Bachelor of Science in Computational Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je weten hoe dingen werken? Ben je geïnteresseerd in het simuleren van de fysieke wereld met behulp van computers? Kom studeren Computational Engineering bij Aalto !

Bestudeer doelstellingen

Ingenieurs en wetenschappers vertrouwen nu zwaar op computationele simulatietechnieken om nieuwe technologieën te ontwikkelen en de wereld waarin we leven te vormen. Schepen, geothermische krachtcentrales, windturbines en biomedische apparaten zijn enkele voorbeelden van producten waarbij computermodellen worden gebruikt om te voorspellen hoe nieuw ontwerp ideeën zullen zich in werkelijkheid gedragen. De Computational Engineering major geeft je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze computertools te begrijpen, gebruiken en ontwikkelen, en bereid je voor om accurate voorspellingen te doen over complexe fysieke problemen.

Gedurende je studie zul je je vaardigheden in toegepaste wiskunde ontwikkelen en vertrouwd raken met de meest voorkomende theorieën in de natuurkunde, mechanica en engineering. Je leert een aantal van de populairste technische softwarepakketten te gebruiken en je programmeervaardigheden te ontwikkelen door algoritmen te implementeren om ontwerpproblemen op te lossen.

Je hebt ook de mogelijkheid om je kennis toe te passen om echte technische problemen aan te pakken in multidisciplinaire projecten. Deze projecten brengen je dichter bij professionele ingenieurspraktijken en stellen je in staat om je vaardigheden als team te ontwikkelen, projecten te beheren en je resultaten effectief te communiceren.

Na je studie heb je een sterke achtergrond in wiskunde, engineering en informatica. Je zult niet alleen bekend zijn met bestaande berekeningsmethoden, maar ook de kennis bezitten die nodig is om toekomstige ontwikkelingen in deze snel evoluerende discipline te volgen. Het programma geeft u de basis om een computationele expert te worden die klaar is om geavanceerde technische problemen op verschillende gebieden aan te pakken.

Computational Engineering is een van de majors van de bacheloropleiding Wetenschap en Technologie van de Aalto University beschikbaar is in het Engels.

De instructietaal

De voertaal in de Aalto bacheloropleiding Science and Technology en de major Computational Engineering is Engels. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven, wat betekent dat alle cursussen en examens in het Engels zijn. Voor studenten met voldoende vaardigheid in het Fins, is het ook mogelijk om het 20-25 credit minorvak van het bachelordiploma in het Fins te bestuderen.

Studies op masterniveau kunnen ook volledig in het Engels worden voltooid.

Collegegeld en beurs

Voor niet-EU / EER-studenten die zijn geselecteerd voor de major Computational Engineering, wordt een collegegeld van € 12.000 per academiejaar in rekening gebracht. Ze komen in aanmerking voor het aanvragen van beurzen toegekend door het Aalto University Scholarship-programma.

kwalificaties

Door het Aalto bachelorprogramma in wetenschappen en technologie af te ronden, behaalt u een Bachelor of Science (Technology) -graad (180 ECTS) of tekniikan kandidaatti in het Fins. De mate is ontworpen om te worden afgerond in drie jaar.

Na het behalen van het BSc-programma heeft de student automatisch het recht om verder te studeren in geselecteerde masterprogramma's. Door het voltooien van de masteropleiding op het gebied van technologie aan Aalto University van Aalto University , verdien je een Master of Science (Technology) graad (120 ECTS), of diplomi-insinööri in het Fins.

Carrièremogelijkheden

Computatiesimulaties vormen nu een essentieel onderdeel van alle technologische industrieën. Dit betekent dat je een carrière kunt nastreven op een groot aantal gebieden, waaronder energie, constructie, productie, mechanische systemen en meer.

Onze studenten zetten hun opleiding meestal voort op het niveau van de master. Na het afronden van hun studie werken onze afgestudeerden meestal voor kleine, middelgrote of grote bedrijven, overheidsorganisaties of onderzoeksinstellingen. Een academische functie is ook mogelijk na het behalen van een doctoraat. Professionele titels die meestal mogelijkheden voor verbetering van managementtaken omvatten, zijn onder andere:

 • Burgerlijk ingenieur
 • Geoengineer
 • Werktuigbouwkundige
 • Scheepsarchitect
 • Product ontwerper
 • Productie ingenieur
 • Software ontwikkelaar
 • Bouwkundig ingenieur

Verdere studiemogelijkheden

Na het behalen van hun bachelordiploma zetten de meeste van onze afgestudeerden hun opleiding voort naar het niveau van de master voordat ze aan hun professionele carrière beginnen. Afgestudeerden van de major Computational Engineering hebben het recht om een ​​Master of Science (Tech.) -Graad aan de Aalto University behalen. Je kunt je ook aanmelden voor masteropleidingen aan andere universiteiten in Finland en in het buitenland.

Aalto-component-wrapper Aalto-component-wrapper--text-text">
Aalto-component">
Aalto-user-generated-content">

Inhoud van de studies

Computationele engineering helpt je om een ​​expert te worden in het ontwikkelen en gebruiken van geavanceerde simulatietechnieken om complexe fysieke problemen te analyseren.

Computationele engineering is een multidisciplinair veld waarin wiskunde, technische principes en rekenbegrippen zijn verwerkt. De kennis en vaardigheden die je tijdens je studie zult verwerven, zullen op deze drie hoekstenen rusten.

Wiskunde is een belangrijk onderdeel van de major omdat ze een essentieel hulpmiddel vormen om technische problemen op te lossen. Tijdens je studie ontwikkel je je vaardigheden in:

 • Integrale en differentiële calculus
 • Lineaire algebra
 • statistische analyse

Technische principes. Je zult vertrouwd raken met fundamentele ingenieurstheorieën op een breed scala van gebieden, waaronder:

 • Vloeistofmechanica
 • Thermodynamica
 • Mechanica van materialen

Computing. Je leert je eigen simulatietechnieken te implementeren en ervaring op te doen met de meest relevante technische softwarepakketten. De kernonderwerpen waarover u meer te weten zult komen zijn:

 • Programmeerprincipes en algoritmen
 • Numerieke methodes
 • Eindige elementenmethode

Ten slotte krijgt u de kans om uw kennis toe te passen om problemen uit de echte wereld op te lossen als onderdeel van teamprojecten.

groot

De belangrijkste in de bachelor's degree is in Computational Engineering.

Aalto-component-wrapper Aalto-component-wrapper--text-text">
Aalto-component">
Aalto-user-generated-content">

Structuur van de studies

Het bachelordiploma (180 ECTS) bestaat uit basisstudies van het programma (65 ECTS wiskunde, programmeren, industriële engineering en management, verplichte talen, Aalto studies, oriëntatie), de major in computertechnologie (65 ECTS inclusief BSc-thesis en seminar) , de minor (20-25 ECTS) en electieve studies (25-30 ECTS).

Zakelijke en andere samenwerking

Aalto University heeft nauwe banden met het bedrijfsleven: onze wetenschappelijke staf werkt samen met de grootste bedrijven in Finland en de universiteit ondersteunt het opzetten van kleinere innovatieve startups rond haar campus. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ons onderwijs dicht bij de behoeften van ingenieursbureaus ligt en helpt onze afgestudeerden hun professionele carrière een nieuwe impuls te geven.

Aalto University ook verschillende studentenuitwisselingsovereenkomsten met andere universiteiten over de hele wereld. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan studentenuitwisselingen en onze medewerkers zullen beschikbaar zijn om je door dit proces te begeleiden.

Onderzoeksfocus

De Computational Engineering major heeft een breed toepassingsgebied. Gedurende je studie zul je een interactie aangaan met professoren die onderzoek doen in verschillende disciplines, waaronder mechanica van materialen, geo-engineering, computationele vloeistofdynamica, structurele mechanica, verbranding en meer.

internationalisering

Aalto-user-generated-content">De studieomgeving op Aalto University is sterk internationaal en studies worden uitgevoerd in multiculturele groepen.

Aalto University biedt ook diverse mogelijkheden om iemands mondiale competentie te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een deel van de opleiding in een internationale partneruniversiteit af te ronden (uitwisselingsstudies), een zomercursus in het buitenland te volgen of op te treden als tutor voor eerstejaars studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder