Bachelor of Music: Academy of Music and Performing Arts

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma in het kort

De Academie voor Muziek en Podiumkunsten (AMPA) is een ambitieus, innovatief conservatoriumprogramma dat de nadruk legt op hoogwaardige prestaties, kamermuziek en creativiteit. De Academie brengt studenten op een hoog niveau van uitmuntendheid en verbindt muziek met andere kunstvormen zoals dans, theater en beeldende kunst. Onze kerncomponenten zijn artistieke uitmuntendheid, een internationale omgeving, intensief werk met ensembles in residentie en interdisciplinaire mogelijkheden. We leiden studenten op om leiders te worden in hun vakgebied en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe visies op het muziekvak.

Inhoud

Fontys AMPA maakt deel uit van Fontys School of Fine and Performing Arts (FHK), met 15 kunstopleidingen (bachelor en master) onder één dak. AMPA biedt een Bachelor of Music-programma van 4 jaar. Het is een internationaal georiënteerde studie om studenten op te leiden tot het hoogste niveau van hun capaciteiten als kunstenaars. Hiertoe openen we de deuren van ons prachtige FHK-gebouw; we werken intensief samen met experts in muziek, ensembles en de andere kunstprogramma's binnen FHK. AMPA wordt ondersteund door een platform van Nederlandse en internationale ensembles in residentie

Wat te verwachten van ons

We leiden onze studenten op om pioniers te worden in hun vakgebied. Zes kerncompetenties vormen de baanbrekende houding van onze studenten: samenspel, zelfmanagement, interdisciplinariteit, toegepast onderzoek, collectief ondernemerschap en internationale verbondenheid. Onze professoren zijn internationaal gerenommeerde kunstenaars, die de vaardigheden hebben om je naar een hoger artistiek niveau te brengen. Daarnaast zullen een aantal spraakmakende ensembles in residentie uitgebreid werk verrichten met onze studenten.

Wat verwachten we van jou

Muziek leren betekent hard werken om iets te doen waar je van houdt: muziek. Je bent muzikaal en hebt de academische vaardigheden om een ​​bachelordiploma te behalen. We verwachten een hoog technisch en muzikaal vermogen op je instrument en, in de loop van de jaren, interesse in het werken in projecten met andere muzikanten en artiesten. Je bent gepassioneerd, nieuwsgierig en creatief. Je bent klaar om je muzikale talent aan het werk te zetten!

De manier van studeren van Fontys

Fontys AMPA onderscheidt zich van andere conservatoria doordat het bijna twee keer zoveel trainingssessies biedt op belangrijke onderwerpen. Het instrumentale onderwijs bestaat uit individueel en groepslessen. Als gevolg hiervan is het aantal contacturen met je docent bijna verdubbeld; tegelijkertijd leer je reflecteren op je eigen ontwikkeling en die van anderen. Dit komt tot uiting in de resultaten. Je evolueert in een sneller tempo, je moedigt elkaar aan door constructieve kritiek, en je bent een voorbeeld voor elkaar. Daarnaast is er een uitgebreid kamermuziekprogramma, neem je deel aan projecten, masterclasses; je auditie binnen en buiten Fontys School of Fine and Performing Arts (FHK).

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je een diploma hoger secundair onderwijs hebben dat gelijk is aan de Nederlandse normen ***. Als je een andere opleiding hebt en ouder bent dan 21, kun je een test afleggen om te bewijzen dat je kunt studeren op een hoger beroepsonderwijsniveau. *** Toelatingsvoorwaarden zijn beschreven op fontys.edu/conservatory (toelatingsvoorwaarden).

Aanvullende eisen: auditie Toekomstige studenten moeten een auditie aanvragen. Meer informatie: fontys.edu/ampa

Laatst bijgewerkt op jan 2019

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder