Bachelor of Science (Honours) in chemische technologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit programma houdt geen rekening met tweede keus toepassingen. De kredietvereisten van dit programma zijn slechts indicatief en kunnen worden herzien.

Doelstellingen van het programma

Als het meest gevestigde programma voor toegepaste chemie in Hong Kong, biedt ons BSc (Hons) in Chemical Technology-programma een brede en rigoureuze opleiding in hedendaagse chemie en training in laboratoriumpraktijken. Het programma legt de nadruk op de toepassing van chemie in technologische innovatie. Door het programma ontwikkelen studenten competentie in probleemoplossing en communicatie. Deze vaardigheden zijn essentieel voor afgestudeerden om professionele carrières na te streven in zakelijke en technische diensten in de chemische en aanverwante industrieën.

Kenmerken

Dit programma richt zich op de technologische toepassing van chemie en omvat kern- en keuzevakken in chemische principes, toegepaste / industriële chemie en chemische procestechnologie.

Dit is een van de meest populaire toegepaste wetenschapsprogramma's in Hong Kong en het is specifiek ontworpen om de carrièremogelijkheden van afgestudeerden in de overheid, het bedrijfsleven en de industriële sector te verbeteren.

Keuzevakken zijn onder meer medicinale chemie, natuurlijke productenchemie, voedselverwerkingstechnologie, milieukunde, principes van kwaliteitsborging en economische analyse voor procestechnologie. Deze vakken verbreden en verrijken de kennis en vaardigheden van studenten, wat hun carrièremogelijkheden in de commerciële en industriële sector zou moeten vergroten. Onze studenten zouden meer werkervaring opdoen door industriële bezoeken, Work-Integrated Education en zomerplaatsingen in lokale en buitenlandse bedrijven.

Biomedical engineers conduct experiments for blood filtering treatment

leerplan

Studies van het eerste jaar omvatten het kerncurriculum van de universiteit en de onderliggende vakken die bètastudenten gemeen hebben, en algemene scheikunde met laboratoriumvaardigheden.

Jaar twee studies omvatten de algemene analytische, organische en fysische chemie, plus de basisprincipes van chemische procestechnologie.

Jaar drie studies introduceren het tussenliggende niveau van organische, anorganische, fysische en analytische chemie en chemische procestechnologie.

In het laatste jaar stelt een onderzoeksproject studenten in staat om chemie te leren, te experimenteren en te oefenen over een onderwerp van hun keuzes.

Professionele erkenning

Afgestudeerden komen in aanmerking voor lidmaatschap van de Hong Kong Chemical Society (HKCS) en de Royal Society of Chemistry (RSC) in het VK.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden kunnen een loopbaan nastreven in de industrie, het bedrijfsleven of de publieke sector. Onze afgestudeerden werken als chemici, technologen en chemische en / of biochemische procesingenieurs. Er zijn veel werkgelegenheid in industrieën, zoals plastic en speelgoed, cosmetica en geurstoffen, medicijnen en farmaceutica, bestrijding van verontreiniging en de productie van printplaten. Afgestudeerden kunnen ook vacatures nastreven in verkoop en marketing, of als management executives op verschillende gebieden.

Afgestudeerden zijn gekwalificeerd als chemisch analist of milieubeschermingsfunctionaris voor de overheid of openbare nutsbedrijven. Scheikunde geven op middelbare scholen is een andere mogelijkheid. Afgestudeerden die verdere studies willen volgen, hebben uitstekende kansen, zowel in Hong Kong als in het buitenland.

Toegangsvereisten

PolyU verwelkomt sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten van over de hele wereld. De volgende richtlijnen zijn bedoeld ter referentie van studenten die op basis van niet-lokale kwalificaties toelating tot PolyU willen aanvragen. Kwalificaties die hieronder niet worden gevonden, worden per geval bekeken.

GCE A-niveau / Internationaal A-niveau

GCE Advanced Level of International Advanced Level met passen in 3 AL, OR 2 AL en 2 AS, vakken

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans ten minste BBB in 3 AL-vakken.)

Internationaal baccalaureaat (IB)

Een minimumscore van 24 met ten minste graad 4 in 2 vakken van hoger niveau

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans een score van 30 of hoger, inclusief bonuspunten.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Een middelbare school (afstudeer) diploma (niet-Chinees curriculum) en een van de volgende:

  • een totale score van 1190 in de SAT Reasoning Test; of
  • een samengestelde score van de American College Test (ACT) van 24;

en

  • graad 3 in twee Advanced Placement (AP) vakken; of
  • een score van 600 in twee SAT Subject Tests

[Er wordt afgezien van de Engelse taalvereiste voor degenen die een score van 590 of hoger behalen in het op bewijzen gebaseerd lezen en schrijven in de SAT]

Kandidaten met goede resultaten in het GCE A-level / International A-level of International Baccalaureate (IB) kunnen bij toelating tot het 4-jarige curriculum tot 25% kredietoverdracht krijgen.

Andere informatie

Aanvragers die goede resultaten behalen in de chemie hebben de voorkeur.

getuigenissen

Mijn vierjarige universitaire ervaring als student scheikunde is de moeite waard geweest. Studenten worden voortdurend uitgedaagd door het ontwerp van de studies en door de diverse cursussen, variërend van fundamentele vakken tot geavanceerde keuzevakken, die de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen tot verschillende deelgebieden van de chemie.

Bij het uitvoeren van experimenten als onderdeel van het cursuswerk, werkte ik nauw samen met mijn partner in het anorganische chemielaboratorium. We werden gevraagd om ons eigen schema te plannen en we voltooiden het werk in 10 labsessies. Teamwork was belangrijk en ons succes om alle experimenten in een beperkte tijd af te ronden, gaf me enorme voldoening. Ik kon mijn leerproces op de proef stellen en kreeg een voorproefje van de echte wereld waar niet alles ideaal is.

De tijd vloog, en mijn schema zat vol met academisch werk of buitenschoolse activiteiten. Ik was constant bezig met verschillende taken of het bijwonen van vergaderingen op de campus, en ik wilde het beste uit mijn universitaire leven halen. Het vinden van een evenwicht tussen werk en privé was een andere onschatbare les die ik leerde van PolyU's Chemical Technology-programma

Tan Mei Fen

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Lees meer

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Lees Minder