Bachelor of Engineering in elektronische en communicatie-engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Elektronische en communicatie-engineering

 • Major: elektronische en communicatie-engineering
 • Diploma / Award Titel: Bachelor of Engineering in Electronic and Communication Engineering
 • Het aanbieden van academische eenheid: Afdeling Elektrotechniek
 • Wijze van onderzoek: voltijds

Doelen van Major

De doelstellingen van deze major zijn om studenten een opleiding in elektronica en communicatie te bieden en om afgestudeerden voor te bereiden op de nodige kennis, vaardigheden en inzicht om een carrière als professionele ingenieurs na te streven.

De inhoud is bedoeld om afgestudeerden in staat te stellen om over grenzen heen te werken, evenals diepgang om hen uit te rusten en voor te bereiden om te voldoen aan de eisen van werkgevers, evenals de eisen voor het volgen van postdoctorale studies.

Door deze ervaring zullen onze afgestudeerden ook het vermogen en de visie hebben die hen in staat zullen stellen om onafhankelijke levenslange studenten te worden in deze snel veranderende high-tech industrie.

Beoogde leerresultaten van Major (MILO's)

 • Kennis van wiskunde, wetenschappen en techniek kunnen toepassen.
 • In staat zijn om experimenten te ontwerpen en uit te voeren en om gegevens te analyseren en te interpreteren.
 • In staat zijn om een systeem, component of proces te ontwerpen dat voldoet aan een bepaalde specificatie binnen realistische beperkingen.
 • In staat zijn om op multidisciplinaire teams te functioneren.
 • Technische problemen kunnen identificeren, evalueren, formuleren en oplossen.
 • Wees je bewust van professionele en ethische verantwoordelijkheden.
 • Effectief kunnen communiceren.
 • Kennis hebben van hedendaagse vraagstukken en zich bewust zijn van de impact van technische oplossingen in een brede, mondiale en maatschappelijke context.
 • Erken de behoefte aan levenslang leren.
 • De nodige engineeringstools kunnen gebruiken.

Graad Vereisten

119765_Skjermbilde2019-08-15kl.16.59.59.png

Opmerkingen:

 1. Voor studenten met erkende geavanceerde niveau-examens of gelijkwaardige kwalificaties.
 2. Voor Associate Degree / Higher Diploma afgestudeerden toegelaten als senior-jaar intake studenten.

Professionele erkenning

De major is geaccrediteerd door het Hong Kong Institution of Engineers (HKIE).

Wat je gaat bestuderen

Het eerste jaar van deze major omvat basiscursussen in elektronica en communicatie die zich richten op onderwerpen zoals analoog, digitaal en programmeren om studenten voor te bereiden op meer geavanceerde cursussen in de latere jaren van de major. Er is voldoende praktijkervaring door laboratoriumwerk en na voltooiing van de basiscursussen volgen meer gevorderde cursussen om studenten de nodige achtergrond te geven voor de gespecialiseerde cursussen in de laatste fase van de major.

Kernonderwerpen omvatten communicatieprincipes, logisch circuitontwerp, elektronische schakelingen, signalen en systemen, microcomputersystemen, computerprogrammering, systemen en besturing en toegepaste elektromagnetica. De meeste kerncursussen worden ondersteund door relevant laboratoriumwerk. Bovendien zullen studenten (in teams) ook deelnemen aan een ontwerpprojectcursus in het tweede jaar van de major om te leren samenwerken en hun basiskennis toe te passen in een interdisciplinaire en holistische voorziening voor het oplossen van echte problemen en toepassingen.

De technische keuzevakken in de laatste fase van de belangrijkste dekken gespecialiseerde vakgebieden, met keuzes variërend van antennes en microgolftechnieken, optische communicatie, elektronische ontwerpen en apparaten, leer- en bedieningssystemen, audio- en visuele technologie, tot gegevens- en programmeertechnologie. Studenten moeten ook zelfstandig werken aan hun laatste jaarproject, waarin ze problemen op een hoog technologisch niveau moeten oplossen.

Begin hier met je carrière

Om het concurrentievermogen van Hong Kong te behouden, heeft de regering maatregelen genomen om op technologie gebaseerde diensten en industrieën met een hoge toegevoegde waarde te stimuleren. Elektronica en communicatie behoren tot de geïdentificeerde gebieden voor gerichte ondersteuning. Zelfs in de bank-, financiële en zakelijke sectoren is er veel vraag naar personeel met een solide achtergrond in technologie in dit steeds complexere technologische tijdperk.

Beurs

Elk jaar worden ongeveer 60 beurzen ter waarde van meer dan HK $ 700.000 toegekend aan studenten van het Departement Elektrotechniek.

Prestaties van studenten

In de loop der jaren hebben studenten van CityU Electrical Engineering vele topprijzen gewonnen in verschillende internationale, regionale en lokale competities en prijsregelingen.

Onze afgestudeerden

 • Premier Werkgevers
  • Overheid / overheidsgerelateerde organisaties / nutsbedrijven: immigratie, douane en accijns, huisvestingsautoriteit, ICAC. CLP Power
  • Engineering / technologie: SAE Magnetics, HK Broadband, Science Park, Cyberport, Wharf T & T, HP, Hutchison Telecom, Canon, Chubb
  • Financiën / bankieren: KPMG, DBS, Hang Seng Bank, Bank of East Asia
  • Transport en logistiek: KCRC, MTR
 • Baan aard van afgestudeerden
 • Telecommunicatie-ingenieur, elektronisch / elektrotechnisch ingenieur, product- en systeemontwikkelaar / beheerder, hardware / software / netwerkingenieur, computerprogrammeur, IT-ontwikkelaar, systeemanalist, productie en productie, verkoop en marketing, onderzoek en ontwikkeling, auditor, enz.
 • Graduate Employment Survey 2018
 • Uit het onderzoek blijkt dat 94,80% van de BEngECE-afgestudeerden vóór de afsluitingsdatum bezig waren, met 89,61% op de arbeidsmarkt en 5,19% in voltijdse postdoctorale studies.

119690_119654_campus.jpg

Afdeling Elektrotechniek * (opties: BEng Computer- en Data-engineering, BEng Electronic and Communication Engineering, BEng Information Engineering)

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Wijze van financiering: door de overheid gefinancierd
 • Toegangscode: 1205 Afdeling Elektrotechniek * (opties: BEng Computer- en Data-engineering, BEng Electronic and Communication Engineering, BEng Information Engineering)
 • Wijze van onderzoek: voltijds
 • Indicatief inname doel (onder voorbehoud van wijzigingen):
  • JUPAS en niet-JUPAS door de overheid gefinancierde plaatsen: 160-170
  • Directe toepassingsplaatsen (lokale studenten): 33 voor het Departement Elektrotechniek
  • Niet-lokale studenten: Directe toepassingsroute voor internationale en niet-Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 250. NUEE-route [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] voor Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 225
 • Normale programmaduur: 4 jaar
 • Directe / niet-JUPAS-aanvraagdeadline: 2 januari 2020 (lokaal en niet-lokaal)

* Retitled van Department of Electronic Engineering vanaf 1 juli 2019.

Video

Afdeling Elektrotechniek

De wereld van vandaag is met elkaar verbonden via talloze communicatiekanalen die bedraad of draadloos kunnen zijn en met steeds grotere hoeveelheden gegevens. Of je nu op straat loopt of in de bus reist, bijna iedereen kan e-mails bekijken, het laatste nieuws bekijken, sociaal contact maken of games spelen. Iedereen verwacht overal en altijd connectiviteit, maar zeer weinigen erkennen de technologie of de complexiteit van zowel de hardware als de software. Het Departement Elektrotechniek biedt majors aan waarmee deze technologieën naadloos op verschillende continenten kunnen werken, zowel voor werk als voor ontspanning. We bieden drie majors die voldoende diepgang hebben om studenten voor te bereiden op hun technologiegedreven carrièrepad en daarbuiten, maar toch breed genoeg zijn om andere carrièrepaden te volgen. De meeste verplichte vakken in het eerste en tweede jaar zijn gemeenschappelijk voor alle drie de majors, die betrekking hebben op wiskunde, informatica, circuits, informatietechnologie en computerprogrammering. Deze cursussen vormen een solide basis om studenten voor te bereiden op hun derde en laatste jaar.

De afdeling biedt majors aan in:

 • BEng Computer- en data-engineering
 • BEng Electronic and Communication Engineering
 • BEng Informatie-engineering

Sterke banden met de industrie hebben onze majors toepasselijker gemaakt voor Hong Kong. We hebben het CityU Apps Lab opgezet, waarin veel innovatieve en creatieve ideeën van zowel studenten als medewerkers worden gepresenteerd.

Toegangsregelingen voor Directe / Niet-JUPAS-aanvragers

Aanvragers van dit programma (toelatingscode: 1205) komen in aanmerking voor toelating tot eerstejaars studies aan de faculteit Elektrotechniek. Studenten zullen een major (huidige belangrijke opties: Computer en Data Engineering, Electronic and Communication Engineering, Information Engineering) invoeren na een jaar studie. De top 40% van de studenten # heeft een vrije keuze van majors aangeboden door de afdeling. De overige 60% van de studenten krijgt een major toegewezen binnen de afdeling, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen en de selectiecriteria die door individuele majors zijn vastgesteld.

# Gebaseerd op CGPA zonder mislukte cijfers en voltooiing van ten minste 30 studiepunten, inclusief vereiste colleges / afdelingen.

Aanvragers die gevorderde permanente toegang willen, kunnen een aanvraag indienen voor de volgende programma's:

 • BEng Computer and Data Engineering (toegangscode: 1573A)
 • BEng Electronic and Communication Engineering (toegangscode: 1585A)
 • BEng Information Engineering (toegangscode: 1597A)

Toelatingseisen voor Directe / niet-JUPAS-aanvragers

Om in aanmerking te komen voor toelating, moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen en een technische of een wetenschapsgerelateerde discipline hebben gestudeerd aan een middelbare school of post-secundaire instelling.

Co-curriculaire activiteiten en leerondersteuning

Plaatsingsschema's

In samenwerking met de industrie wil de afdeling studenten vroegtijdig uitrusten met echte werkervaring voordat ze afstuderen via verschillende plaatsingsschema's. We hebben Industrial Attachment Scheme (IAS) en Overseas Internship Scheme (OIS), die lokale en overzeese zomerplaatsingsmogelijkheden bieden; en een eenjarig professioneel stageprogramma.

Internationale uitwisseling en zomerkamp

Het vergroten van het wereldwijde bereik van studenten en het internationale concurrentievermogen door studentenuitwisseling is een van de doelstellingen van de afdeling. In 2016/17 en 2017/18 werden bijna 167 studenten uitgezonden naar topuniversiteiten in Australië, België, Canada, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Korea, het vasteland van China, Nederland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Spanje , Zweden, Taiwan, het VK en de VS voor semester-lange uitwisseling en zomeruitwisseling.

Ondersteuningssystemen voor studenten

Het leren van studenten is altijd de hoogste prioriteit van de faculteit, gefaciliteerd door de reeds lang bestaande cursusbegeleiding en collegiale begeleiding. De schema's zijn bedoeld om goede leervaardigheden bij onze studenten te bevorderen, met name tijdens hun eerste en tweede jaar met EE. Uitstekende ouderejaarsstudenten worden geselecteerd om studenten te coachen in hun studies door middel van tutorials, regelmatige vergaderingen en tijd buiten de klas. De regelingen hebben met succes een positieve leeromgeving gecreëerd onder collega's en zijn goed ontvangen onder studenten.

Hoogtepunten van de afdeling

 • Grootste EE-afdeling onder lokale universiteiten met 53 professoren.
 • 16e plaats in engineering wereldwijd (US News Best Global University Ranking 2018); 31e wereldwijd in elektrische en elektronische engineering in 2017 (Academische ranglijst van werelduniversiteiten door Shanghai Jiao Tong University 2017).
 • Zes EE-hoogleraren hebben de Teaching Excellence Award van de universiteit ontvangen.
 • Een zorgzame afdeling die de nadruk legt op de goede afronding van studenten, los van hun technische knowhow door middel van uitgebreide co-curriculaire activiteiten.
 • Het aanbieden van drie niet-gegradueerde programma's, twee onderwezen masterprogramma's en twee onderzoeksprogramma's (momenteel ongeveer 1.200 studenten).
 • Met de steun van het ministerie van Wetenschap en Technologie is het State Key Laboratory of Millimeter Waves, opgericht in 2008, het eerste laboratorium in de technische discipline in Hong Kong.
 • Laboratoriumruimte ongeveer 5.000 vierkante meter.

119691_119653_campus2.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Lees meer

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Lees Minder