Bachelor of Science in Computer Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computertechniek

Computer Engineering Program aan de MEF University is ontworpen om een solide kern van computer engineering cursussen te combineren met wiskunde, natuurwetenschappen en technische cursussen. De kern van computertechnologie is ontworpen om zowel hardware- als softwarecursussen te benadrukken. De verplichte cursussen, zoals het ontwerp van digitale systemen, microprocessors en computerarchitectuur, zijn gekoppeld aan laboratoria om studenten praktische ervaringen te bieden op computersystemen. Het programma is bedoeld om studenten een uitgebreide lijst van softwarecursussen te bieden, zoals computerprogrammering, objectgeoriënteerd programmeren, gegevensstructuren en algoritmen, databasebeheersystemen, programmeertalen en software-engineering. Deze cursussen worden ook gekoppeld aan softwarelaboratoria om studenten praktische ervaring te bieden bij het analyseren, ontwerpen, ontwikkelen en testen van softwaresystemen.

Het programma omvat discrete wiskunde, waarschijnlijkheid, statistiek, algoritme-analyse, besturingssystemen, formele talen en automatentheorie als verplichte vakken om studenten een sterke theoretische basis te bieden. Naast deze verplichte cursussen biedt het programma een groot aantal keuzevakken, waaronder computernetwerken, compilerontwerp, kunstmatige intelligentie, datamining, computergraphics, ingebedde systemen, computervisie, sensornetwerken, etc. Programmeerstudio helpt studenten om verder te verbeteren hun mogelijkheden voor softwareontwikkeling door gebruik te maken van moderne methoden en hulpmiddelen.

Het programma benadrukt het belang van persoonlijke en professionele ethiek, zakelijk leiderschap en management. De zomerspraktijk of stage tijdens het tweede en derde jaar geeft studenten de kans om hen vertrouwd te maken met computertechnische toepassingen en werkomstandigheden na hun afstuderen.

Het programma is opgesteld om te voldoen aan de criteria van ABET (Accreditatiecommissie voor Engineering en Technologie) en ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education).

Vacatures

Computeringenieurs hebben een breed spectrum aan vacatures, variërend van softwareontwikkeling tot computerhardwareontwerp; en van financiën tot telecommunicatiesectoren. Computeringenieurs kunnen werken in hun eigen startende bedrijven, software- en hardwarebedrijven, grote bedrijven waar informatietechnologieën centraal staan in hun activiteiten, zoals banken en consultancybedrijven, geavanceerde onderzoekscentra, ingenieursbureaus die state-of-design ontwerpen en produceren. the-art technologieën, en in telecommunicatiebedrijven; zowel op het niveau van de ingenieur en manager. Bedrijven die de computeringenieurs het meest aantrekken zijn: computersoftware- en hardwarebedrijven (Microsoft, Apple, Intel, IBM, Oracle en KOC Systems), bedrijven die internettechnologieën (Google, Facebook en Twitter), telecommunicatie, computernetwerken produceren, en mobiele communicatiebedrijven (Cisco, Alcatel-Lucent, NETAS, Argela, Vodafone, Turkcell, AirTies, Superonline) en financiële instellingen (Garanti, Is Bankasi en Akbank). Bovendien bieden onderzoekscentra en academische instellingen die werken aan nieuwe technologieën zoals universiteiten, Microsoft Research en Philips Research altijd kansen op werk voor computeringenieurs.

Programma educatieve doelstellingen

De afdeling Computer Engineering heeft de volgende lijst met educatieve doelstellingen voor het undergraduate-programma geïdentificeerd, waarin onze visie wordt beschreven voor wat onze studenten in hun loopbaan zullen bereiken, vijf jaar na hun afstuderen:

 • Onze afgestudeerden zullen computertechnische principes toepassen om technologische problemen op te lossen door een goed begrip van de fundamentals van computertechnologie weer te geven.
 • Ze zullen moderne computertechnieken gebruiken, samen met hun innovatieve en ondernemende vaardigheden om nieuwe technologieën, oplossingen en waarden te creëren om aan de behoeften van de maatschappij te voldoen.
 • Ze zullen leiderschap tonen met hun professionele verantwoordelijkheid, communicatie en organisatorische vaardigheden.

Studentenuitkomsten

1. Een vaardigheid om kennis van wiskunde, wetenschappen en techniek toe te passen.

2. Een vaardigheid om experimenten te ontwerpen en uit te voeren, naast het analyseren en interpreteren van gegevens.

3. Een vaardigheid om een systeem, component of proces te ontwerpen om aan de gewenste behoeften te voldoen.

4. Een vaardigheid om te functioneren in multidisciplinaire teams.

5. Een vaardigheid om ontwerpproblemen te beschrijven, formuleren en op te lossen.

6. Een goed begrip van professionele en ethische verplichtingen.

7. Een vaardigheid om effectief te communiceren.

8. De brede opleiding die nodig is om de impact van technische oplossingen in een mondiale en maatschappelijke context te begrijpen.

9. Erkenning van de behoefte aan en het vermogen om levenslang te leren.

10. Kennis van hedendaagse kwesties.

11. Een vaardigheid om de technieken, vaardigheden en moderne engineeringtools te gebruiken die nodig zijn voor de engineeringpraktijk.

Cursusplan en basisvoorwaarden

MEF University Computer Engineering Programme, dat zorgt voor een gebalanceerde belasting van computerhardware en -software, is gericht op het leveren van de beste kwaliteit technisch onderwijs en training aan studenten computertechnologie. In het eerste jaar van het programma maken de studenten kennis met het computer engineering-programma, volgen basiswetenschappelijke lessen en introduceren in computers en programmeren. In het tweede jaar worden ze essentiële technische cursussen aangeboden, evenals een paar van de must-cursussen van het computer engineering-programma. Aan het einde van het tweede jaar krijgen studenten de gelegenheid om de kennis die ze van de school hebben verkregen toe te passen om te oefenen via het stageprogramma. Het derde jaar is wanneer de studenten zwaar bezig zijn met ontwerpcursussen. Daarna krijgen ze weer een mogelijkheid tot stage waarin van hen verwacht wordt dat ze hun ontwerpvaardigheid gebruiken om vaardigheden te demonstreren die bijna gelijkwaardig zijn aan een afgestudeerde ingenieur. Het laatste jaar van het programma stelt studenten in staat zich te specialiseren op het gewenste onderwerp door het volgen van zowel technische als humanitaire keuzevakken. Studenten zullen ook een afstudeerproject moeten voltooien om te kunnen afstuderen. MEF University Computer Engineering programma is gemaakt op basis van kerncursussen aanbevolen door IEEE's CS. Bovendien, na onze afgestudeerde studenten, zal ons programma periodiek worden gemonitord, geïnspecteerd en voortdurend verbeterd volgens de accreditatievereisten van ABET.

Undergraduate Course List

113168_Skjermbilde2019-04-02kl.21.00.25.png113170_Skjermbilde2019-04-02kl.21.00.35.png113166_Skjermbilde2019-04-02kl.21.00.47.png

113167_Skjermbilde2019-04-02kl.21.01.00.png

Keuzevakken

113169_Skjermbilde2019-04-02kl.21.01.31.png

Stage

Alle computertechnologiestudenten moeten als stagiair werken om de professionele werkomgevingen te begrijpen, de toepassing van de op school opgedane kennis om te oefenen en toegang te krijgen tot dergelijke omgevingen. Een totaal van 8 weken lange zomerpraktijk zal gelijk verdeeld zijn; de eerste periode van 4 weken zal naar verwachting worden afgerond aan het einde van het tweede (tweede) jaar, de tweede periode van 4 weken zal naar verwachting worden voltooid aan het einde van het junior (3e) jaar.

Hoe aanvragen?

Toepassing Criteria:

 • Aanvragers moeten afgestudeerden van de middelbare school zijn die gelijkwaardig zijn aan Turkse middelbare scholen, of in het laatste jaar van een dergelijke middelbare school. Kandidaten die hun middelbare schooldiploma nog niet hebben ontvangen, mogen alleen een voorwaardelijke toelating krijgen.
 • Aankomende studenten kunnen een acceptabel middelbaar diploma (die in het laatste jaar van de middelbare school, met hun cijfer), een internationaal diploma (zoals IB, Abitur enz.), Een nationale toelatingsexamen / universitaire toelatingsexamen score of een internationale toelatingsexamen aanvragen. toelatingsexamen score van de universiteit (zoals SAT, GCE, ACT). De volledige lijst van aanvaardbare diploma's / examens en hun minimumscores zijn beschikbaar op de website van de universiteit.

Online app:

Aanvragers moeten het online aanvraagformulier invullen. Aanvragers moeten de volgende documenten bijvoegen:

 • Kopie van de identiteitspagina van hun paspoort
 • Paspoortstijl (portret) -foto
 • Middelbaar schooldiploma (indien beschikbaar)
 • High school transcript
 • Elk erkend resultaat van de uitkomst / universiteitsexamen van de middelbare school, indien beschikbaar
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid, indien beschikbaar
 • Motivatie

Kennis van het Engels:

MEF University is een Engelse middelgrote universiteit. Alle programma's met uitzondering van de wet zijn 100% in het Engels. Het Law-programma is 30% in het Engels.

Studenten moeten hun Engelse taalvaardigheid aantonen voordat ze beginnen aan academische programma's. Het vereiste niveau van Engelse taalvaardigheid is gelijk aan TOEFL iBT 80. Alleen internationaal of nationaal erkende examens worden geaccepteerd als bewijs van bekwaamheid. De erkende examens en hun gelijkwaardigheid zijn de volgende:

 • TOEFL iBT: 80
 • PTE Academic: 67, CAE: C, CPE: C
 • UDS, KPDS, YDS (Turkse overheidsonderzoeken): 65

Aanvragers, die op het moment van aanmelding of universiteitsinschrijving geen aanvaardbaar bewijs van Engelse taalkennis hebben, zitten aan de MEF University English Language Placement and Proficiency Examination. Studenten die niet slagen voor het bekwaamheidsexamen moeten studeren in het voorbereidende programma van de Engelse taal van de MEF University totdat ze aan het vereiste niveau voldoen.

Kandidaten voor het Law-programma die geen native Turkish-sprekers zijn of afgestudeerden van het Turks middelbaar middelbaar onderwijs zijn verplicht om het bewijs van de Turkse taalvaardigheid te leveren (TÖMER C).

Acceptatiebeslissingen:

 • De acceptatiebeslissingen worden gegeven aan de aanvragers die voldoen aan de aanvraagcriteria op basis van de relatieve waarde van aanvragen. Aanvragers worden geïnformeerd over hun acceptatiebeslissing en een studiebeursaanbieding en gevraagd om hun intentie om zich in te schrijven te bevestigen met een aanbetaling van USD 250 op de bankrekening van de universiteit. De aanbetaling wordt meegerekend voor het collegegeld van het eerste semester, maar kan niet worden terugbetaald in geval van niet-inschrijving. Na betaling van de aanbetaling, wordt een officiële acceptatiebrief afgegeven. Geaccepteerde studenten zijn zelf verantwoordelijk voor hun studentenvisumaanvragen.

Universitaire inschrijving:

Geaccepteerde studenten zullen hun universitaire inschrijving maken op de data die de universiteit op haar website heeft aangekondigd. De volgende documenten zijn vereist voor universitaire inschrijving:

 • Origineel diploma van de middelbare school en de notariële Turkse vertaling als deze niet in het Turks of het Engels is uitgegeven
 • High School Diploma Equivalentiecertificaat van het Turkse ministerie van Onderwijs (of Educational Attaché van het Turkse consulaat)
 • Origineel van transcript van de middelbare school
 • Originele scorekaart van testscores (uitgang van de middelbare school / universiteit) gebruikt om de toepassing te ondersteunen, indien aanwezig
 • Fotokopieën van de paspoortgegevenspagina van de aanvrager en de pagina met het studentenvisum. Het studentenvisum is verplicht voor alle internationale studenten. Het kan worden verkregen bij een Turks consulaat in het land van de aanvrager door de acceptatiebrief te presenteren.
 • Fotokopie van de eerste zeven pagina's van de verblijfsvergunning (verkregen van het bureau van buitenlandse residentie)
 • 4 pasfoto's (4,5 x 6 cm) (genomen in de laatste 6 maanden, waarbij de persoon duidelijk is geïdentificeerd)
 • Ontvangst van collegegeldbetaling
 • Originele scorekaart met een erkend taalvaardigheidsexamen (indien beschikbaar)

Kandidaten die het inschrijvingsproces niet binnen de aangekondigde data afleggen of om de vereiste documenten te verstrekken, verliezen hun recht om te studeren aan de MEF University .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

MEF University, which admitted its first students in the academic year 2014-2015, aims to become a university that keeps entrepreneurship, innovative thinking and creativity in the foreground and has ... Lees meer

MEF University, which admitted its first students in the academic year 2014-2015, aims to become a university that keeps entrepreneurship, innovative thinking and creativity in the foreground and has the ability to create global and local value-added with its distinctive educational model. Lees Minder