Bachelor of Science (Voedingstechnologie en voeding)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Je carrière als voedingswetenschapper

Met een graad in de voedingswetenschap kun je een reeks loopbaantrajecten binnen de industrie nastreven op gebieden zoals verwerking, productie, verpakking, marketing, onderzoek, kwaliteitsborging, productontwikkeling en onderwijs.

Afgestudeerd klaar voor een carrière in 's werelds grootste industrie.

RMIT University is een van de meest vooraanstaande instituten voor voedingseducatie en -onderzoek in Australië. Het bestuderen van de Bachelor of Science (Food Technology and Nutrition) geeft je:

 • Toegang tot faciliteiten van wereldklasse
  Het Food Innovation and Research Centre is een state-of-the-art onderwijs- en onderzoeksfaciliteit waar je praktische hands-on vaardigheden ontwikkelt. U krijgt toegang tot een moderne proefinstallatie die industriële productie simuleert, evenals een uitgebreid assortiment van de nieuwste apparatuur voor het bereiden en verwerken van voedsel.

 • Vereiste kennis en vaardigheden
  Van productie tot plaat is de voedingsmiddelenindustrie de grootste ter wereld. Er is een constante vraag naar afgestudeerden die de relevante wetenschappelijke en technologische kennis en vaardigheden kunnen toepassen. Deze opleiding omvat het volledige scala van voedseltechnologie en voedingswetenschap, en bereidt je voor op een aantal loopbaantrajecten in de voedingsindustrie.

 • Voor de branche relevante ervaring
  Tijdens je studie krijg je de gelegenheid om met de industrie te communiceren, inclusief stages en op de industrie gebaseerde projecten. Onze docenten zijn ervaren beoefenaars en we werken nauw samen met de industrie om ervoor te zorgen dat afgestudeerden toegang hebben tot de nieuwste technologieën en training waardoor ze klaar zijn voor werk bij het afstuderen.

Wat ga je studeren

In dit programma leer je het volledige scala aan theoretische en praktische aspecten van voedingswetenschap, technologie en voeding.

U zult ook in staat zijn om nieuwe, gezonde en functionele voedingsproducten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de consument en voldoen aan de strikte veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van de overheid en de industrie.

Programma majors

 • Voedsel technologie
 • Voeding

Hoe je in dit programma leert

Je zult een groot deel van de tijd in het laboratorium en in de op de Bundoora gebaseerde proeffabriek doorbrengen met productieproeven en ontwikkelingsprojecten.

Het programma culmineert in capstone-ervaringen die werkintegrerende leeractiviteiten omvatten, waar je je leren toepast in een werkomgeving.

Een leider in voedingswetenschap en -technologie

Ons $ 15 miljoen Food Research and Innovation Centre is een faciliteit van wereldklasse die multidisciplinaire onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden samenbrengt op alle gebieden die verband houden met voedselproductie na voedselproductie.

Studenten hebben toegang tot de nieuwste technologieën, waardoor ze hands-on ervaring op kunnen doen in productontwikkeling, voedselveiligheid en kwaliteitsborging.

Samen met ons brede branchenetwerk en koppelingen met toonaangevende instellingen wereldwijd, hebben studenten toegang tot inzichten en ervaringen waardoor ze zeer gegeerd zijn als afgestudeerden.


Details

Het voedseltechnologie- en voedingsprogramma gaat over de wetenschap van grootschalige voedselproductie en maakt het veilig en voedzaam om aan de behoeften van de consument te voldoen.

In dit programma leer je het volledige scala aan theoretische en praktische aspecten van voedingswetenschap, technologie en voeding.

U zult ook in staat zijn om nieuwe, gezonde en functionele voedingsproducten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de consument en voldoen aan de strikte veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van de overheid en de industrie.

In de eerste drie semesters volg je basiscursussen, zoals scheikunde en microbiologie, en maak je kennis met voedselverwerking en -voeding. Later zullen uw studies zich meer richten op cursussen gerelateerd aan uw major.

De belangrijkste voeding richt zich op de menselijke gezondheid en voeding. De hoofdvoedseltechnologie houdt zich bezig met traditionele en nieuwe technologieën die worden gebruikt bij de vervaardiging van voedingsproducten, evenals sensorische evaluatie van voedingsmiddelen, productontwikkeling en kwaliteitsborging.

Op onze Bundoora-campus heeft u toegang tot ultramoderne faciliteiten om uw kennis toe te passen en technische vaardigheden te ontwikkelen. Waaronder:

 • voedsel proeffabriek
 • productontwikkelingslaboratorium
 • volledig uitgeruste, gecomputeriseerde sensor- en consumententoets
 • voedings- en voedingsonderzoekslaboratorium
 • voedselanalyse en karakterisatie laboratorium microbiologisch laboratorium
 • temperatuur gecontroleerde kamers
 • opslag van droge goederen
 • droge en natte voorbereidingsgebieden


Hoe je zult leren

Je zult een groot deel van de tijd in het laboratorium en in het op Bundoora gebaseerde Food Innovation and Research Centre doorbrengen met productieproeven en ontwikkelingsprojecten.

Het programma culmineert in capstone-ervaringen die werkintegrerende leeractiviteiten omvatten, waar je je leren toepast in een werkomgeving.

Verbindingen met de industrie

Je krijgt de kans om te werken aan projecten die verband houden met de industrie. Eerdere projecten hadden betrekking op onderzoek en ontwikkeling om nieuwe processen te ontwerpen of nieuwe voedingsproducten te maken, en een etiketteringsproject dat het voedingsprofiel van een product bevordert.

De industrie is betrokken bij onze cursus voor kwaliteitsborging, met projecten die zijn ontworpen en beoordeeld door vertegenwoordigers van de industrie.

Internationale kansen

RMIT werkt samen met meer dan 200 organisaties over de hele wereld om u wereldwijde werk- en studiemogelijkheden te bieden.

Pas afgestudeerden hebben tijd besteed aan het bestuderen van voedselwetenschappelijke en technologieprogramma's in Engeland, Ierland, Duitsland en andere Europese landen.

Meerdere campussen

Cursussen in dit programma worden gegeven van aangezicht tot aangezicht op de campus van de stad (eerste drie semesters) en campus Bundoora (laatste drie semesters).

Keuzevakken en programmastructuur

Jaar 1 en 2

In de eerste drie semesters studeer je basiswetenschapslessen zoals scheikunde, microbiologie en wiskunde, evenals cursussen die je introduceren in de voedingsindustrie en voeding.

In de tweede helft van je tweede jaar begint streaming naar belangrijke gebieden. Er zijn twee majors beschikbaar in deze graad: voedseltechnologie en voeding.

Je ontwikkelt vaardigheden op deze gebieden door middel van cursussen die betrekking hebben op voeding, gezondheid en hoe deze worden beïnvloed door verwerking.

Geavanceerde wetenschappelijke cursussen bieden een grondige achtergrond in de door u gekozen major. Deze worden uitgevoerd in moderne laboratoria en een proeffabriekfaciliteit die de industriële omgeving weerspiegelt.

Jaar 3

In de stroom van de voedseltechnologie leert u hoe u de productie van veilige, gezonde, voedzame en gemakkelijke voedingsmiddelen die aan de verwachtingen van de consument voldoen, kunt ontwikkelen en beheren.

De voedingsstroom helpt je om de voedingskwaliteit van onze gefabriceerde voedselvoorziening te verbeteren, veilige en voedzame voedingsmiddelen te maken die goed smaken en een uitgebalanceerd voedingsprofiel hebben.

Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende producten te ontwikkelen in een proeffabriekomgeving. Bedrijfsbezoeken bieden ook context voor uw studies.

Een capstone work-integrated learning course biedt u de mogelijkheid om een ​​voedingsproduct te reverse engineeren en / of uw eigen product te ontwerpen om aan een marktbehoefte te voldoen.

In zowel de hoofdvakken voedingswetenschappen en voeding ga je een tweede, op werk geïntegreerde leertraining volgen die van toepassing is op die disciplines.

Twee universitaire keuzevakken bieden je de mogelijkheid om je interesses te verbreden of om cursussen te volgen die nuttig kunnen zijn als aanvulling op het programma.


Carrière

Voedingswetenschappers gebruiken analytische technieken om de eigenschappen van voedsel te testen, waaronder de voedingswaarde, smaak en niveaus van verschillende stoffen. Ze testen voedsel om productinformatie te verstrekken, zorgen voor de veiligheid van voedselproducten en zorgen ervoor dat voedselproductieprocessen voldoen aan de normen van de overheid en de industrie.

Voedingswetenschappers onderzoeken en ontwikkelen nieuwe producten, productiemethoden en voeren een sensorische evaluatie van producten uit. Ze kunnen ook veiligheids- en kwaliteitsnormen voor productie, verpakking en marketing onderzoeken en vaststellen.

Het evalueren van de voedingswaarde van voedingsmiddelen is een essentieel aspect van de voedingswetenschap. Voedingsdeskundigen zijn gespecialiseerd in het bestuderen van de gezondheidsaspecten van voedsel, evenals een samenstelling van voedingsmiddelen, consumptie en regulatie.

Afgestudeerden van dit programma hebben banen gevonden bij grote voedselbedrijven zoals:

 • Nestelen
 • Cadbury
 • Simplot
 • Heinz
 • Mondelez

Afgestudeerden van de stroom van de voedseltechnologie vinden banen bij grote voedselverwerkende bedrijven in onderzoek en ontwikkeling, marketing of kwaliteitsborging.

Afgestudeerden van de voedingsstroom werken voor voedingsbedrijven op gebieden zoals productontwikkeling, marketing en regelgeving.

Veel afgestudeerden zijn gevorderd tot leidinggevende functies in voedingsmiddelenbedrijven, terwijl sommige een rol hebben gespeeld in overheidsafdelingen of bij regelgevende instanties.

Wereldwijd is voedselproductie de grootste industrie ter wereld en het groeit nog steeds en de vooruitzichten voor de voedselwetenschapper in Australië zijn uitstekend.

Landelijk maakt de sector 30 procent uit van de Australische industrie, heeft meer dan 220.000 mensen in dienst en genereert jaarlijks meer dan $ 55 miljard aan export.

Melbourne's voedingsindustrie zal de komende 10 jaar verdubbelen als onderdeel van een overheidsplan om van de noordelijke regio van de stad een belangrijk knooppunt voor de voedingsindustrie te maken met de hulp van RMIT University en andere partners.

Het nationale voedselplan van de Australische regering heeft tot doel de waarde van voedselgerelateerde export uit Australië met 45 procent te verhogen en de voedselproductiviteit tegen 2025 met 30 procent te verhogen.


Admissions

* ATAR verwijst naar de laagste selectierang waarvoor een aanbieding is gedaan (inclusief overweging van eventuele aanpassingen).

RMIT streeft naar transparantie voor het toelatingsproces. In overeenstemming met deze toezegging, voorzien wij u van informatie die u zal helpen bij het maken van weloverwogen keuzes over uw bachelorstudieopties.

RMIT geeft studenten uit een reeks van educatieve Pathways , met inbegrip van het jaar 12 resultaten, vorige hoger onderwijs of beroepsonderwijs studeren, werkervaring, en voor sommige programma's - interviews, audities of portefeuilles.

Voor een beter begrip van opnames bij RMIT, bekijk onze ATAR-informatie.

Toelatingseisen

Het hoogste onderwijsniveau dat u eerder hebt voltooid, bepaalt welke categorie op u van toepassing is.

Toegang tot dit programma is concurrerend. Aanvragers worden gerangschikt en geselecteerd in volgorde van verdienste op basis van hun academische prestatie, bijvoorbeeld ATAR of GPA (inclusief eventuele aanpassingen).

Kandidaten met recent voortgezet onderwijs (huidig ​​of in de afgelopen twee jaar)

Succesvolle afronding van een diploma van het Senior Secundair Onderwijsjaar of equivalent in het hoger secundair onderwijs in 2016, 2017 of 2018. Indien van toepassing omvat dit onder meer aandelentoegangsschema's en eventuele aanpassingsfactoren.

School Network Access Program (SNAP)

Het SNAP-toegangsschema is bedoeld om de tertiaire toegang en deelname van in aanmerking komende studenten van SNAP-partnerscholen te vergroten.

Kandidaten met beroepsonderwijs en -opleiding studeren

Bevredigende voltooiing van een Australisch certificaat IV of hoger of gelijkwaardig.

Kandidaten met een studie hoger onderwijs

Bevredigende voltooiing van ten minste vier cursussen (vakken) op een Australisch undergraduate-niveau of in het buitenland equivalent.

Aanvragers met werk en levenservaring

Bevredigende voltooiing van een diploma van het hoger secundair onderwijs van het tweede jaar van het Australische jaar 12 of gelijkwaardig, meer dan twee jaar geleden.

U moet de Special Tertiary Admissions Test (STAT) Multiple Choice volgen als:

 • U hebt geen voorafgaande jaargang 12, VET-kwalificaties, HE-resultaten of relevante werkervaring die voldoet aan de minimale toelatingseisen voor het programma; en
 • Je bent 19 jaar of ouder (vanaf 1 januari 2019) en je hebt nog geen twee jaar deel aan secundaire studies.

De Meervoudige multiplechoom zal aan de vereisten van jaar 12 Engels en jaar 11 wiskunde voldoen. Aanvragers moeten voldoen aan alle andere voorwaarden of equivalenten.

voorwaarden

VCE-eenheden 3 en 4: een studiescore van minstens 30 in het Engels (EAL) of minstens 25 in het Engels anders dan EAL; Eenheden 3 en 4: een studiescore van minstens 20 in elke wiskunde

Extra informatie

Formulier: Niet-jaar-12-aanvragers kunnen aanvullende informatie indienen als ze willen dat dit wordt overwogen.

 • Voor de intake van semester 1 kan dit via de online VTAC-verklaring worden voltooid.
 • Voor de intake van semester 2 kan dit worden voltooid via de persoonlijke verklaring in de toepassing Directe toepassing.

Toegangsregeling voor speciale toegang (SEAS) / RMIT Access

Dit is een gender ondervertegenwoordigd programma en kent bonuspunten toe aan vrouwelijke aanvragers. Om in aanmerking te komen, moet u een SEAS / RMIT Access-aanvraag indienen en categorie 1 voltooien.

Aboriginal en Torres Strait Islander-volkeren

Het Indigenous Access Program ondersteunt uw aanvraag in RMIT-programma's via een informeel interviewproces met ondersteuning van het Ngarara Willim Center. Uw relevante ervaringen op het gebied van leven, werken, onderwijs en opleiding als voorbereiding op de studie, naast eventuele formele kwalificaties, worden allemaal beschouwd.

Elite Athlete-programma

Het RMIT Elite Athlete Programma (REAP) ondersteunt topsporters en opkomende atleten om sportieve en academische excellentie te bereiken.


vergoedingen

In 2019 is het jaarlijkse bedrag van de studentenbijdrage (collegegeld) dat u voor een standaardjaar voltijds moet betalen, tussen AU $ 6.566 en AU $ 10.958 *.

* De vermelde bedragen zijn indicatieve vergoedingen per jaar en zijn gebaseerd op een standaard jaar van een volledige studie (96 studiepunten). Een evenredige vergoeding geldt voor meer of minder dan de voltijdse studielast.

Bijkomende kosten

Kosten voor studenten en voorzieningen (SSAF): maximaal AU $ 303 voor 2019.

Andere items met betrekking tot uw programma, waaronder excursies, studieboeken en apparatuur.

De tarieven worden jaarlijks aangepast en deze kosten dienen alleen als richtlijn te worden gebruikt.

Stel uw betaling uit

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor een HECS-HELP-lening, die kan worden gebruikt om de betaling uit te stellen tot het volledige bedrag van uw collegegeld. U kunt mogelijk ook een aanvraag indienen om de betaling van uw SSAF uit te stellen via het SA-HELP-leenstelsel.

Beurzen

RMIT kent elk jaar meer dan 2000 beurzen toe om academische prestaties te erkennen en studenten met verschillende achtergronden bij te staan.

Laatst bijgewerkt op nov 2018

Over de school

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Lees meer

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Lees Minder