Bachelor of Science in Aviation Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het Midden-Oosten is nu een wereldwijde logistieke hub en is de snelst groeiende luchtvervoersregio ter wereld. Lokale luchtvaartmaatschappijen zijn leiders van de burgerluchtvaart geworden en zullen naar verwachting hun activiteiten de komende jaren uitbreiden. Oman begint aan een opwindende transitie in de luchtvaartindustrie met drie nieuwe luchthavens en de grote uitbreiding van de luchthavens van Muscat en Salalah.

Bij MCBS geloven we dat deze nieuwe ontwikkeling het land naar een nieuw tijdperk van luchtvervoer zal brengen. Het doel van het bachelorprogramma in luchtvaartmanagement is studenten voor te bereiden op banen in het beheer van luchtvaartmaatschappijen en hun activiteiten op luchthavens, variërend van grondoperaties en passagiersdiensten tot vluchtaflevering. Studenten leren ook over terminalbeheer, platformoperaties en marketing van luchtvaartmaatschappijen. In het laatste jaar krijgen studenten werkervaringen in een stage bij luchtvaartmaatschappijen en werken ze aan een afstudeerproject gerelateerd aan hun studie.

 • Het enige programma van deze soort in Oman.
 • Lessen met beoefenaars.
 • Stages bij luchtvaartmaatschappijen of op de luchthaven.
 • Daarnaast biedt MCBS IATA-cursussen aan - internationaal erkende certificering.

Baanperspectieven

Met een wereldwijde gemiddelde groei van 5% verdubbelt de industrie elke 15 jaar. Tegen 2030 zal het project naar verwachting een economische impact van $ 6 biljoen hebben en wereldwijd 100 miljoen banen creëren. Afgestudeerden van het Programma kunnen werk zoeken bij zowel luchtvaartmaatschappijen als luchthavens.

Afgestudeerden zullen bereid zijn om werkgevers te ondersteunen met:

 • Vliegvelden services
 • Planning en operaties
 • Naleving van de regelgeving
 • afzet
 • Milieueffecten
 • Veiligheid en beveiliging

Toelatingseisen

 • Erkend algemeen opleidingsdiploma of het equivalent daarvan.
 • Engelse taalvaardigheid gelijk aan IELTS 5.5 of TOEFL-iBT 65.

Kandidaten die geen officiële IELTS- of TOEFL-scores hebben, zijn verplicht om MCBS Engelse plaatsingstest af te leggen. Op basis van de scores behaald in deze test, mogen studenten beginnen met hun credit cursussen of zich inschrijven in het basisprogramma.

Programmastructuur

Duur: elke bachelordiploma vereist ongeveer 8 semesters of 4 jaar

Totaal aantal credits: 120

Programma levering: 12-15 credits per normaal semester en 6 credits per zomersemester

Stage: plaatsing op een stage van 3 maanden

Cursussen: behalve cursussen die nauw verwant zijn aan het onderwerp van het programma, volgen studenten algemene cursussen (63 studiepunten):

 • Communicatievaardigheden: 12 studiepunten
 • Geesteswetenschappen: 9 studiepunten
 • Sociale wetenschappen: 9 studiepunten
 • Wiskundige / computervaardigheden: 9 studiepunten
 • Natuurwetenschappen: 3 studiepunten
 • Algemene zakelijke vereisten: 21 credits

"De luchtvaart in Oman is een grote sector geworden en de regering heeft verstandig geïnvesteerd in de nieuwe luchthavens en de nationale luchtvaartmaatschappij en wordt de belangrijkste economische drijfveer en creëert banen, met name door de groei van het toerisme, de handel en de productie te bevorderen. biedt uitstekende carrièrevooruitzichten en -opties, maar ook een wereldwijde aantrekkingskracht. Afgestudeerden zijn goed geplaatst om hun carrière te beginnen in de vele luchtvaartgebieden met de luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, regelgevende instanties voor de burgerluchtvaart of de vele dienstverleners en concessiehouders op de luchthavens.

Hafidh Saif Al-Rawahy, adjunct-faculteit bij MCBS, voormalig directeur van Air Navigation Services

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution a ... Lees meer

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution and program accreditation to offer Bachelor Degrees in Oman. MCBS was successful in its application and based on the strength of its submission, the College was provisionally accredited by the Accreditation Council of the Sultanate of Oman to offer Associate and Bachelor Degrees. The College offers educational programs to meet the needs of individual students as well as the needs of the business and industrial communities. Lees Minder