Bachelor of Engineering (Honours) in Aviation Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De kredietvereisten voor dit programma zijn slechts indicatief. Ze kunnen worden herzien. De voorkeur gaat uit naar toepassingen van eerste keuze.

Doelstellingen van het programma

Dit programma heeft tot doel hoogopgeleide afgestudeerden te produceren met:

 • Diepgaand begrip van de werking van luchtvaarttechniek, inclusief luchtvaartuigen en luchtvaartsystemen, luchtwaardigheid en up-to-date technologieën, evenals gespecialiseerde kennis in een gekozen studiestroom;
 • Bekwaamheid om verschillende technische problemen academisch en praktisch aan te pakken in de luchtvaartindustrie;
 • Voldoende kennis om problemen te managen en op te lossen door middel van effectief en efficiënt projectmanagement en planning; en
 • Vertrouwen in communicatie met verschillende belanghebbenden door het gebruik van de modernste technologieën en luchtvaarttalen (zowel Engels als Chinees).

Kenmerken

Het Aviation Engineering-programma is bedoeld om studenten op te leiden tot luchtvaart- en luchtvaartingenieurs met sterke vaardigheden en diepgaande kennis van engineering en engineering management, en met een gevoel van sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Afgestudeerden kunnen een loopbaan nastreven in het ontwerp en de engineering van vliegtuigonderdelen, vliegtuigonderhoudstechniek, luchtvaarttechnische operaties en -beheer en vele andere gebieden.

142007_pexels-photo-3825574.jpeg

leerplan

Academische en opleidingskredieten

 • Voor studenten met Level 2 of hoger in HKDSE Physics (of Combined Science met een component in Physics), of gelijkwaardige kwalificaties, zijn 124 studiepunten en 10 Industrial Center Practical Training credits vereist voor het afstuderen.
 • Voor studenten zonder niveau 2 of hoger in HKDSE-natuurkunde (of gecombineerde wetenschap met een natuurkunde-component) of gelijkwaardige kwalificaties, moeten 3 extra studiepunten in Inleiding tot de natuurkunde worden genomen.

De 124 studiepunten bestaan uit 30 verplichte studiepunten van General University Requirements (GUR) en 94 studiepunten van Discipline-Specific Requirements (DSR).

Eerste studiejaar Tweede studiejaar
Studenten krijgen een brede opleiding in wiskunde en wetenschappen en leren over de rol en verantwoordelijkheden van een ingenieur. Dit geeft hen een sterke basis voor het bestuderen van vakken gewijd aan luchtvaarttechniek in de jaren die volgen. Studenten verwerven fundamentele kennis van vliegtuigen en luchtvaartsystemen en doen praktijkervaring op met de fabricage en het onderhoud van vliegtuigonderdelen.
Derde studiejaar Eindstudiejaar
Studenten beginnen aan meer gevorderde onderwerpen, zoals vliegtuigontwerp, luchtvaartveiligheid, stabiliteit en controle, voortstuwingssystemen en luchtvaartsystemen. Studenten hebben de mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis toe te passen in een afstudeerproject en zich te concentreren op een keuzevak om gespecialiseerde kennis te verwerven.

Stroom van studie

Studenten kunnen ervoor kiezen om een van de volgende studiestromen te volgen:

 • Aircraft Services Engineering
 • Vliegtuigbouw
 • Vliegtuigonderhoudstechniek *
 • Inleiding tot Pilot Ground Theory **

* Studenten die kiezen voor een HKAR147 (B1.1) gelicentieerde opleiding tot vliegtuigingenieur zijn vereist om de stroom Aircraft Maintenance Engineering te kiezen.
** Studenten die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de Airline Transport Pilot's License (ATPL) na hun afstuderen, worden sterk aangeraden om deze vier keuzevakken bij te wonen.

Andere leerervaringen

Zomerstages, industriële bezoeken, het delen van ervaringen op locatie en industriële training worden georganiseerd om klassikaal onderwijs aan te vullen en de leer- en industriële ervaring van studenten op het gebied van luchtvaart en luchtvaart te verbeteren. De industriële training wordt verzorgd door het PolyU Industrial Center.

Het programma biedt luchtvaarttechniek en maatschappelijke kennis op verschillende gebieden, waaronder de volgende:

 • Vliegtuigvliegmechanica, dynamiek en stabiliteit
 • Vliegtuigsystemen en avionica
 • Vliegtuigontwerp en constructies
 • Voortstuwingssystemen voor vliegtuigen
 • Luchtvaartveiligheid, betrouwbaarheid, luchtwaardigheid en conformiteit

Work-Integrated Education (WIE)

Studenten moeten vóór hun afstuderen minimaal twee weken fulltime WIE-training volgen in een geschikte organisatie.

Professionele erkenning

Dit programma is voorlopig geaccrediteerd door de Hong Kong Institution of Engineers (HKIE). In 2020 zal volledige accreditatie worden aangevraagd.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden kunnen werk zoeken als professionele ingenieurs op het gebied van luchtvaarttechniek, zoals ontwerp, productie en onderhoud van vliegtuigonderdelen, vervoer en logistiek in de lucht, luchthaventechniek en burgerluchtvaart.

Toegangsvereisten

PolyU verwelkomt sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten van over de hele wereld. De volgende richtlijnen zijn bedoeld ter referentie van studenten die op basis van niet-lokale kwalificaties toelating tot PolyU willen aanvragen. Kwalificaties die hieronder niet worden gevonden, worden per geval bekeken.

GCE A-niveau / Internationaal A-niveau

GCE Advanced Level of International Advanced Level met passen in 3 AL, OR 2 AL en 2 AS, vakken

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans ten minste BBB in 3 AL-vakken.)

Internationaal baccalaureaat (IB)

Een minimumscore van 24 met ten minste graad 4 in 2 vakken van hoger niveau

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans een score van 30 of hoger, inclusief bonuspunten.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Een middelbare school (afstudeer) diploma (niet-Chinees curriculum) en een van de volgende:

 • een totale score van 1190 in de SAT Reasoning Test; of
 • een samengestelde score van de American College Test (ACT) van 24;

en

 • graad 3 in twee Advanced Placement (AP) vakken; of
 • een score van 600 in twee SAT Subject Tests

[Er wordt afgezien van de Engelse taalvereiste voor degenen die een score van 590 of hoger behalen in het op bewijzen gebaseerd lezen en schrijven in de SAT]

Kandidaten met goede resultaten in het GCE A-level / International A-level of International Baccalaureate (IB) kunnen bij toelating tot het 4-jarige curriculum tot 25% kredietoverdracht krijgen.

getuigenissen

Voordat ik mijn tijd bij PolyU beschrijf, zou ik willen zeggen dat het niet uitmaakt wat je achtergrond of je dromen zijn, blijf altijd hard werken en blijf altijd trouw aan jezelf. Het zaad dat u nu zaait, zal op tijd vrucht dragen.

Mijn eerste jaar bij PolyU was voor mij ronduit onthullend. Nooit was de balans tussen mijn sociale leven en mijn academische leven zo goed. PolyU geeft ons de mogelijkheid om onszelf te zijn en tegelijkertijd betere studenten en individuen te worden. Als toekomstige ingenieur hoopte ik op praktische ervaring in plaats van alleen theoretische ideeën in me op te nemen, en ik werd niet teleurgesteld. De lessen van het Industrial Center waren misschien wel de leukste lessen die ik ooit heb gehad, vanwege hun praktische aard. Het werken met machines, het ontwerpen van onderdelen en het afhandelen van projecten illustreert hoe goed een universitaire PolyU is. We krijgen niet alleen de theoretische basiskennis mee, maar we leren ook de waardevolle praktische vaardigheden die elke ingenieur moet bezitten.

We kregen te horen over het motto van PolyU en hoeveel het betekent voor al het personeel; bij PolyU kunnen we zeker toepassen wat we leren ten behoeve van de mensheid.

Khan Raafey MasoodAls kind was ik al gefascineerd door het magische onderwerp dat ik nu ken als techniek. Van magneten die elkaar aantrekken tot vliegtuigen die de horizon raken, ik stelde alles met evenveel nieuwsgierigheid in vraag. Toen ik kennis maakte met natuurkundige concepten, begon ik me te realiseren hoe deze magie werkte - wij zijn de magiërs.

De Hong Kong Polytechnic University een holistische benadering om de hersenen te voeden. Ik was gefascineerd door de hands-on ervaring die ik opdeed in mijn allereerste jaar in het Industrial Center, samen met de theoretische kennis die ik opdeed. Ik vervulde niet alleen mijn wens om praktisch werk uit te voeren, maar leerde ook hoe ik in teamverband moest werken. Dit liet me zien waar ik echt toe in staat was.

De kansen bij PolyU sluiten perfect aan bij mijn eigen ambities en aspiraties en bieden de perfecte setting om te groeien als persoon, student en toekomstige leider die de wereld als geheel wil helpen. Door me te verdiepen in het evoluerende vakgebied van luchtvaarttechniek bij PolyU, hoop ik mijn verlangen om vooruitgang te zien in mijn gemeenschap te verbinden met mijn natuurlijke nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken.

Ik zou jonge ingenieurs aanraden om zich voor dit programma aan te melden en altijd hun best te doen en in zichzelf te geloven.

Ahmad Mughees

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Lees meer

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Lees Minder