Bachelor of Science in Accounting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor of Science in Accounting is een van de meest diverse academische programma's in het bedrijfsleven, in termen van nauwkeurigheid en volledigheid in boekhoudkundige studies. De studie combineert de technische en theoretische aspecten van boekhouden, waaronder auditing, belastingen, financieel management, managementwetenschap, economie en marketing. Het programma kwalificeert studenten voor een verscheidenheid aan kansen op werk in vele sectoren van de economie. Er is een dringende behoefte aan accountants in het Koninkrijk Saudi-Arabië als gevolg van de toepassing van de International Financial Reporting Standards (IFRS) op het MKB.

Programmabericht

Voorbereiding van gekwalificeerde afgestudeerden met vaardigheden van internationale normen op het gebied van wetenschappelijke en praktische boekhouding en auditing.

Voordelen van het boekhoudprogramma aan de Dar Al - Hekma Universiteit

Het boekhoudprogramma volgt de behoeften en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals de goedkeuring van de International Financial Reporting Standards (IFRS) in het Koninkrijk Saudi-Arabië vanaf 2017. De aanpak belichaamt de institutionele filosofie van Dar Al-Hikma bij het afstuderen van toonaangevende vrouwelijke leiders, waardoor afgestudeerden een spannende sector op de arbeidsmarkt kunnen betreden. Vanwege de internationale veranderingen die zijn opgetreden als gevolg van de moderne technologische ontwikkeling. Het boekhoudprogramma aan de Dar Al-Hikma Universiteit kwalificeert zijn afgestudeerden voor internationale certificaten, zoals Certified Administrative Accountant (CMA), Certified Public Accountant (CPA), Certified Financial Analyst (CFA) en Certificate from ACCA. Afgestudeerde studies in specialisatie. Het programma studenten verwerven geavanceerde theoretische en praktische kennis van boekhouding en financiën, bekwaamheid in computationele vaardigheden, corporate governance vaardigheden, analyse en financiële planning van bedrijven, en zijn bekend met de technieken die worden gebruikt in de professionele boekhoudpraktijk.

Carrièremogelijkheden of loopbaanperspectieven

Vanwege het belang van accounting voor alle bedrijven en individuen in alle sectoren, is er een dringende behoefte aan gekwalificeerde accountants. Het boekhoudprogramma kwalificeert zijn afgestudeerden om de belangrijkste functies in financiële en consultingbedrijven te ontvangen, zoals:

  • boekhouder
  • revisor
  • Evenwichtsanalyse
  • Kredietinstellingen
  • Collectiemedewerker
  • Investeringsplan voor onroerend goed
  • Stock Adjustment Specialist
  • Financiële analist
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is de ... Lees meer

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is dedicated to endowing its pupils with the skills and knowledge they need to flourish and succeed in a rapidly changing world.?? Lees Minder