Bachelor of Humanities (Great Books)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In de Bachelor of Humanities lezen studenten 's werelds meest invloedrijke boeken en verkennen ze' s werelds meest opwindende ideeën op het gebied van kunst, filosofie, geschiedenis, literatuur, klassiekers, muziek, religie en wetenschap.

In dit interdisciplinaire Liberal Arts-programma bestuderen studenten 's werelds grootste ideeën, boeken en kunstwerken geproduceerd door denkers uit de periode van de geregistreerde wereldgeschiedenis - van het oude Mesopotamië tot het moderne Amerika. De nadruk van het programma ligt op ideeën, verkend via kleine discussiegroepen en schrijfopdrachten. De typische geesteswetenschapsstudent leest graag en is enthousiast over het delen van ideeën met studenten en professoren.

De Bachelor of Humanities brengt je overal waar je heen wilt. Geesteswetenschappen studenten studeren af met uitstekende onderzoeks-, schrijf- en communicatieve vaardigheden, en ze stijgen normaal gesproken heel snel in hun gekozen beroepen. Geesteswetenschapsstudenten kunnen vragen om te worden gekoppeld aan een professionele mentor en kunnen vóór hun afstuderen inzicht krijgen in de werkplek. Afgestudeerden kunnen doorgaan met het belonen van carrières in de rechten, journalistiek, onderwijs, geneeskunde, zaken, beleidsanalyse, buitenlandse dienst, internationale betrekkingen, openbare dienst, schrijven en onderzoek.

Het voordeel van Carleton

Het curriculum

Het BHum-curriculum nodigt studenten uit om diep na te denken over wat het betekent om mens te zijn door hen te begeleiden door de opeenvolgende opvattingen van de mensheid die onze cultuur hebben gevormd. Het programma Geesteswetenschappen heeft een eigen onderwijs- en studieruimte. Studenten komen meerjarige ideeën tegen, zoals liefde, rechtvaardigheid, creativiteit en wijsheid, evenals de donkere aspecten van de mensheid, zoals kwaad, geweld, wreedheid en machtsmisbruik.

Het middelpunt van het BHum-curriculum is een vierjarige reeks kernseminars die een chronologische en thematische studie biedt van 's werelds geweldige boeken. Terwijl veel Great Books-programma's beginnen met de Griekse filosofie, onderzoekt het BHum-eerstejaarsseminar religieuze tradities uit het oude Israël, India en China. Het tweedejaars seminarie kijkt vervolgens naar de opkomst van de Griekse filosofie en haar vruchtbare ontmoeting met de opkomst van het christendom tot in de middeleeuwen. Het derdejaars seminar onderzoekt de grote artistieke en literaire werken die tijdens de Renaissance en de Verlichting zijn geproduceerd en het vierdejaars seminar verkent het karakter van de moderniteit en de reële gevolgen van de kritiek op de moderniteit.

Elk kernseminar wordt gegeven door twee professoren, omvat kleine discussiegroepen die worden gerund door de professoren en is beperkt tot studenten in het programma Geesteswetenschappen.

Naast de kernseminars, bevat elk jaar een zorgvuldig geïntegreerde reeks van relevante cursussen in een verscheidenheid van onderwerpen, waaronder geschiedenis, filosofie, literatuur, religie, klassiekers, kunstgeschiedenis en de geschiedenis van de muziek. Studenten kiezen ook vakken uit een beperkte reeks keuzevakken en vrije keuzevakken.

Een hechte creatieve community

De kleine omvang van het Bachelor of Humanities-programma betekent dat de studenten een intieme, dynamische gemeenschap vormen en gedurende hun vier jaar levenslange vriendschappen vormen. Geesteswetenschappers worden ook persoonlijk gekend door hun professoren, ontvangen een niveau van aandacht en persoonlijke instructie die moeilijk elders te vinden is. Het Humanities-programma heeft een eigen district bij Carleton, bestaande uit een prachtige collegezaal en een seminarruimte, en een comfortabele gemeenschappelijke ruimte uitsluitend voor het gebruik van BHum-studenten.

Het kapitaalvoordeel

Carleton's locatie in Ottawa geeft studenten gemakkelijke toegang tot een schat aan middelen. Instellingen zoals Bibliotheek en Archief Canada, het Canadese Museum van Geschiedenis en de National Gallery of Canada dragen allemaal bij aan de culturele voordelen van studeren in de hoofdstad van het land. Ottawa heeft ook een levendige en lang gevestigde artistieke gemeenschap die veel mogelijkheden biedt om theatrale evenementen, literaire lezingen en muziekuitvoeringen bij te wonen. Veel nationaal en internationaal gerenommeerde sprekers en hoogwaardigheidsbekleders bezoeken onze stad en studenten kunnen hen horen spreken tijdens openbare lezingen, conferenties en in het parlement.

Openbare lezingen

Het College of the Humanities organiseert regelmatig openbare lezingen en seminars, zodat studenten kunnen communiceren met enkele van de meest vooraanstaande denkers van onze tijd. In de afgelopen jaren heeft het College openbare lezingen gesteund door:

 • Ursula Franklin
 • Charlotte Gray
 • Samuel Huntington
 • Mark Kingwell
 • Alberto Manguel
 • Seyyed Hossein Nasr
 • John Ralston Saul
 • Margaret Somerville
 • Charles Taylor

Het programma

Studenten kunnen kiezen voor een van de vijf-graden-programma's: de Honours, de gecombineerde honours, de geesteswetenschappen met een studiejaar in het buitenland, de geesteswetenschappen en biologie, of de graad Journalistiek en Geesteswetenschappen.

De Bachelor of Humanities Honours is de meest uitgebreide en begeleide versie van de graad. Het is ontworpen voor studenten met de breedste interesses, en als zodanig omvat het hoogste aantal cursussen gespecificeerd door het College.

De Bachelor of Humanities met een gecombineerde honours of een minor stelt studenten in staat om Geesteswetenschappen te combineren met een ander onderwerp. Studenten zijn vrij om Geesteswetenschappen te combineren met elke andere discipline bij Carleton die een gecombineerde honour of minor aanbiedt, van filosofie of Engels tot politieke wetenschappen of mensenrechten. Studenten in deze opleiding kunnen ook in het derde jaar in het buitenland studeren.

De Bachelor of Humanities Honours met een studiejaar in het buitenland is bedoeld voor studenten die credits willen behalen voor hun diploma's in het buitenland. Door te specificeren dat vijf van de studiepunten van de student in het buitenland moeten worden opgenomen, biedt deze versie van de graad de student grote flexibiliteit in hun buitenlandse cursuskeuzes.

Het programma Geesteswetenschappen en Biologie is bedoeld voor studenten die van plan zijn zich na hun afstuderen aan te melden bij de medische school. Dit gecombineerde honoursprogramma bestaat uit twaalf cursussen in de geesteswetenschappen en acht cursussen in biologie, chemie en biochemie.

De Bachelor in Journalistiek en Geesteswetenschappen is voor die studenten die hun liefde voor ideeën willen cultiveren terwijl ze trainen voor een carrière. Studenten krijgen professionele training in de krant, radio, televisie en nieuwe media, terwijl ze inzicht krijgen in de wereldcultuur en geschiedenis.

Aanvullende vereisten

In veel gevallen moeten studenten ook een portfolio indienen om in het programma te worden geaccepteerd.

In het buitenland studeren

Veel studenten in de Bachelor of Humanities brengen hun derde studiejaar in het buitenland door. Carleton heeft uitwisselingsprogramma's met universiteiten in Engeland, Schotland, Wales, Frankrijk, Duitsland, Finland, Australië en vele andere landen. Het College moedigt studenten ten stelligste aan om gebruik te maken van de uitwisselingsmogelijkheden die worden aangeboden door het International Student Services Office (ISSO). Daarnaast heeft het College een speciale regeling met het Instituut voor Wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit Leuven, in België, waar maximaal tien studenten per jaar in het Engels filosofie kunnen studeren, in de meeste gevallen het grootste deel van een gecombineerde Honours graad in de wijsbegeerte afronden.

Culturele en mentorprogramma's

Het College biedt ook zowel een cultureel als een mentorprogramma. Het culturele programma wordt georganiseerd door een cultureel directeur en studenten van de geesteswetenschappen en omvat muzikale avonden, kunstvertoningen, poëzielezingen, een filosofische samenleving, een boekenclub en bezoeken aan theater, dans en films.

Het mentorschapsprogramma van de Academie verbindt studenten met mensen uit de gemeenschap, zoals hogere ambtenaren, diplomaten, parlementsleden, dichters, kunstenaars en leden van de academische gemeenschap die niet alleen als vrienden en adviseurs dienen, maar ook studenten introduceren in de wereld waarin zij werk. Taalvereiste Studenten moeten een goede kennis hebben van een tweede taal na het voltooien van het BHum-programma. Bij Carleton kunnen studenten kiezen voor een breed scala aan talen, waaronder het Oude Grieks, het Latijn, het Frans, het Italiaans, het Duits, het Arabisch, het Russisch, het Spaans en het Mandarijn, om er maar een paar te noemen.

Beurzen

Geesteswetenschappers komen in aanmerking voor Carleton-beurzen die beschikbaar zijn voor alle studenten, inclusief toegangsbeurzen, die automatisch worden toegekend volgens het toelatinggemiddelde van een student, en Prestige Scholarships, waarvoor een afzonderlijke aanvraag nodig is. Daarnaast zijn er drie prijzen die specifiek beschikbaar zijn voor studenten in het Humanities-programma: de Pamela en Richard Joho Bursary; de Lee Valley Entrance Scholarship voor een nieuwe student; en de Beverly Krugel-beurs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitstekende student die momenteel is ingeschreven voor het college.

Toekomstige kansen

Afgestudeerden van het BHum-programma kunnen de mondiale cultuur van vandaag begrijpen, vrije en goed geïnformeerde beoordelingen maken en een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk leven. Een aantal van de onderscheidende kenmerken van de BHum geeft studenten een voordeel als ze beginnen aan hun gekozen loopbaan.

Bij het voltooien van het BHum-curriculum leren studenten complexe teksten en ideeën analyseren en werken ze nauw samen met docenten bij het verwerven van onderzoeks- en schrijfvaardigheden op hoog niveau. In wekelijkse discussiegroepen verbeteren studenten hun communicatievaardigheden en organiseert het College loopbaangerelateerde evenementen het hele jaar door - evenementen zoals Alumni Career Nights en vergaderingen met mentoren van het College.

Al deze speciale kenmerken geven BHum-studenten de vaardigheden die nodig zijn voor de volgende carrières (waarvan sommige verdere training of opleiding vereisen).

Careers

 • Advocaat
 • Onderzoeker
 • Leraar
 • Functionaris voor internationale betrekkingen
 • auteur
 • Journalist
 • Professor
 • Rijksambtenaar
 • Beleidsanalist
 • Buitenlandse dienstmedewerker
 • dokter
 • Zakenman

Wat studenten zeggen over Humanities (Great Books)

"Mijn Humanities-programma is precies wat ik wilde, ik leer alles over de groei van de maatschappij door middel van geschiedenis in religie, filosofie, kunst en nog veel meer .Ik voel me werelds en goed afgerond van het programma omdat het een beetje van alles is. kleine klasgrootte stelt je in staat om cursusmateriaal beter te leren door hechte discussies met je professoren en klasgenoten.De beloningen overstijgen de uitdagingen veel.Ik heb veel van het programma geleerd, vooral in mijn schrijfvaardigheid.Het is zelfs beter dat ik in mijn studie studeer de prachtige stad Ottawa. "

Tyra Swick-Blake, student Geesteswetenschappen

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder