Bachelor of Science in Computational Business Analytics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze Bachelor of Science in Computational Business Analytics is voor degenen die op zoek zijn naar een dynamische, technologiegerichte zakelijke carrière. Het begrijpen van zowel de zakelijke kant als de data science-kant van complexe kwesties en vloeiend spreken met mensen van beide kanten, is van cruciaal belang voor een snel groeiend aantal bedrijven in alle sectoren. Het programma richt zich op de volgende onderwerpen:

 • Complexe probleemoplossing: datagestuurd interdisciplinair denken en probleemoplossing.
 • Programmering: praktische programmeerervaring.
 • Data-analyse: trek conclusies uit gegevens en ontwikkel data-intuïtie op basis van toegepaste use-cases.
 • Computationele methoden: gegevensstructuren en software engineering principes, data engineering, machine learning, data visualisatie.
 • Formele expertise: lineaire algebra en calculus, waarschijnlijkheid, beslissing- en speltheorie, economie.
 • Managementexpertise: management, financiën, markten, boekhouding en ondernemingsrecht.

leerplan

Ons bachelor curriculum Computational Business Analytics biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een carrière waarin data science voldoet aan de behoeften van het moderne bedrijfsleven. Studenten zullen kernactiviteiten en data science modules volgen en leren hoe ze hun kennis in de professionele wereld kunnen combineren.

jcr:content.png

Studiemodel

Onze Bachelor in Computational Business Analytics (BSc) wordt volledig in het Engels gegeven en voltijds gestudeerd. Dit betekent dat u een normaal schema heeft van 4 tot 5 dagen per week. Dit kan natuurlijk elk semester verschillen, maar meestal heb je tijdens de week minimaal 1 vrije dag (lezingen kunnen plaatsvinden tussen maandag en zaterdag). Het is ook mogelijk om naast ons fulltime model een studentenjob aan te nemen.

Leerervaring

Onze Bachelor in Computational Business Analytics (BSc) past een praktische benadering van je studies toe door je voor te bereiden op de realiteit van data science in de werkende wereld. We doen dit door uw statistische, wiskundige en computationele vaardigheden te versterken, en door u bloot te stellen aan het dagelijkse werkende leven als onderdeel van onze coöperatieve bedrijfsprojecten.

Artificial Intelligence (AI) Lab

Het AI Lab biedt een ruimte waar nieuwe leerconcepten kunnen worden ontwikkeld, getest en onmiddellijk geïmplementeerd in het lesprogramma. Het AI Lab is uitgerust met vier high-end computers die de nieuwste GPU's gebruiken voor AI-versnelling. Studenten worden ook uitgenodigd om onze Hackathons en extra workshops bij te wonen.

hackathons

Met onze Hack @ LAB-hackathons kunnen studenten problemen oplossen die rechtstreeks door een toonaangevend bedrijf zijn gekozen. Studenten uit verschillende vaardigheden komen samen en werken aan de problemen met behulp van technieken voor machinaal leren en algoritmen.

Semester en stage in het buitenland

Het 5e semester in het buitenland is een integraal onderdeel van de Bachelor of Science. Ten eerste ga je studeren aan een van onze meer dan 100 partneruniversiteiten. Dit wordt een spannende en uitdagende ervaring. Elke partneruniversiteit biedt verschillende kansen. Het Frankfurt School International Office ondersteunt je bij het organiseren van je semester in het buitenland.

Je gaat dan ook stage lopen in het buitenland waardoor je praktische ervaring opdoet over de hele wereld. De stage kan worden gedaan in een ander land dan waar je uitwisselingsuniversiteit is gevestigd. Onze Career Services helpen en ondersteunen je tijdens je zoektocht naar een stageplaats.

Toelatingseisen

Wanneer moet ik solliciteren?

We raden ten zeerste aan om je zo vroeg mogelijk aan te melden, maar uiterlijk op 31 mei als je een plek in ons Bachelor of Science-programma wilt hebben. U bent verplicht ons alle benodigde documenten te bezorgen en ons sollicitatieproces te voltooien.

Aanvragen na 31 mei worden nog steeds in overweging genomen, maar plaatsen worden toegewezen afhankelijk van beschikbaarheid en academische verdienste.

Wanneer u zich aanmeldt voor onze Bachelor in Computational Business Analytics (BSc), moet u op de hoogte zijn van alle vereiste documenten. Uw plaats op de Frankfurt School wordt niet bevestigd voordat alle onderstaande documenten bij ons zijn afgeleverd.

 1. Een erkend middelbare schooldiploma (Duits "Abitur" of gelijkwaardig) - Als u nog niet bent afgestudeerd, kunt u een aanvraag indienen door uw laatste twee schoolrapporten te uploaden
 1. Frankfurt School Assessment Center of een van de volgende testscores: SAT, ACT, TestAS
 2. Een motivatiebrief
 3. Jouw CV (CV)
 4. Vloeiend Engels, zowel schriftelijk als mondeling, aangetoond door een van de volgende certificaten *:
  • TOEFL iBT (minimale score: 90) of
  • Frankfurt School TOEFL ITP (minimale score: 577) of
  • IELTS Academic (minimale score: 7,0) of
  • Cambridge-certificaat in geavanceerd Engels (C1) of
  • Pearson Test of English Academic (minimale score: 76)

* Aanvragen kunnen worden ingediend zonder een Engels certificaat, maar u moet zich minimaal voor één hebben aangemeld en de resultaten uiterlijk op 15 juli indienen.

Carriere vooruitzichten

Na het voltooien van de Bachelor in Computational Business Analytics (BSc), ben je gekwalificeerd om de punten voor bedrijven te verbinden. Business Analytics wordt steeds belangrijker in de industrie en belangrijke bedrijven, waaronder de Big Four, zijn op zoek naar experts die specifieke wensen en behoeften begrijpen en die relevante oplossingen kunnen bieden voor echte bedrijfstransformaties.

Zowel de particuliere als de publieke sector zijn voortdurend op zoek naar manieren om de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Er is zoveel vraag naar je vaardigheden als bedrijfsanalist dat je zelfs vacatures kunt krijgen voordat je afstudeert of bij het bedrijf waar je je stage hebt afgerond. Vacatures omvatten maar zijn niet beperkt tot Data Analyst; Bedrijfsanalist; Data Visualization Engineer, Internal Data Science Consultant en nieuwe rollen in alle sectoren die een digitale transformatie doormaken.

Financiering en beurzen

Je diploma is een investering in de richting van je professionele toekomst. Als een business school van internationale allure bieden we je niet alleen academische uitmuntendheid - we bieden je ook uitstekende carrièremogelijkheden.

Omdat we de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek kunnen garanderen, verwachten we ook de hoogste niveaus van betrokkenheid en motivatie van onze studenten.

We weten dat het financieren van je studie een probleem kan zijn en dat je hier goed over moet nadenken. Daarom geven we onze studenten de mogelijkheid om financiële hulp of beurzen te ontvangen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance.

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance. Lees Minder
Frankfurt , München , Stuttgart , Hamburg + 3 Meer Minder