Bachelor of Fine Arts / Bachelor of Design in Digital Futures

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Digitale Futures

In dit programma maak je de technologieën die bepalend zijn voor de manier waarop we leven, werken en spelen. Je ontwikkelt games, draagbare technologie, mobiele apps, VR, interactieve installaties en augmented reality. Je leert hoe deze nieuwe technologieën problemen kunnen oplossen, omgaan met hedendaagse problemen en toekomstige mogelijkheden creëren.

Ontwikkel de belangrijkste digitale vaardigheden, terwijl je de waarde leert van samenwerken in een creatieve omgeving. Dit programma combineert kunst en design, zodat je de mogelijkheid hebt om je eigen interesses te verkennen. Je neemt een breed scala aan kunst-, ontwerp- en vrije kunstlessen om een op maat gemaakte cursus te maken.

Je werkt ook rechtstreeks samen met onze industrie en communitypartners door middel van real-world testen en stages. Het brede scala aan vaardigheden die worden behandeld in Digital Futures wordt mogelijk gemaakt door onze internationaal gerenommeerde faculteit met expertise op het gebied van kunst, design, wetenschap en bedrijfskunde. Leer meer over hen:

 • Kate Hartman: draagbare technologieën
 • Haru Ji: Interactive Media Arts
 • Martha Ladly: Data Visualization
 • Immony Men: Art & Community
 • Alexis Morris: AI & verbonden apparaten
 • Cindy Poremba: Games & interactieve documentaires
 • Nick Puckett: Responsieve architectuur
 • Suzanne Stein: Strategische foresight
 • Adam Tindale: muziektechnologieën
 • Emma Westecott: Game Design

Aan het einde van dit vierjarige programma verdien je een Bachelor of Fine Arts of een Bachelor of Design diploma.

Toelatingseisen

 • Voor Ontario middelbare scholieren, een algemeen minimumgemiddelde van 70%
 • Portfolio (voorbeelden van uw werk en een visuele weergave van wie u bent)
 • Verklaring van intentie
 • Officiële transcripten
 • Andere vereisten
Op Studio-gebaseerd Degree-programma Toelatingseisen
 • Alle aanbiedingen van toelating tot OCAD U's studiogestuurde opleidingen, de Bachelor of Design (BDes) en de Bachelor of Fine Arts (BFA) zijn gebaseerd op de sterkte van de portfolio van de kandidaat en zijn afhankelijk van het voldoen aan de minimale academische vereisten en het leveren van alle vereiste documentatie zoals hieronder beschreven.
 • Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u per e-mail de details voor het indienen van uw portfolio ter beoordeling. Informatie over het voorbereiden van een portfolio en tips voor uw inzending kunt u vinden op Een portfolio voorbereiden.
Niet-Studio Degree-programma Toelatingseisen

Toelating tot de Bachelor of Arts in Visual and Critical Studies is gebaseerd op een combinatie van een beoordeling van de schriftelijke opdracht en uw academische records. Kandidaten voor de BA in visuele en kritische studies moeten het volgende indienen om in aanmerking te komen voor toelating:

 • Verklaring van intentie
 • Originele schrijfsample die reageert op een toegewezen onderwerp van OCAD U
 • Officiële transcripten

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je per e-mail de exacte data en deadlines voor het indienen van je aanvullende aanvraagmateriaal, het onderwerp voor het schrijfvoorbeeld en wanneer je aan de academische toelatingseisen moet voldoen.

Academische toelatingseisen

Officiële transcripties (tenzij verzameld en ingediend via de OUAC), Engelse taalvaardigheidstestresultaten (indien vereist) en ondersteunende documenten moeten rechtstreeks vanuit de bezochte instelling of het testcentrum naar het Admissions & Recruitment-kantoor op het hoofdadres van OCAD U worden gestuurd. Aan de volgende academische vereisten moet worden voldaan om het toelatingsproces te voltooien.

Voor aanvragers van de middelbare school in Ontario:

 • Succesvolle afronding van het Ontario Secondary School Diploma (OSSD)
 • Grade 12 U Engels (ENG4U of EAE4U) met een minimum eindcijfer van 70%
 • Een totaal van ten minste zes Grade 12 U- of M-levelcursussen (inclusief ENG4U of EAE4U) met een minimum algemeen academisch gemiddelde van 70%

Let op: als uw eerste taal geen Engels is en u niet ten minste vier opeenvolgende jaren op de middelbare school hebt gewerkt in een Engelstalig schoolsysteem, moet u naast ENG4U ook resultaten voor de succesvolle Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) overleggen.

Voor Canadese middelbare schoolaanvragers van buiten Ontario:

 • Afgestudeerd aan de middelbare school
 • Het equivalent van 70% minimumgemiddelde in voorbereidende universitaire cursussen
 • Academische cursus Engels op seniorniveau minimaal eindcijfer van 70% en / of gelijkwaardige test

Let op: als uw eerste taal geen Engels is en u niet ten minste vier opeenvolgende jaren van de middelbare school in een Engelstalig schoolsysteem hebt volbracht, bent u verplicht om naast de Grade 12 Engels ook resultaten voor de resultaten van de succesvolle Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) in te dienen (of gelijkwaardig).

Voor internationale middelbare schoolaanvragers: middelbare schooldiploma equivalent aan graad 12 in Ontario met een algemeen gemiddelde van B of 70% numeriek equivalent in het laatste jaar en:

 • Als u vanuit een land of schoolsysteem solliciteert met Engels als officiële instructietaal, is een minimumcijfer B of 70% numeriek equivalent in het Engels 12 of een vergelijkbare cursus vereist.
 • Als u vanuit een land of schoolsysteem solliciteert met een andere taal dan het Engels als officiële instructietaal, OF als uw eerste taal geen Engels is en u ten minste vier opeenvolgende jaren van de middelbare school niet hebt voltooid op een Engelstalige school systeem, moet u de succesvolle resultaten van een Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) presenteren.

Alle internationale studenten moeten een geldige studievergunning / studentenvisum hebben voordat ze zich inschrijven bij OCAD U. We raden ten zeerste aan dat u uw studievergunning aanvraagt zodra het aanbod van toelating is ontvangen.

 • Internationaal baccalaureaat (IB): het toelatingsgemiddelde voor een IB-diplomaataanvrager wordt over het algemeen berekend op 3 hogere niveaus en 3 standaardniveauvakken. Een minimale eindscore van 24 punten is vereist. IB Engels moet worden opgenomen als een van deze cursussen met een eindcijfer van 4 of hoger. Overdrachtskrediet kan worden toegekend aan studenten die een cijfer van ten minste 5 behalen in IB-cursussen van het Hoger Niveau die zijn goedgekeurd als gelijkwaardig aan OCAD U-cursussen.
  • Let op: kandidaten die het volledige IB-diploma niet behalen, moeten officiële transcripties en een bewijs van middelbare school afstuderen geven dat overeenkomt met Grade 12 in Ontario met een algemeen gemiddelde van B of 70% numeriek equivalent in het laatste jaar en voldoen aan de Engelse toelatingseisen.
 • Advanced Placement (AP) Cursussen: OCAD U erkent de waarde van AP-cursussen en zal succesvolle afronding van deze cursussen in overweging nemen bij het beoordelen van academische vereisten. Overdrachtskrediet kan worden toegekend aan studenten die een cijfer van 4 of hoger behalen in cursussen die zijn goedgekeurd als gelijkwaardig aan OCAD U-cursussen.
 • Brits patroon Curriculum: Aanvragers moeten het bewijs van voltooiing van het Algemeen Certificaat van Secundair Onderwijs (GCSE / IGCSE) leveren met vijf O-niveau vakken met een minimum C-graad of beter, evenals Algemeen Certificaat van Onderwijs Gevorderde of Geavanceerde Aanvullende Niveaus (GCE- A of GCE-AS) met ten minste twee A-niveaus of vier AS-niveaus. Een minimumcijfer van C in elk A / AS-niveau is vereist. Engels op A-niveau of AS-niveau wordt aanbevolen, maar moet op zijn minst op O-niveau worden voltooid.
 • Niet-traditionele aanvragers: om als een volwassen aanvrager te worden beschouwd, moet u ten minste 20 jaar oud zijn op 1 september van het jaar waarin u bent ingeschreven en gedurende ten minste twee jaar geen formeel onderwijs volgen. Bevredigend bewijs van bekwaamheid in het Engels (een cursus of een test) is vereist van alle aanvragers.
 • NIEUW: OCAD University is een partnerschap aangegaan met het Academic Bridging Program van het Woodsworth College van de University of Toronto. OCAD U accepteert nu de succesvolle afronding van het Academic Bridging Program als gelijkwaardig aan het voldoen aan de toelatingseisen en verleent Liberal Arts & Science-overdrachtskredieten aan studenten die via die Pathway binnenkomen.
 • Voor Transfer Aanvragers (studenten afkomstig van een andere universiteit of hogeschool): Bezoek onze Transfer Pathways sectie.
 • Verklaring over de aanbiedingsvoorwaarden: Toelating tot een undergraduate-opleiding aan de OCAD University is voornamelijk gebaseerd op de beoordeling van de portfolio / aanvullend aanvraagmateriaal van een kandidaat die aangeeft of een kandidaat geschikt en in staat is om succesvol te zijn binnen het aangevraagde programma. Toelating tot de OCAD University is concurrerend; voldoen aan minimale academische toelatingseisen is geen garantie voor toelating. Definitieve beslissingen over toelatingskwesties berusten bij de Undergraduate Admissions Office. Alle toelatingsbesluiten zijn definitief en zijn niet vatbaar voor beroep.
 • Verklaring over toepassingsfraude: het is de verantwoordelijkheid van de aanvrager ervoor te zorgen dat de toepassingsinformatie en alle ondersteunende documentatie waarheidsgetrouw, volledig en correct zijn. OCAD University behoudt zich het recht voor om informatie die wordt verstrekt als onderdeel van de aanvraag te verifiëren. Het is een daad van ernstig academisch wangedrag om valse of misleidende informatie (hetzij door weglating of commissie) in een toepassing te verstrekken. Als is aangetoond, of als de universiteit redelijke gronden heeft om te concluderen, is vastgesteld dat informatie in de aanvraag of in een van de materialen die ter ondersteuning van de aanvraag zijn ingediend, vals, misleidend of geschreven is door een derde, de toepassing kan ongeldig worden verklaard, geheel naar eigen goeddunken van OCAD University . Dit kan resulteren in onmiddellijke afwijzing van de aanvraag of, in de herroeping van een aanbod tot toelating, of, in de beëindiging van de registratie aan de OCAD University . Dergelijke informatie kan door de OCAD University worden gedeeld met andere universiteiten en hogescholen in heel Canada.

OCAD University behoudt zich het recht voor om de enige scheidsrechter te zijn van wat het op academische en equivalente basis zal accepteren. Toelatingseisen en academische toelatingseisen kunnen worden gewijzigd.

Banen die u kunt krijgen

Afgestudeerden van dit programma hebben veelgevraagde banen die technische vaardigheden, kunst en design combineren. Dit bevat:

 • Game ontwerp en ontwikkeling
 • UI / UX
 • VR / AR-ontwikkeling
 • Creatieve technoloog
 • Communicatie en data visualisatie
 • Interactieontwerp

Sommige studenten volgen graduate studies in kunst, ambacht, design, keramiek, mode, sieraden, textiel en museumstudies.

Co-ops / Stages

OCAD U biedt zoveel meer dan co-ops omdat creatieve carrières vele vormen aannemen. Onze aanpak is gespecialiseerd en individueel afgestemd op de behoeften en doelen van elke student. U kunt profiteren van:

 • Korte ervaringsgerichte leerstages uit honderden organisaties
 • Creatieve in-class projecten met partners uit de echte wereld
 • Exclusieve zomerstages
 • Galerijtentoonstellingen van uw werk
 • Freelance creatieve kansen
 • Banen na het afstuderen

OCAD University toegewijde ondersteunende diensten van OCAD University helpen je een professionele community op te bouwen, waardevolle ervaring en vaardigheden die nodig zijn voor een zinvolle carrière.

Wat je gaat doen in het programma

Eerste jaar

In het eerste jaar volg je cursussen in Digital Futures die een breed scala aan vaardigheden voor digitale en fysieke ontwerpvaardigheden introduceren. In het eerste jaar kies je ook uit een breed scala aan keuzevakken op basis van je interesses, zoals:

 • Computer codering
 • Kunst- en ontwerpgeschiedenis
 • Fysisch computergebruik
 • Spel ontwerp
 • Tekening
 • Kunst en code
 • Op tijd gebaseerde media
Tweede en derde jaar

Het tweede jaar en het derde jaar worden georganiseerd rond de Atelier-cursussen. Ateliers-cursussen vinden plaats in praktische studio- en onderzoekslaboratoria waar u projecten kunt creëren en testen die worden aangedreven door nieuwe technologieën. Je werkt in teams met je medestudenten en docenten om werk te creëren op gebieden zoals:

 • Computersoftware en codering
 • Ontwikkeling van app-smartphones
 • Spel ontwerp
 • Digitale kunst
 • Trendvoorspelling op social media
 • Geschiedenis van de informatica
 • Digitaal zakendoen
 • Wearable computing
Vierde jaar
 • In het vierde jaar ontwikkel je een individueel of groepsproject. Dit project geeft je de mogelijkheid om twee semesters te besteden aan het ontwikkelen van een project waar je een passie voor hebt. Aan het einde van dit jaar presenteer je dit werk in de GradEx van OCAD U, de grootste gratis kunst- en designtentoonstelling in Toronto met meer dan 40.000 bezoekers. Je neemt ook lessen in ondernemerschap en leiderschap in de digitale economie.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Gids voor opnames

 1. Kies je studiegebied: OCAD University biedt drie niet-gegradueerden - een Bachelor of Fine Arts (BFA), een Bachelor of Design (BDes) of een Bachelor of Arts (BA) - aan in een breed scala aan verschillende programma's. Alle niet-gegradueerde programma's kunnen worden afgerond in vier jaar voltijdstudie. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van welke van onze programma's het beste bij je past, bezoek dan een van onze vele evenementen het hele jaar door, bekijk ons viewbook en onze cursuskalender of maak wat huiswerk door te praten met mensen die actief zijn op deze gebieden.
 2. Meer informatie over onze toelatingseisen en academische toelatingseisen: Toelating tot de Bachelor of Arts in Visual and Critical Studies is gebaseerd op een combinatie van een beoordeling van een schriftelijke opdracht, een intentieverklaring en uw academische records. De toelating tot onze Bachelor of Fine Arts in het Creative Writing-programma is voornamelijk gebaseerd op een schrijfportfolio. Toelating tot alle andere studio-programma's (Bachelor Design, Bachelor of Fine Arts) is voornamelijk gebaseerd op een beoordeling van uw werkportfolio. Alle aanvragers moeten een intentieverklaring indienen als onderdeel van de portfolio-inzending en moeten voldoen aan minimale academische vereisten. Internationale aanvragers zijn welkom en moeten zich vertrouwd maken met speciale vereisten. OCAD U biedt vele overdracht Pathways voor studenten met vorige post-secundair ervaring.
 3. Dien uw aanvraag online in: alle aanvragers dienen hun aanvraag in via het Ontario Universities 'Application Center (OUAC). De aanvraag wordt in oktober 2019 beschikbaar gesteld. De aanbevolen deadline voor aanmelding voor het academiejaar 2020/2021 is 4 februari 2020. Aanvragen die na 4 februari 2020 worden ontvangen, worden beschouwd als ruimtevergunningen en sommige programma's accepteren mogelijk geen aanvragen na de deadline van 4 februari 2020.
 4. Dien uw portfolio in (voor toelating tot BFA, BDes-programma's): Alle aanvragers moeten een digitale portfolio online indienen via SlideRoom. De meeste portfolio-inzendingen worden elk jaar in februari beoordeeld. U wordt op de hoogte gebracht van alle datums en deadlines en krijgt instructies voor het indienen van uw portfolio via e-mail nadat u zich heeft aangemeld.
  • OF
  • Dien uw schrijfvoorbeeld in (voor toelating tot de BA in visuele en kritische studies): u ontvangt een e-mail met het onderwerp voor het schrijfvoorbeeld nadat uw aanvraag is verwerkt.
 5. Wacht op uw voorwaardelijke aanbod tot toelating: Alle aanbiedingen zijn afhankelijk van de voltooiing van het toelatingsproces (voldoen aan de academische vereisten en het indienen van de nodige documenten).
 6. Reageren op uw toelatingsaanbod: Nadat u op uw aanbod tot toelating via OUAC reageert, wordt OCAD U elektronisch op de hoogte gebracht dat u uw toelatingsaanbod hebt geaccepteerd. OCAD U stuurt u correspondentie (via e-mail) met belangrijke data, deadlines en informatie over online registratie. U moet een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 500 betalen om uw plek bij OCAD U te beveiligen.
 7. Plan uw jaar: zorg dat u over de nodige financiële middelen beschikt voor collegegeld, vergoedingen, voorraden en kosten van levensonderhoud. Schik, indien nodig, de behuizing. Woon onze oriëntatieprogramma's voor de zomer bij en schrijf je online in voor je lessen.
 8. Ik zie je in september!
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1876, OCAD U is dedicated to art and design education, practice and research and to knowledge and invention across a wide range of disciplines. OCAD U continuously builds on its traditional ... Lees meer

Founded in 1876, OCAD U is dedicated to art and design education, practice and research and to knowledge and invention across a wide range of disciplines. OCAD U continuously builds on its traditional, studio-based strengths, adding new approaches to learning that champion cross-disciplinary practice, collaboration and the integration of emerging technologies. In the Age of Imagination, members of the OCAD U community are uniquely qualified to act as catalysts for the next advances in culture, technology, and quality of life for all Canadians. Lees Minder