Bachelor of International Development Management (BSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Internationaal ontwikkelingsbeheer

Ga je werken aan een eerlijke wereld?

Hoe zorg je voor duurzame ontwikkeling waar iedereen baat bij heeft zonder dat dit leidt tot uitputting van de aarde? Tijdens je studie zul je leren hoe je een praktische benadering kunt gebruiken om een ​​balans te vinden tussen mensen, de aarde en de welvaart. Tijdens je studie zul je toegewijd zijn aan de wederopbouw van de samenleving na rampen, aan het opbouwen van een betere toekomst voor de plattelandsbevolking of aan een bijdrage leveren aan eerlijke economische ketens van grondstoffen tot consumenten. In alle gevallen leer je hoe je mensen samenbrengt in verschillende culturele en sociale omgevingen, om belangen te verdedigen, en om ontwikkelingen en innovatie te faciliteren en te begeleiden. Je doet dit niet vanachter een bureau, maar je zoekt praktische situaties en direct contact met mensen.

Je kunt je specialiseren in:

  • Rampenrisicobeheer
  • Duurzame waardeketens
  • Plattelandsontwikkeling en innovatie

Rampenrisicobeheer

Droogtes, hittegolven, overstromingen en andere rampen komen vaker voor en nemen toe in ernst. Als ze gebeuren, verstoren ze hele samenlevingen. In sommige regio's komen deze rampen vaker voor dan in andere. Hoe kun je samenlevingen helpen om snel weer op de been te komen na een ramp, en op zo'n manier dat ze veerkrachtiger zijn bij de volgende ramp? Besluiten die direct na een ramp worden genomen, hebben gevolgen op lange termijn. Kiest u voor deze specialisatie, dan kunt u helpen ervoor te zorgen dat de juiste beslissingen worden genomen. U zult de kennis hebben om gemeenschappen vakkundig te helpen om sterker en veerkrachtiger te worden in het licht van door de mens veroorzaakte en natuurrampen. Je analyseert de oorzaken van rampen en de kwetsbaarheid van een regio voor die rampen. U krijgt inzicht in hoe regio's na een ramp weer kunnen worden opgebouwd. U leert waar u de benodigde expertise kunt vinden en hoe u deze kunt inzetten. Wil je werken aan zowel de technische als de sociale aspecten van wederopbouw? Dan is de focus op rampenrisicobeheer perfect voor u.

Duurzame waardeketens

De wereld lijkt met de dag kleiner te worden, terwijl de verschillen tussen mensen steeds groter worden. Kansen zijn ongelijk verdeeld en de dominante economische belangen schaden onze natuurlijke levensomstandigheden en schaden onze natuurlijke hulpbronnen. Gelukkig zien mensen, organisaties en bedrijven steeds meer de noodzaak in van verandering en handelen daarnaar. Fair Trade is een van de manieren om dat te doen: ketens die echt zorgen voor een beter leven voor de mensen die onze koffie, thee, cacao, bananen, ananas, palmolie, katoen en vele andere tropische gewassen produceren. Als ketendeskundige creëer je een beter bestaan voor de producenten en hun organisaties, in samenwerking met bedrijven, ngo's en (lokale) overheden. Om deze verantwoorde handel te bereiken, zet je je kennis van duurzame voedselproductie in, je mensenvaardigheden en niet in de laatste plaats je economische drive.

Plattelandsontwikkeling en innovatie

Ondanks de indrukwekkende armoedebestrijding wereldwijd, is de vooruitgang ongelijkmatig. De ongelijkheid tussen stedelijke en landelijke gebieden en op het platteland in de ontwikkelde en ontwikkelingslanden neemt toe. Elk landelijk gebied heeft zijn eigen dynamiek, kansen en problemen. In sommige landen trekken mensen naar de steden, waardoor het platteland ontvolkt raakt. Wat is het effect op de leefbaarheid in dorpen, het effect voor de plattelandsjongeren? Voor een Oost-Europese familieboerderij kan globalisering (inclusief EU-regelgeving) hen dwingen de landbouw stop te zetten of hun inkomen te diversifiëren, bijvoorbeeld om extra inkomsten te verwerven bij West-Europese toeristen. Of kan een Afrikaans boerengezin overleven als leden slachtoffer worden van hiv / aids? Studenten leren de redenen te analyseren waarom ongelijkheid zo hardnekkig is en leren hoe ze pro-armen ontwikkeling kunnen faciliteren, wat kan leiden tot de empowerment van kwetsbare en gemarginaliseerde plattelandsgemeenschappen. Dit intensieve programma biedt een praktische introductie tot de kansen en bedreigingen die het leven op het platteland over de hele wereld beïnvloeden - een wereld die binnenkort je eigen werkruimte zou kunnen worden!

Inhoudsprogramma

Je volgt objectieve specifieke cursussen, doet praktijkperiodes en bereidt een boeiende afstudeeropdracht voor. Het programma is competentiegericht: elk theoretisch onderwerp ondersteunt werkgroepsituaties waarin studenten praktische problemen aanpakken en werkbare oplossingen onderzoeken. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag actief bent en leert zelfstandig te werken terwijl je samenwerkt met anderen. Het programma culmineert in praktische stages en een afstudeerproject uitgevoerd in een internationale setting.

Carrièremogelijkheden

Potentiële beroepen:

  • Specialist plattelandsontwikkeling
  • Verantwoordelijke sourcing manager tropische voedselgewassen
  • Projectleider in voedselzekerheid
  • Beleidsadviseur voedsel en klimaatverandering
  • Initiator in Fair Trade marktontwikkeling
  • Adviseur wederopbouw na rampen
  • Bruggen bouwen tussen boeren en overheid

De wereld ligt aan je voeten als je een afgestudeerde student bent van International Development Management. Je kunt na je studie op de nationale en internationale markt werken.

Doe mee aan de online open dag en kies je opleiding!

Onze digitale deuren staan open om u te verwelkomen.
Video's: bekijk presentaties van elk programma, luister naar verhalen van studenten en maak kennis met onze hogeschool.
Live chat: richt je vragen aan studenten en docenten.
Informatie: studentenleven, toelating en inschrijving.
Schrijf je nu in voor de online open dag. Kies VHL.
Zaterdag 7 november 2020
Zaterdag 6 februari 2021

Meer informatie?

Wilt u ons ontmoeten op Skype of deelnemen aan een webinar voor meer informatie? Kijk dan op onze website.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Lees meer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Lees Minder
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Meer Minder