma: 3,5 jaar
 • Studiemodus: Fulltime, op de campus
 • Studielocatie: Kuopio, Finland

Het BBA International Business Program is gericht op de ontwikkeling van wereldwijde bedrijfsexperts die vooral bekwaam zijn in buitenlandse handel en in het internationaliseringsproces van het MKB. Gedurende ons programma zul je de vaardigheden en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om effectief te werken in internationale omgevingen. Hiermee kunt u uw professionele carrière voortzetten op multiculturele en multinationale werkplekken - in Finland of in het buitenland.

De International Business-studies zijn veelzijdig en praktisch georiënteerd. Gedurende het programma ontwikkelen studenten verschillende projecten in samenwerking met de omliggende gemeenschap, lokale bedrijven, instellingen, medestudenten en internationale partners.

125696_SmartHub.jpg

Specialisatie en minderjarigen

Het BBA-programma is gespecialiseerd in buitenlandse handel en in het internationaliseringsproces van KMO's. Het programma biedt drie minderjarigen:

 1. Internationale verkoop ontwikkelt uw begrip van digitale tools, verkoop- en inkoopactiviteiten, beheer van klantrelaties, wereldwijd verkoopteambeheer, promotie en strategieën.
 2. Ontwerpbedrijf daagt u uit om duurzame bedrijfsmodellen en -processen te creëren door serviceontwerp, creatief leiderschap en digitale conceptontwikkeling.
 3. Welness business stelt u in staat kansen te identificeren en winstgevende bedrijven te vestigen op het gebied van wellness, gezondheid en welzijn.
Praktische hulpmiddelen voor je toekomstige carrière

BBA-afgestudeerden zijn bereid om te worden geconfronteerd met voortdurende verandering in het wereldwijde zakelijke veld en zijn gevoelig voor de eisen van internationale partners. Ze werken vloeiend in multiculturele teams en kunnen hun team begeleiden naar het bereiken van specifieke doelstellingen.

Structuur en inhoud van studies

Het International Business-programma bestaat uit 210 studiepunten en heeft een looptijd van 3,5 jaar. Elk jaar komt overeen met 60 studiepunten (1600 uur), inclusief lezingen, online en onafhankelijke studies, teamwerk, onderzoek en ontwikkeling. Tijdens het programma moeten studenten een basis- en een professionele stage (30 studiepunten) en een scriptie (15 studiepunten) afleggen. De gedetailleerde structuur van het International Business-programma is als volgt:

 • Basisstudies 60 studiepunten
 • Professionele studies 90 studiepunten
 • Alternatieve studies 15 studiepunten
 • Stage 30 studiepunten
 • Scriptie 15 studiepunten

Eerste jaar: essentiële zakelijke vaardigheden

 1. Een bedrijf plannen en starten. Dit gebeurt in samenwerking met een lokale partnerorganisatie. De studenten zullen teams rond het MKB vormen en beginnen de veripusfasen te leren kennen die nodig zijn bij het opzetten van een bedrijf.
 2. Een succesvol bedrijf runnen. Studenten krijgen een diepgaand inzicht in de dagelijkse werking van de partnerorganisatie. Studenten doorlopen teambuildingfasen en raken vertrouwd met multiculturele teams en werkmethoden. Van studenten wordt verwacht dat ze zakelijke kennis in de praktijk binnen de partnerorganisatie toepassen en hun kennis kunnen delen met medestudenten. Aan het einde van het jaar hebben studenten een uitgebreid inzicht in de dagelijkse bedrijfsvoering verworven als basis voor het ontwikkelen van hun expertise op het gebied van internationale handel.

Tweede jaar: Essentials of Internationalization

De tweedejaarsstudies zullen zich concentreren op de essentiële vaardigheden voor internationalisering. Eerst leert u hoe u de tools, zoals bedrijfsonderzoek, kunt gebruiken en begrijpt u de functies van internationale economie. Ten tweede zul je deze vaardigheden en inzichten, opnieuw samen met lokale organisaties, in het kader van de voorbereiding op internationalisering in gebruik nemen. Een real-life business internationaliseringsproject domineert de term, ondersteund door studies in bedrijfsanalyse en communicatie.

Derde jaar: Beheer van internationalisering

Tijdens je derde jaar zul je je richten op het aanpassen van bedrijfsactiviteiten aan een internationale omgeving, en op de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd vanwege verschillen in het zakendoen. Naarmate vaardigheden en begrip groeien, zult u de evaluatie en ontwikkeling van internationale bedrijven kunnen waarnemen. Uw management- en leiderschapsvaardigheden zullen groeien om te voldoen aan de eisen van internationale handelskennis.

Getuigenissen van studenten

Scriptie:

Het proefschrift bij Savonia is altijd gerelateerd aan het werk. Dit geeft je een goede gelegenheid om te netwerken met professionals in jouw vakgebied tijdens je studie, en vaak blijkt de scriptie een startpunt voor je carrière te zijn.

Het proefschrift benadrukt de samenwerking tussen u, het beroepsleven en de UAS bij het kiezen van het onderwerp, het stellen van de doelen en het daadwerkelijk doen. Tijdens het proces laat je zien dat je in staat bent om zelfstandig te werken bij het herkennen, evalueren en oplossen van ontwikkelingsproblemen in het beroepsleven. Professionele rapportage- en communicatievaardigheden zijn ook vereist. Werkgerelateerde scripties omvatten het volgende bij Savonia:

 • een ontwikkelingsproject dat u of uw team zal plannen en implementeren op basis van de vereisten van uw klant. Voorbeelden van een dergelijk project zijn product- of dienstontwikkeling, workflowontwikkeling en ontwikkeling van informatiemateriaal zoals een gids of handleiding. Het ontwikkelingsproces en de resultaten ervan worden op een veldspecifieke manier gerapporteerd.
 • een onderzoeksproject, waarbij u of uw team passende onderzoeksactiviteiten uitvoert om licht te werpen op de ontwikkelings- of probleemoplossende behoeften van uw klant.
 • een productie die u of uw team plant en implementeert om uw expertise of artistiek talent te tonen. De productie kan een evenement, seminar of voorstelling zijn. Het proces en de uitkomst ervan worden op een veldspecifieke manier gerapporteerd.
 • een cumulatieve scriptie, waarbij bijvoorbeeld projecten, onderzoeken of wetenschappelijke artikelen die tijdens de studies zijn gedaan, worden verzameld en als synthese worden gerapporteerd, waarbij de belangrijkste bevindingen of resultaten op een veldspecifieke manier worden gepresenteerd.

Je scriptieproces wordt ondersteund door bedrijfsonderzoeksstudies, scriptieseminars en methodologieworkshops. Je kunt je scriptie zelfstandig of in een groep doen.

Carrière mogelijkheden:

BBA's zullen onder meer werken in import-export, internationale verkoop en klantenservice, logistiek en andere internationale activiteiten. Je hebt ook de vaardigheden en competenties die nodig zijn om een ondernemer te worden. .

titels:

 • Export assistent
 • Secretaris exporteren
 • Verkoop vertegenwoordiger
 • Verkoopsecretaris
 • Marketingplanner
 • Winkel manager
 • Assistent importeren
 • Secretaresse importeren
 • Product Manager
 • Beleggingsadviseur
 • Inkoopspecialist
 • HRM-specialist
 • Commercieel agent
 • Export Manager
 • Invoer manager

internationaliteit:

De BBA-groepen zijn multinationaal en –cultureel van aard, zodat u vanaf dag 1 gewend raakt aan een internationale werkomgeving. Bovendien is het BBA-programma zelf ontworpen voor internationalisering. Nauwe samenwerking met onze internationale partners brengt u in contact met mensen en organisaties buiten Finland, waardoor u standpunten kunt vergelijken, kennis kunt delen en zij aan zij kunt werken aan projecten met behulp van op technologie gebaseerde communicatiemiddelen en persoonlijk kunt vergaderen.

Uitwisseling van studenten is ook een natuurlijk en aanbevolen onderdeel van je tweedejaarsstudie, en stages (basis en / of professioneel) kunnen je overal ter wereld brengen.

Onze selectie van taalstudies is aanzienlijk, aangevuld met het aanbod van de Universiteit van Oost-Finland. Cross-culturele studies bieden een goede basis voor uw persoonlijke ervaringen in alle aspecten van internationaliteit.

Samenwerking:

Savonia is actief in het ontwikkelen van de omliggende gemeenschap via onder meer studentenprojecten, gezamenlijke onderzoeksprojecten en verschillende ontwikkelingsprogramma's. De samenwerking met het lokale werkende leven wordt zeer gewaardeerd en gebaseerd op langdurige relaties. Ook de gezamenlijke activiteiten met de Universiteit van Oost-Finland en Karelië UAS bieden een verscheidenheid aan opties voor onze studenten. Internationale aspecten komen aan bod in een hecht netwerk van buitenlandse partnerinstellingen, waaronder uitwisseling, stages, projecten en gezamenlijke of dubbele diploma's.

Onderzoek:

Het BBA-programma is bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij hun internationaliseringsinspanningen. Onze studenten zullen werken aan verschillende werkgerelateerde onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten van het MKB.

Mogelijkheden om verder te studeren na het afstuderen:

Een BBA-diploma is een internationaal erkende en goedgekeurde kwalificatie. Een afgestudeerde van BBA komt in aanmerking om door te gaan met het voortzetten van theoretische studies aan de meeste universiteiten wereldwijd. Vaak kan de volgende masteropleiding in 2 jaar worden afgerond, afhankelijk van het vakgebied en de student. Als je echter je studies wilt voortzetten naar het masterniveau aan een hogeschool, wordt je gevraagd je werkcarrière te starten om 3 jaar werkervaring op te doen voordat je aan een masterprogramma begint.

Taal:

Het hele programma zal in het Engels worden uitgevoerd, afgezien van verplichte taalcursussen in het Fins (voor buitenlandse studenten) en in het Zweeds (voor Finse studenten). Houd er rekening mee dat van je niet wordt verwacht dat je perfect bent wanneer je aan je studie begint - je taalvaardigheden zullen verbeteren tijdens het studeren. De multiculturele leeromgeving met studenten die verschillende talen spreken, is de beste manier om zich voor te bereiden op de uitdagingen van het wereldwijde bedrijfsleven!

COLLEGEGELD

Savonia University of Applied Sciences heeft besloten om collegegeld in te voeren voor niet-EU / EER-studenten. Het collegegeld is van toepassing op studenten die op 1 augustus 2017 of later aan hun studie beginnen. Het collegegeld wordt voor elk academiejaar in rekening gebracht en moet uiterlijk op 31 augustus zijn voldaan.

De kosten zijn:

 • voor bachelorstudies 5000 euro per academiejaar
 • voor masterstudies 6000 euro per academiejaar

Alle niet-EU / EER-studenten van Savonia University of Applied Sciences kunnen een studiebeurs aanvragen nadat ze zijn toegelaten tot de kosten van bachelor- of masteropleidingen en zich hebben ingeschreven als aanwezig. In het eerste academiejaar dekt de beurs 70% van het collegegeld; in de volgende academiejaren dekt de beurs 50% van het collegegeld. Om in aanmerking te komen voor de beurs na het eerste academiejaar, moeten studenten per studiejaar minstens 55 studiepunten verdienen die in hun persoonlijk studieplan zijn beschreven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

® Savonia University of Applied Sciences is one of the largest and most versatile universities of applied Sciences in Finland. Savonia offers a modern and international environment that supports stude ... Lees meer

® Savonia University of Applied Sciences is one of the largest and most versatile universities of applied Sciences in Finland. Savonia offers a modern and international environment that supports students' professional ambitions and continuous learning. At Savonia, students set their own goals and are encouraged to explore beyond their limits. Find us in Kuopio, Iisalmi and Varkaus. Lees Minder
Kuopio , Varkaus + 1 Meer Minder