Bachelor of Science in Applied Mathematics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma geeft je een gedegen kennis van wiskunde en hoe je wiskunde kunt gebruiken als hulpmiddel op gebieden zoals informatica, economie en engineering.

Met gedegen kennis van wiskunde en goede praktijken bij het programmeren en bij het omgaan met computerondersteunde wiskundetools, bent u goed voorbereid op diepere studies in toegepaste wiskunde. Deze opleiding geeft je dit alles! Naast cursussen in zuivere wiskunde, studeer je wiskundige modellen, numerieke methoden, programmeren en statistiek. Je zult ook moderne software gebruiken in de wiskundecursussen - het geeft je een dieper inzicht in het onderwerp. In drie cursussen leer je de wiskundige methoden in de economie, codering en mechanica.

Tijdens het derde en laatste jaar, kies je tussen diepere studies in een toepassingsgebied van je interesse of meer geavanceerde vakken in de wiskunde. Het onderwijs is afgerond met een diplomaproject van 15 studiepunten.

Het programma bereidt zich voor op masterstudies in wiskunde en aangrenzende velden. Het is mogelijk om het volledig in het Engels te bestuderen.

Toelatingseisen

Algemene toelatingseisen Natuurkunde B, Wiskunde D. Of: Wiskunde 4, Natuurkunde 2.

selecties

Graad 60% en Zweedse Scholastic Aptitude Test 40%

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Velden waar wiskundigen veel vraag naar hebben, zijn bijvoorbeeld informatiebeveiliging, technische problemen in de maakindustrie, actuariële wiskunde, ontwerp van experimenten en statistische studies. Diepe kennis van wiskunde samen met vaardigheden in programmeren maakt je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Het is gemakkelijker om van wiskunde naar de toepassingen te gaan dan andersom. Voortgezette studies na de BSc zullen uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt verbeteren.

Mate

Bachelor of Science. Het hoofdvak van studie: wiskunde.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder